Rajin-rajin lah click ya :)

Monday, January 26, 2009

A 3 minute dialogue



Red: Donut ni Harris kan?

Donut: Aik! macam mana tahu ni? Awak ni sape?

Red: Ini Red lah. Erra.. Ingat tak? Saya pernah pergi tempat awak dulu..

Donut: Erra.. hmmm...

Red: Eh! Okaylah ya. Kelas Economics saya nak start dah.

Donut: Nanti dulu! boleh bagi saya email address awak?

Red: erra_johan@yahoo.com Okay bye..


A 3 minute dialogue could lead to a long story. A story will prolong and develop to be a life... We started scratching a paper with one dot without realizing it could create a colorful and meaningful painting.


The beginning is something to be remembered while the end is for you to decide. Sometimes or many times, there were flaws in making your painting look good and pretty. Take it as a lesson and challenge. Nobody is perfect. Everyone makes mistakes. Improve yourself with the guidance from the only one God because only Him knows everything.

12 comments:

::ADleez:: said...

oo...i'm the 1st commentar..huh..betul la... mmg semua benda yg berlaku di dunia ni mesti ade permulaan/1st step... then ktlah yg bertanggungjwb utk mewarnainya.... nak kaler htm kaa..pth kaa..

Chekgu BaniHassim said...

erm...
ape kaitan hersheys coklat ngn dialog donut itu??
herm...

Neeza Shahril said...

Liza,

hehehh.. betul tu liza.. macam kisah liza dengan joe jugak kan..
apa yang kita nak, kita lah yang tentukan.. of course dengan izin Allah..

***********************************

Chekgu,

hehehe.. memang ada kaitan yang tersirat..
kaitannya kan.. hanya Donut dan Red yang tahu ;)

Tie said...

Kisah yang penuh makna....

Hmm......

jane said...

salam beb,

weh, layan nostalgia ek ?
haha, okkay lah tu. neeza, saya suka lihat anak sulung neeza tu. sangatlah macam hindustani!!

Neeza Shahril said...

Kak Tie,

memang bermakna :)

***********************************

Jane,

abah dia pun ada iras2 bangla.. hahaha!!!

aNIe said...

Hmmm...segalanya berlaku dengan izin ALLAH...

Kata-kata tersebut membawa sesuatu yang bermakna

zino said...

setiap satu perkara mesti ada permulaan.. semakin lama semakin bercambah.. satu peristiwa ke satu peristiwa.. sehingga akhirnya menjadi satu episod dalam kehidupan..

silversarina said...

Bila 3 minit dah terasa keserasian memang akak akan teruskan persahabatan, tapi kalau emel tak mau beri.... bye bye lah , tak kuasa den :)


Coeml anak-anak neeza tu, syahmey pun dah nampak macam abang dah , hugs for them .

Neeza Shahril said...

Kak Anie,

sangat bermakna dalam hidup seseorang kak..

***********************************

Zino,

tak salahkan kalau dikatakan hidup ini ialah satu cerita yang panjang...

***********************************

Kak Rina,

hehehehhh.. kalau jual mahal sangat, tak nak beli kan..

dah terasa besarnya Shahmey sekarang.. tapi masih breastfeed tu sometimes.. ;)

miss cloudy said...

i know this story!!!!! hehe...

Neeza Shahril said...

Miss cloudy,

hehehee... syyyyyy....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin