Rajin-rajin lah click ya :)

Monday, March 16, 2009

Coan dah besar... errrr sikit la..



The heaviest among her siblings (tak lah berat mana pun actually) when she was born but the most 'manja', at the moment.


Baru semalam Coan menangis tak henti-henti lepas kena marah dengan Ummi. Walaupun takdelah teruk Ummi marah, tapi tangisan Coan berlanjutan sampai dekat 2 jam rasanya. Yang syoknya, dalam menangis tu, dia boleh dengar cakap Abah dia. Abah suruh makan, dia makan. Habis sepinggan nasi walaupun diselangi dengan uuwwwaaa!!! uwwaaaa!!! Sabor ajelah. Kalau Abah tegur macam tu takde pulak dia nangis. Ummi ni tak boleh langsung marah dia. Sedih dia tu mendalam sesangat... hai anak Ummi...


Today, Coan dah genap 7 tahun ikut calendar Masehi. Kalau ikut calendar Hijrah, lebih lagi lah sepatutnya. Ummi harap dengan bertambahnya umur, Coan akan lebih bijak dalam urusan emosi ni. Menangis bila perlu aje ya. Takkanlah Ummi marah tegur Coan hempas sudu dalam kuah pun nak nangis.. Ummi tak pukul pun. Cuma tinggi suara sikit aje.


Happy birthday my dear... semoga menjadi anak solehah buat Ummi dan Abah. Ameen...

24 comments:

maza said...

hahahah

ayat yg kat bawah tu.....mcm nak cover rasa bersalah jer Neeza?

hehhehehe

zino said...

dah makin comel tu.. dah boleh jadi calon menantu hehe

Tie said...

Ooo...happy birthday Coan !

Biasalah Neeza, anak pompuan manja dengan ayahnya...samalah dengan anak2 Tie...hi hi...

Amboi Maza.....pagi dah sampai sini..

Naik jet ke...? He he..

::ADleez:: said...

happy besday kat coan...kt sm2 pisces girl kan..kan..kan..mengada2 manja ckit takpe kot..;)~

Yummy Yum said...

Hepi besday coan, jadi anak ummi yg baik ek..
Kak neeza..nangis ngada tu..hehe

Ummi365 said...

happy bday coan.. comel betul dia... hah boleh buat menantu... kak ummi ada 3 bujang tu tau..hehehe

Kujie said...

huwaa..........huwaa..........samalah neeza...kak jie ni kalau tegur intan..susah betul nak dengar..tapi kalau abahnya suruh mandi..tak sempat bilang sampai 5 dah lari tarik tuala masuk bilik air...

rugi je air liur mak² ni...

Nadia Yuna said...

selamat hari lahir coan! comelnya lah die. geram!

Kak Elle said...

happy birthdfay Coan ...takmo nangis2 lah bila ummi marah..ummi marah tu tanda sayang tau...hehe

Neeza Shahril said...

Maza,

eh! tau tau aje maza ya.. maklumleee.. Ummi ni bila nak marah, tak tentu masa..
kena la cover kan.. ;)

***********************************

Zino,

ooo.. boleh!! nanti hantar resume ya.. hehee..

***********************************

Kak Tie,

mesti sebab nak apa2 mintak ayah kan... mak asyik tahu marah aje.. hehee..

maza naik roket kak Tie hahaha!!

***********************************

Liza,

ni bukan sikit lagi.. dalam 2 minggu dah 2 kali buat perangai gitu.. hangen ummi dia ni.. :P

***********************************

Yam,

ngada2 nak mintak pujuk.. dah selalu sangat.. jadi malas nak layan sangat..

***********************************

Kak Ummi,

hah! sesuai dah tu.. neeza ada 3 anak dara. cukup 1 sorang hahaha!!

***********************************

Kak Jie,

memang penat bercakap.. sampai dah malas cakap. biar aje diorang..
tapi... kalau tak cakap, nanti homework tak siap, baju sekolah tak salin.. alahai...

***********************************

Nadia,

thanks on behalf and alhamdulillah..

***********************************

Kak Elle,

hati dia senang sangat tersentuh.. macam pokok semalu aje kak elle..
hopefully dia tak gitu lah besar esok..

Mrs Rafiuddin said...

Happy Birthday to you...Coan...
Moga menjadi anak yang baik dan yang penting dengar lah cakap Ummi awak tu yer coan..kikiki..

Elok la kan Coan merajuk..boleh lawan ngan ummi Coan sapa paling kuat merajuk :P

drNO said...

HAPPY BIRTHDAY COAN....
dh besar...

tp, mmg bdk2 slalu mcm tu kan.
dgn mak mmg byk songel, mengada2. kalau dgn papa dia, ok je sikit.

silversarina said...

Happy Birthday Coan !!

Memang manja pun dia tu , lagi nangis lagi comel !!

aNIe said...

Hehehe...anak2 kalau dah manja dengan kita...ditegur sikit pun tangisnya berlarutan..kalau kat umah akak ni...si Fareez tu...tapi bila ditegr ayah....tak berani dia...

xiiinam said...

Coan..
Hepi besday...dari 'kakLah'
He..he..he..






panggil opahLah pun boleh!!!

noniey alias said...

happy birthday sweet girl...

anak pempuan memang manja kalau dgn abah dia. tu pun kalau ummi dia garang sangat. hehehehe

Chekgu BaniHassim said...

dah besar la kak...
makin ayu..makin panjang rambut...
semoga membesar dgn rahmat dan kasih syg ibuayah tersayang...

~akuni~ said...

Owh... tu mesti Coan tengah sentimental tu, tengah sensitip kata orang... heheheh... ala... kejap tu ok lah balik, ye dok?

yannfuad said...

appy besday kakak coan...
ala kak coan.. ummi x babab akak coan kan.. ummi tegur tu tanda sayang pader kak coan.. btulkan ummi coan..

dr shasya n wanie...

Shima said...

dah besar la coan...apa yg besar ek coan ni...?ibu rasa...coan ni 'cikeding' sangat laa..makan..ibu rasa dah banyak makan mcm ummi..agaknya sbb banyak sgt nangis tu.coan jgn la beremosi sgt mcm ummi...tak baik utk kesihatan syg..hehehehe..

happy birthday sayang dari daddy,ibu,kak ainaa n qawiem..

p/s:hadiah nnt mintak dgn daddy tau..mesti mintak!

hidayah said...

comelnyeee...hehe...mcm muka kak neeza :P.. saya tak de anak lelaki.. klau ada dah lama nk bookng buat calon menantu, boleh? hehehe

Mak Teh said...

Happay birthday Coan!

Alhamdulillah! Coan semakin besar. Tentu emaknya pandai mendidik anaknya. Semoga menjadi anak yang solehah.

Adry said...

hahaha... biasalah tu.... anak manja la katakan.....

Happy birthday too...

Neeza Shahril said...

As,

Coan merajuk, upah barbie baik dah.. Ummi merajuk, takde upah.. heheh..

***********************************

Drno,

betul tu.. sebab mak dia nanti gerenti akan baik baik.. tu yang dia ngada2 sikit..

***********************************

Kak Rina,

setakat ni dia lah paling manja.. lemas kengkadang ;)

***********************************

Kak Anie,

memang sifat ayah, kena tegas sikit kan sebab tu anak dengar aje..

***********************************

CkLah,

aish.. tua sangat nak panggil OpahLah tu.. heheh..

***********************************

Noniey,

Ummi dia ni bila garang terlebih2.. bila tak garang pun terlebih2 gak ;)

***********************************

Chekgu,

lepas incident rambut potong pendek macam lelaki, langsung dia tak nak potong rambut lagi..

***********************************

Akuni,

selalu sangat sentimental nya tu.. letih den.. :D

***********************************

Syasya dan Wanie,

sebab tu lah kak Coan nangis.. nak suruh Ummi pujuk.. tapi Ummi dah malas pujuk.. uhukss..

***********************************

Ibu!!!!

Coan tanak mintak dengan daddy.. Coan nak mintak dengan Ibu.. Coan nak semua make up Ibu tu.. Coan nak bawak balik saudi.. boleh kan.. boleh laaaa... :P

***********************************

Hida,

cepat beranak anak lelaki.. lama2 nanti jarak umur banyak sangat hahaha!!!

***********************************

Mak Teh,

terima kasih Mak Teh atas doa tu...

***********************************

Adry,

sangat manja :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin