Rajin-rajin lah click ya :)

Sunday, January 25, 2009

Yang mana dulu?


Aduhhhh... peningnya kepala
takde orang nak tolong picit pulak tu..
mulalah rasa sedih
Mata pun berair
Nangis...


Bila nangis
kepala bertambah pening dan sakit
Lagi lah sedih
Lebih banyaklah air mata yang mengalir
dan mula lah terisak isak


Kenapa peling kepala?
Sebab banyak benda nak difikir
Cuba kosongkan fikiran tu..
Macam mana nak kosongkan..
semua benda datang menyerbu
semua idea-idea kreatif dari sang syaitan datang menjengah


Penatnya lah..
sakit kepala..
nangis..
sakit kepala..
nangis..
bila la nak habis..


Mana dulu?
Pening ke sedih ni???

12 comments:

Kak Elle said...

kesian neeza kalau dekat akak tolong:)maid neeza lom sampai ke?suruh lah princess yg dua tu tolong picit..dan jgn nangis ye.

Ummi365 said...

oh cik adik.. apsal tu. bawa bertenang ya.

neeza letaklah gambar besar 4 beradik tu.. nak nengok kak ngah pegang baby

CJ said...

isk.. kesian akak. sabar2 ye kak. kak tlg tak reti. :(

Chekgu BaniHassim said...

erm...akak buat2 tak reti laa...
tunggu abang balik mungkin??

err..slalu org dlm confinement ade org jage kan??
erm...kalau xde, akak jage lah diri kak, mintak tlg, berdoa padaNYA...

aNIe said...

Neeza...jgn fikir yang macam2...rehat lebih...nanti lagi sakit kepala tu...memang kita dlm pantang ni emosi tak stabil sikit...

Jaga diri okay...

zany said...

waktu dalam pantang ni macam-macam perasaankan, kadang tu yang bukan-bukan. Sayulah, sedihlah. Make sure jangan duduk sorang-sorang dalam bilik, biar anak-anak keliling maknya. Sabar je lah neeza. Akak nak tolong pun jauh.

Pp said...

kadang2 airmata boleh menenangkan....
ok tu neeza...nangis la....! just let go jer...

noniey alias said...

sabar. jangan ikutkan sgt perasaan. waktu pantang ni kita tengah tak sihat, syaitan mudah je datang dekat. macam2 benda yang tak ok dia suh kita buat. berdoa banyak2 agar segala nye dipermudahkan. insyaallah.

saya doakan kak neeza sentiasa dilindungi dan dipermudahkan...

::ADleez:: said...

byk2 tenangkan diri..istighfar..dlm confinement mmg byk bisikn2 hls dtg menerjah!!! jgn terlalu pk yg bkn2..ok..

Neeza Shahril said...

Kak Elle,

maid ada kak elle..
tapi kepala neeza ni selalu pening.. Coan rajin picit tapi tangan dia kecik sangat :D

***********************************

Kak Ummi,

symptom post partum kot kak Ummi..
dah letak dah :)

***********************************

Cikgu,

tolong doakan boleh cikgu? :)

***********************************

Chekgu,

nak buat2 tak reti yang susah tu.. otak ni macam mesin non stop asyik nak fikir aje..
akak kena jaga diri sendiri. bibik tak reti mana. buat kerja rumah je dia reti..

***********************************

Kak Anie,

tu lah problem sikit kak.. bila keadaan 'kotor' cam ni kan, banyak je sang syaitan datang mengorat..

***********************************

Kak Zany,

dulu pernah jugak neeza kena gini.. tapi this time macam lebih sikit. tak tahu lah kenapa..
time ginilah semua sedih dah sayu tu datang kan.. hmmmm...

***********************************

Abg Arif,

tapi kan bila dalam pantang, air mata boleh memeningkan kepala.. lagi nangis, lagi sakit kepala..

***********************************

Noniey,

akak pun rasa gitu.. makin difikir, makin banyak benda lain datang dan datang lagi. benda yang takde di ada adakan..
thanks ya noniey..

***********************************

Liza,

nak buat camne yek liza.. ingatkan kat Arab Saudi takde semua tu.. rupanya lebih banyak lagi.. time okay, okay je.. time tak okay, rasa macam nak meroyan aje..

Ummu Layth said...

kesiannya akak. memang time lepas beranak ni sensitive time, vulnerable time. kena kuat mental strength ni.

akak, orang nifas boleh baca Quran - especially surah yang dah hafal and tak perlu tengok mushaf. baca la 3 Qul banyak2. and orang nifas bleh baca do'a2 yg ada dlm buku "fortress of the muslim" (do'a ma'thur yg ada dalil/nas sahih). bacalah doa2 utk protect diri sendiri dan juga baby Sumeyyah.

Neeza Shahril said...

Aliya,

husband akak pun heran sebab terlebih sensitif pulak this time. Faktor umur kot ;)

thanks Aliya.. barulah senang sikit hati akak bila dapat recite some surah in Al Quran.. cuma susah sebab tak boleh pegang mushaf kan..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin