Rajin-rajin lah click ya :)

Saturday, January 10, 2009

I'm sorry


It's cold in here
get your blanket my dear
It's not warm enough
Let me turn on the heater for you
Thank you

A while later..

I feel really warm now
In fact I'm almost sweating!
I'll turn off the heater honey..
Now, I feel just nice
Thank you

But..

when it's cold for my brothers and sisters in Palestine
there's no blanket to warm them up
neither nor heater to make them comfortable
there is even no safe place for them to stay in

the bombs explosion would heat them
the gun fire would warm them
their blood would give a warm bath to them

I endlessly complain of my discomfort here
while my brothers and sisters are struggle to survive there

Please feel sorry for them
please pray for them
pray for their safety
pray for their victory

May Allah save them from the evil
may Allah grant our doa
for the Palestine to be freed
from the laknatullah
Insyaallah...

19 comments:

arsaili said...

salam..semoga saudara kita di sana sentiasa dilindungi Allah...

ADleez said...

mari kita sama2 doakan kejayaan hammas dan seluruh warga palestine menentang kemaraan regim zionis!!!!

Tie said...

Sama2 kita berdoa buat saudara2 kita di sana.

silversarina said...

salam,

It's very true , mereka memang tidak selamat di sana, tiada tempat perlindungan yang menjanjikan keselamatan .

semoga mereka diperkuatkan iman dan daya juang meniti hari dan masa depan yang tiada kesudahan.

Aina@Azila said...

Keep it up sis, mungkin tak banyak kita boleh lakukan. Tapi I percaya ini caranya untuk kita menyedarkan kawan2 kita betapa palastine tersiksa. Sebarkan melalui blog. This is our way of jihad...

Sama2 lah kita berdoa agar saudara kita di sana tabah dan dilindungi Allah. Amin.

maklang said...

betul neeza...kita yang senang lenang ni tau complain aje...mereka dibom, di sembelih tiada tempat perlindungan...

Ya Allah...selamatkan lah mereka dari kedurjanaan Israel itu...

nj said...

neeza...
norma memang tak tahan nengok kesengsaraan umat Islam yang dizalimi sebegitu teruk sekali...can't the world just make something for a change?!... kalau baca paper kat Malaysia hari ni pasal resolusi PBB in regards to Israel dan Palestine...heeeeeeee sakit hati dibuatnya...

zany said...

jom kita mulakan sesuatu walaupun sangat kecil, semalam tunggu anak depan masjid SSAAS, boleh dengar imam khutbah, hanya kuasa Allah saja yang boleh menjahanamkan Israel kerana mereka ada sokongan kuat US dengan senjata canggih. Umat Islam diseru solat hajat dan boikot brg yang menyumbang kepada mereka.

Berperang kat rumah dengan hantu2 PZza Hut, McD, Domino segala mak nenek ni, sabar jelah.

Neeza Shahril said...

Arsaili,

salam.. Insyaallah.. sama2 kita berdoa ya :)

***********************************

Liza,

semoga Allah musnahkan dan hancurkan tentera zionis..

***********************************

Kak Tie,

jom doa Kak Tie..

***********************************

Kak Rina,

kesian kan.. takde tempat nak lari. dalam rumah sendiri pun kena bom..
pahala besar menanti mereka.. Insyaallah..

***********************************

Aina@Azila,

sekurang-kurangnya kita terasa pilu dengan apa yang berlaku terhadap saudara kita kan Aina..

semoga doa kita dimakbulkan Allah..

***********************************

Maklang,

keadaan kita jauh lebih baik. kesian mereka.. mari kita sama2 doakan mereka..

***********************************

Norma,

yang paling sedih bila tengok kanak2 dibunuh. Apalah dosa mereka. Sikit pun tiada dosa terhadap israel laknatullah tu..
semoga hancurlah israel..

Neeza Shahril said...

Kak Zany,

buat masa ni boikot tu tak memberi kesan sangat sebab duit2 tu dah pergi pun.. duit2 tax payer.. doa kita lebih mustajab Insyaallah..
kalau doa makbul, Insyaallah, sekelip mata saja israel jahannam dan sekutu2 nya akan hancur.

Allah lebih berkuasa.. itu yang israel lupa..

ummu asiah said...

neeza..

keep up spreading d words

Alahmdulillah...kita laksanakan tanggungjwab semampu kita..

malam ni di KL ada candle light vigil pulak...tunggu laporan bergambar...

Chekgu BaniHassim said...

Ya Allah, Kau lindungi Mereka.
Kau Limpahkan rahmat buat mereka.
Kau azabkan Yahudi jahanam itu.

Amin Ya Rabbal Alamin...

Mior Azhar said...

Salam Neeza,
Mari kita sama2 berdoa. Moga Allah balas perbuatan yahudi laknatullah ini secepat mungkin. Amin

^aNgRiAni^ said...

Ya Allah...sedeynya tgk apa yg dialami oleh saudara2 kita di bumi palestin

bersama2 kita doakan semoga mereka dilindungi Allah swt.

www.angrianiworld.com

aNIe said...

Semoga ALLAH akan menurunkan bala pada tentera zionis yg kejam...mata mula berkaca membaca catatan neeza...

Neeza Shahril said...

Kak N...,

Insyaallah kak.. semoga mereka dikurniakan keajaiban dari Allah..

***********************************

Chekgu,

Ameen...

***********************************

Pak Mior,

Insyaallah pak mior..
sama2 kita istiqamah berdoa..

***********************************

Riani,

tak pernah kering air mata mengalir melihat azab siksa orang yang tak berdosa..

***********************************

Kak Anie,

semoga tentera zionis hancur macam debu..

noniey alias said...

berdoa Tuhan turunkan bala kat israel.. hanya bala dari Allah je yang leh wat kita sume puas hati... n mereka di sana merasa dilindungi...

masalahnyer vvip ni sibuk duk bincang benda lain yang lagi tak patut. macam oic, konon2 nak bincang pasal perdamaian di sana tapi siap kena set masa yang betul, mesti kena bincang kat bilik2 aircond, mesti amik gambar ngan muka yang senyum sambil berjabat tangan. kalau betul semua negara islam nak tolong, dorang memang takkan sempat dah nak tempah2 date, nak tempah2 hotel2 mahal ni...

RozIlah Kamarudin ImOlie said...

if things do not change now, we can start the change NOW.. jangan tunggu2 lagi kan?

Neeza Shahril said...

Noniey,

vvip ni berlagak concern je yang ramai.. realitinya dorang tak la kisah sangat pun.. kalau betul2 concern, buatlah solat hajat ke kan..

***********************************

Kak Olie,

betul tu kak.. kita mulakan ya.. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin