Rajin-rajin lah click ya :)

Saturday, February 14, 2009

Mahalnya solution

Adoi! mahalnya solution contact lense. Rasanya, kalau di Malaysia, brand yang sama tetapi bersize 2 kali ganda lebih besar, tak sampai RM20 kot. Di sini.. terkejut badak.. Badak pun terkejut dengar harga solution tu.




Neeza memang tahu harga contact lense di sini mahal (hampir 3 kali ganda atau lebih) jadi Neeza beli siap-siap di Malaysia masa balik bercuti baru-baru ni. Tapi tak sangkalah pulak solutionnya pun mahal jugak. Solution dah habis jadi nak tak nak kena beli jugak. Ada ke patut untuk 120ml harganya SR25! Kalau di Malaysia rasanya tak sampai RM10 kot.


Tak kira, balik Malaysia nanti, nak beli 3 botol solution besar. Hopefully tahan untuk setahun hehehh..


16 comments:

Kujie said...

hehehe..bile nk blk tu?

mahal ke tidak, keperluan kena le juga beli, kan...

Kak Elle said...

suruh lah sape2 pos kan...

Neeza Shahril said...

Kak Jie,

betul tu Kak Jie.. mesti beli..
dalam bulan 6 Insyaallah..

***********************************

Kak Elle,

cost post lagi mahal kak Elle sebab berat..

Mak Teh said...

Nak save duit pakai je cermin mata! Mesti nampak lawa juga kerana memang dah lawa!

zino said...

kalau export dari malaysia bebaloi tak agaknya hehe boleh oder dua tiga kotak...

Neeza Shahril said...

Mak Teh,

cermin mata dah ada. cuma kalau siang2 tu, kena pakai contact lense especially nak jalan jauh. cuaca panas, kena pakai sunglasses.. sape lawa? Mak teh ya.. :)

***********************************

Zino,

kalau export berbaloi tapi takut tax la pulak.. mungkin kena cargo as personal item agaknya heheh..

Chekgu BaniHassim said...

nnti balik sini, borong byk2 ye kak...
buat bisnes kat sana...musti untung...

Aina@Azila said...

Memang mahal solution kat sana. Masa I kat Doha dulu pun, sebotol yg besar QR60 (~RM55) kalau kat Malaysia tak sampai RM20. Lense lubricant pun mahal. So kat Doha dulu I pakai cermin mata yg photogrey jer ...huhuhu...

as said...

lohhhhh,as ada banyak botol..
yg brand nih ada dua botol lagi..beli kat malaysia,murah jer..belas2 jer..tak sangka sini smpi 25..huhu..mahal tu
kalau tak akak ambik jer yang as punya..

Neeza Shahril said...

Chekgu,

masalahnya che' abang akak tak larat nak angkat banyak2.. berat.. maklumlah yang orang ramai tapi yang mengangatnya dia sorang hehehh..

***********************************

Aina Azila,

heran kan mahal betul kat sini. Agaknya diorang tak suka pakai contact sebab mata cepat kering..

**********************************

As,

SR25 ni botol kecik tau As.. kalau botol besar tahan la jugak.. takpe, kalau habis ni, akak beli dengan As ya.. :)

pssttt.. Shahril kata, jimat2 lah pakai.. boleh ke jimat benda ni.. takkan nak letak 1 titik aje kot hahaa!!

Tie said...

Neeza rabun jauh ke?? Kak tie guna cermin mata je...yang ada fotosensor tu... jadi bila cuaca panas, dengan sendiri jadi gelap sikit...macam rock pulak...he he...

hidayah said...

sy pun mcm tu gak... tp bkn solution, susu fatihah... kat sini susu formula mahal... bdk2 minum fresh milk.. tp sy ingat nak bg fatihah fresh milk bila dia 2 thn... so skrg ni mak sy pos susu je kerojenya.. hehe

Neeza Shahril said...

Kak Tie,

boleh la balik malaysia nanti neeza buat. kat sini mahal sungguh nak buat spek mata.. ribuan ringgit tau..

***********************************

Hida,

susu formula mahal kat sana? mungkin diorang suruh minum susu ibu kot Hida.. :)

Nadine Zuharra said...

hai itulah cabarannye jadi perantau ni,kdg2 geram sbb tempat org tak same ngan kite..especially bab2 harge nih.. :D

RozIlah Kamarudin ImOlie said...

Mai pegi egypt sekali dgn kak olie tuesday ni buat lasik... selesai..takde masalah solutions

Neeza Shahril said...

Nadine,

kalau yang ni akak memang marah.. tapi ada satu lagi.. akak suka.. ianya ialah harga minyak yang sangat murah kat sini heheeh..

***********************************

Kak Olie,

nak ikut!!! tapi kan takut la pulak nak buat lasik tu.. teringin jugak.. kat egypt murah kan. Kat sini mahalnya laaa..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin