Rajin-rajin lah click ya :)

Tuesday, February 17, 2009

Suka mencari gaduh



Di suatu petang yang hening di satu tempat yang sibuk.

"Eh, nampak kelam kabut aje. Nak ke mana ni Linda?"

"ada hal sikit lah. Sorry ya, tak dapat layan Aishah berborak lah"

"Takpe. Hal apa tu? Boleh Aishah tahu?"

"Alamak! dah pukul 3.45 petang lah. Linda pergi dulu ya"

"Okaylah, eh! Linda, buku awak tertinggal ni!!"

"Takpelah. Esok aje lah ambik. Bye!"

Tiba di tempat yang dituju.

"Assalamualaikum..."

Diam..

"Assalamualaikum..."

"Waalaikumussalam.. Siapa tu? Ohh.. Linda. Ada apa Linda?"

"Takde makcik. Ni, Linda datang ni ada hal.."

"Hal apa tu Linda? Penting ke? Macam tergesa-gesa aje.."

"Makcik, Linda ni mencari Gaduh. Gaduh ada makcik?"

"Gaduh takde. Dia keluar dengan Gadih tadi. Kenapa Linda cari dia?"

"Saja.. sukeeeeee... Linda memang suke mencari Gaduh"

Hahahahhaah!!!!

Jangan marah ye. Ini lah akibatnya bila tak tahu nak tulis apa tapi tangan ni gatal nak menulis. hehehee..


Semalam, ada orang tu, hampir-hampir mencari gaduh (gaduh betul, bukan orang nama gaduh) - kes telefon tak angkat *wink*. Nasib baik lah yang seorang lagi tu tak berapa suka cari gaduh. Jadi, tak lah jumpa gaduh tu. Positive lawan negative, jadinya neutral!


Moral of the story: Cari lah kerja yang berfaedah seperti sapu sampah ke, kemas rumah ke.. hehee.. (peringatan untuk diri sendiri hehehh..)


21 comments:

kuIna Jentayutiara said...

jom tengok Jom&Jerry... edisi gaduh2 menyeronokkn..

Shima said...

Emmm....gado-gado la tu namanya... :p

Suka cari cik Pasal dgn cik Gado ye...

Sukeeeeee sgt..

xiiinam said...

Apalaaaah yang aku nak buat lepas ni...ek!
Okelah...aku nak buat bodoooo je lah....he...he...


Errr....ayat ckLah ni...bukan ayat cari pasal ke?

Kak Elle said...

jgn cari gaduh tak berfaedah...hahaha

cikMilah said...

Buat gado-gado lagi best, kenyang perut...burpppp:)

Kujie said...

kak jie nak cari 'laksa'

hari ni teringin betul lah...

ahni said...

Eh eh Neeza ni nak carik gaduh ke? Hmmm....

Neeza Shahril said...

Kuina,

best tu Tom&Jerry.. gaduh2 sayang :)

***********************************

Dik,

memang sukeeee sangat hehehehh..

***********************************

Cklah,

buat2 bodo pun lebih baik dari cari gaduh kan.. :)

***********************************

Kak Elle,

betul tu kak elle.. :)

***********************************

Kak cik,

gado2 memang sedap.. nak buat tak reti lah pulak :D

***********************************

Kak Jie,

laksa pun sedap.. manalah nak cari laksa kat sini huhuuu...

***********************************

Ahni,

tanak... tak suka gaduh.. gado2 suka jugak :)

Chekgu BaniHassim said...

name penuh gaduh ape kak??
mohd gaduh ke??

Nadine Zuharra said...

ade aje mesej lam cite ni..kenela sendiri2 faham kan..hehe
*positif lawan negatif= neutral ke ek?

as said...

hahahhaa!!!!!ingat apa la tadi..rupanya gaduh tu orang..kiki
jangan bagi nama pelik2 ler kat anak lepas nih :P
sian anak tu kan...hehe

Zabs said...

Salam Neeza,
Mungkin dulu2 ada gak orang bernama GADUH ni. Mungkin seangkatan dengan orang2 bernama BULAT, BUNTAL, BUJAL, BONGKEK dll. Wallahua'lam.
Kalau pasal nak angkat telefon, tak payah lah cari si GADUH, si RAJIN kan ada...

MommYaLif said...

kalau nama orang tu Rimau Berantai....what's yr reaction..i was in this real situation before..ijust burst out(of course i didnt mean!!) ..kesian dia..but he's so cool...releks aje..but all these weird or classic names still exists lah..apa... nama tak seindah rupa or vice versa???orsomething like that he.he.he

::ADleez:: said...

mls cari gaduh...tp klu dh start u tau la langit tu tinggi ke rendah...hehheehh

zany said...

macam-macam idealah neeza, kelakar pun ada.he, he.....

Neeza Shahril said...

Chekgu,

kalau dia pompuan, dia lah Siti Gaduh. Kalau lelaki barulah Mohd Gaduh hehe..

***********************************

Nadine,

message nya yang last sekali tu sebenarnya.. ada orang tu tak boleh kalau tak gaduh sehari hehehee.. *siapa lah tu kan* (tunjuk kat diri sendiri hehee..)

***********************************

As,

betul tu As.. prepare nama elok2 ya.. senang nanti :). Kalau nama cam gaduh tu susah nanti hehee..

***********************************

Pak Zabs,

Neeza memang akan gelak dulu kalau dengar nama orang cam tu.. tapi lepas tu minta maaf..

bukan nak angkat telefon tapi telefon banyak kali tak angkat.. rupanya dalam kereta heheh..

***********************************

Kak Siti,

ada ke orang nama Rimau Berantai?? kalau neeza pun gelak besar dulu lepas dengar.. kesian dia.. napelah mak ayah dia bagi nama cam tu hehee..
betul tu especially nama bunga2 ni.. ramai orang suka bagi..

***********************************

Liza,

langit tu tinggi Liza.. jangan cari gaduh kat langit.. tak larat akak nak tolong tangkap hehee..

Neeza Shahril said...

Kak Zany,

hehee.. bab nak mengata diri sendiri, kena simbolik sikit kak ;)

Abang Long said...

Bila seorang sedang marah.
Seorang lagi kena diam.

zino said...

buat suspen je neeza ni hehe

Neeza Shahril said...

Abang Long,

itulah yang sebaiknya.. tapi kan, selalunya sorang tu aje marah.. takkan sorang tu je kena diam hehee..

***********************************

Zino,

sekali sekala bagi suspen ;)

l i e y n said...

sumpah!!! memang merapu...
nasib baik ingat gak...
kelako je kak neeza ni...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin