Rajin-rajin lah click ya :)

Thursday, March 12, 2009

Hospital Day!



It's a hospital day! Hari ni kerjanya pergi hospital saja. Pagi dan petang. Schedule hospital 8.30am-11.30am dan 4.00pm-8.30pm. Since we went a bit late (reach there at about 10.15am), we didn't manage to complete everything that we have planned. Ada banyakkkkk benda nak kena settle. Itulah akibatnya bila ada certain thigs diprocrastinate dengan sengaja (ada ke procrastinate tak sengaja yek?)


Sekarang, everyone berehat-rehat dan ada yang tidur. Sambil tu, Umminya sempatlah update blog. It's 1.15pm now and in about 2 1/2 hours, kena pergi semula hospital for the afternoon appointment *phewwww* letih banget...


Let see those names yang kena jumpa doctor for today:

  • Shahmey
    schedule vaccination - 2 belah peha kena inject dengan various immunization. Dia kena tukar buku vaccination untuk follow saudi schedule. Okaylah kot sebab nampak lebih banyak benda compared to malaysian one ;).

  • Sobhan
    dentist - kena buat filling and extraction. Doctor managed to do filling and not extraction. We have to make another appointment untuk 'pengsankan' dia atas kes tak cooperative. Baru nak check, dah nangis.. manja sungguh..

  • Sophea
    dentist - filling aje. Nampaknya cik adik ni pandai sikit jaga gigi dari adik dia. Lagipun gigi dia dah banyak yang bertukar (from gigi susu to kekal)

  • Ummi
    OB/gynae - doctor suruh datang 3 weeks before tapi lewat. Kes malas nak jumpa doctor atau kes takde orang nak bawak pergi jumpa doctor ni?? huhuuuu... kena buat ultrasound untuk check uterus and ambik darah for pregnancy test. Pregnancy test????? Baru beranak dah kena buat pregnancy test ke? Oo'..oo... well.. its just a regular procedure before doing something tu... Tapi, tak dapat buat ultrasound sebab ultrasound room dah penuh appointmentnya. Kena datang petang lah nampaknya...

    dentist - dah lama tak jumpa dentist. Kena buat filling. Ingat nak buat scaling sekali tapi doctor kata, all equipment have been sent for sterilization. Since I have to come again for the Ultrasound, boleh lah buat scaling sekali petang ni.


Yang tak jumpa doctor cuma Abah and Sumeyyah. Abah memang takut malas jumpa doctor pun. Sumeyyah sebab kecik lagi. Nak jumpa dentist gigi pun takde. Anyway, she has to come for her 2 months vaccination which will be another 3 days. May be, we could also bring Sobhan for the tooth extraction then.


So, our hospital vacation visit is not yet completed until evening comes, hopefully.

15 comments:

Kak Elle said...

adoi kena 2 kali ulang alek...nampak2 malam ni makan luar lagi eh....hahaha

zino said...
This comment has been removed by the author.
zino said...

amboi bzz dengan aktiviti spital dia.. zino rancang esok nak ke spital..

Chekgu BaniHassim said...

skali 3 orang skali kak...??
huhu...

aNIe said...

Wah...penuh jadual jumpa doktor ari ni ye neeza...tapi tulah...bila nak kene pergi mengulang semula yang malas tu...seb baik ada yg nak diulang semula...so 2 in 1

tulipurple said...

aduishhh....no komen lah sis..hehe,esok lusa..sure sy pun kene mcm ni gak.
tu wat treatmt seme tu free ke sis?

maza said...

erk! nak tumpang sibuk gak....

appointment maza bulan depan...bulan april 2009....

so, jum jumpa kat hospital putrajaya..

senang je nak kenal maza..

dalam kalangan ramainya org2 kat situ, yg paling encem tu lah maza

wakakakakk

Mrs Rafiuddin said...

haha..penat memang penat kalau deal ngan hospital kat sini..hehe..
nama jer private..tapi ala2 slow macam siputttt...
as paling tak suka jumpa doctor..benci betul!!
tapi sekarang kena paksa kan..takper lah..rela dalam terpaksa :)

**akak,dental mouwasat ker?ok tak?sakit tak?hehe..ngeri betul ar ngan dental2 nih..kalu ok nnti nak try dental mouwasat la..

l i e y n said...

huhhh
package pg tour hospital...
amir pun akan kena GA for buang n filling gigi yang rosak...ntah bila le dr nak panggil....

::ADleez:: said...

selamat melawat spital...tu la mkn cekelat byk sgt coan...ni mesti menurun ummi die ms kecik dl..hehhe....:)~

Kujie said...

tapi sempat lagi update blog..gigih tak gigih..hehehe

Neeza Shahril said...

Kak Elle,

semestiya maggie hehee.. siang malam makan kat luar hehee..

***********************************

Zino,

semoga selesai urusan zino dengan selamat..

***********************************

Chekgu,

iye chekgu.. senang sekali harung :)

***********************************

Kak Anie,

memang malas kak. Nak nak lagi hospital tu jauh lak tu..

***********************************

Tulip,

semoga selesai aktiviti tulip nanti..

insurance cover tulip.. kalau sendirik.. adusshh..

***********************************

Maza,

Okay.. nanti neeza pergi bawak cameraman dan interview sorang2.. awak maza ke? awak bukan maza ke? hehee..

***********************************

As,

takpe as.. dalam keadaan as, worth it jumpa doctor.. ;)

okay je rasanya kat mouwasat. Tapi jangan jumpa doctor muda sebab sangatlah ganas dia buat.. jumpa doctor veteran sikit.. semalam akak jumpa doctor muda pagi.. cincai aje dia buat. petang tu doctor veteran.. sangat berhati2 dan macam2 alat dia guna.. tak sakit.. :)

***********************************

Lieyn,

budak2 memang susah nak bawak dentist kan.. kena GA to settle..

***********************************

Liza,

semestinya ikut ummi.. hehehe.. tapi ummi rajin gosok gigi.. eh ye ke? kira ye je lah.. hahhaa!!

***********************************

Kak Jie,

masa free mesti digunakan sebaik mungkin hehehee..

manje said...

salam akak

manje tak suke jumpe doktor... tak suke pergi hospital... hehe

silversarina said...

Sehari suntuk agenda hospital, tak pe demi kesihatan .

Take care !!

Abang Long said...

Tahun lepas sahaja sudah lebih 10 kali keluar masuk hospital. REDHA dan SABAR.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin