Rajin-rajin lah click ya :)

Saturday, March 14, 2009

I know what we did last weekend :D


Last weekend was the shortest ever weekend that we had. When we enjoyed the time, it seems that the time flew really fast. Otherwise, we would feel it was forever! Am I right? In the previous few entry, I did write about our 'trip' to the hospital. That occupied us the whole day, indeed. No lunch and dinner served at home (you were right about it Kak Elle :)). We reached home quite late that night. It was a tiring day for all of us.


The next morning, we were shocked with the news (refer to the previous entry). In the afternoon, we went to Al Khobar. We went to Toys R Us. I was looking for something for Sumeyyah but ended up with something for all the kids. The 2 girls were so excited 'shopping' for their toys. Of course Ummi had to put a limit on the price. At first, they opted for toys that costs SR200 and above. Amboi!!! Itu almost a week punya groceries tau!! Coan was allowed to choose a toy that costs slightly more than the limit since her birthday is coming up soon in a 2 days time - hadiah birthday la konon ;).


Later that evening, we went to MK for dinner. Hahaha!! the most awaited program. Makan!! I had Mee Bandung. The kids had Kuey Teow Goreng Penang Style (but looks more like mamak style). The Abah had Nasi Goreng Padprik. We also ordered shrimp tempura - Shahmey ate most of this. As for the drinks, ABC, Sirap Bandung and Teh Tarik! Sememangnya yummy! Cuma, the kids didn't finish their kuey teow. They left all the 'sayur' on the plate. All of us except one, bloated with the food (orang ajak makan tak nak.. jual mahal, lapar lah jawabnya).


Let's look at the pictures. But, to those yang tak tahan tengok gambar-gambar food, don't bother looking ya. I don't want to be blamed for any craving later :).












13 comments:

Mrs Rafiuddin said...

wow!coan dapat hadiah birthday dah..hehe
Coan tunggu yer auntie as nak pi celebret birthday coan hari isnin nih..hehe..

Phewitttt,ABC tu...nak kena pi la besok lusa...muahhaha...
pastu besok2 beranak anak pun kena sakit sebab maknya asyik makan ais!!heehe

indian restaurant tu yg area2 jedah street tu ker?yg lorong2 belakang sikit tu?
pernah makan situ,food dia biasa2 jer..hehe..kira tempat highclass untuk kaum2 tu la kan.. :)

Kak Elle said...

haha dah ku duga mesti makan luar...

kira2 ada juga makanan malaysia kat sana neeza jadi tak lah ketageh sangat kan?

zino said...

ABC yg tak tahan tengok tu hehe

cikMilah said...

ui.. ya ampun. sedapnya nampak mee bandung tu...
tolong..!!!!

Mak Teh said...

Neeza, semasa ana-anak masih kecil ni memang seronok bawa keluar shopping dan belanja makan. Bila anak-anak dah besar macam kami sekarang dah tak ada keseronokan macam tu lagi. So enjoy while the kids are still young.

Neeza Shahril said...

As,

hari Isnin?? hehee.. apa la Ummi nak masak ye.. makan cereal aje lah auntie as ye.. huhuuu...

sedap banget ABC tu.. tak caya tanya la akak! jauuuuuh lebih sedap dari linchikang masam hari tu.. Sumeyyah hari ni baru masuk angin perut sebab Ummi dia melantak ais banyak sangat tak hengat donia :P

memang tak best mana food kat situ. nasi jelantah pulak tu ish ish..

***********************************

Kak Elle,

the only malaysian restaurant.. tapi kena drive about 1 1/2 hours.. tapi kira okaylah kan kak..

***********************************

Zino,

sedap ABC tu.. betul... :)

***********************************

Kak Cik,

memang sedap! lain kali Ja nak makan lagi hehee..

***********************************

Mak Teh,

betul juga kan.. masa ni lah dapat dengar hiruk pikuk..
dah besar nanti, semua senyap aje.. behave lah katakan.. :)

Mrs Rafiuddin said...

Buat Coan,
cereal pun cereal ler Coan..hehe.
Tapikan,uncle roy cakap hari Isnin ada Dominos Pizza buy 1 free 1,so dia kata dia nak bawak pizza..
Selalu makan dua orang gerenti besok lusa masuk cik tong..hehe..Tu dia nak makan ramai2..
So cakap Ummi tak yah masak..kita makan Pizzaaaaaaaa..
Kalau awak jemput kawan2 cakap auntie as..nnti auntie as beli lebih pizza..hehe

Cakap Ummi coan,auntie As nak "creme caramel" ..dah lama tak makan creme caramel yg merbelos itu..ok kan,kan.Cakap ummi tau..Sayang coan..hehe

***Pesanan buat salegirl tempe,Hari Isnin ler yer As pi ambik tempe..hehe..Insyaallah lepas maghrib..Tapi kalau akak ada program bersama keluarga,cakap tau..mana tau nak celebret bday coan kat luar..kang as ketuk pintu tak bukak-bukak plak :P

::ADleez:: said...

hheheh...coan besday coming soon..untie liza punye besday bile erk?????....oooo..knp suke dera perasaan i dgn gambo2 foods tuuuuuuuuuuuuuu..^_*

silversarina said...

Macam kat malaysia lah makanan tu , eeemmmm memang merana tengak gambo2 makanan tu :(

Sian Sumeyyah tak dapat mainan, tak pe kecik lagi ..hehehe.

Neeza Shahril said...

Auntie As,

Ummi kata, besar tapak tangan, satelite dish Ummi tadahkan hehee.. Auntie As bagi tahulah berapa orang nak datang. Nanti Ummi sediakan pinggan plastik. Maklumlah rumah Coan tak banyak pinggan heheh..

Creme caramel? oh itu Ummi selalu buat walaupun kadang2 jadi creme.. kadang-kadang jadi caramel dan kadang-kadang rentung hehee.. nanti Coan suruh Ummi buat yeee.. :)

tempe tu selamat dalam peti As.. akak simpan ya.. :)

***********************************

Liza,

haaaa.. besday Auntie Liza tak lama dah kan.. kan.. Auntie Liza celebrate kat mana tu?

***********************************

Kak Rina,

sabor ye kak.. gambor aje tu.. takleh telan pun.. nanti akak dah sihat, akak masak lagi sedap ya.. :)

Sumeyyah dapat jugak.. tapi Ummi yang pilihkan hehehe...

Nadia Yuna said...

lapaqqqqqqqq

(-.-)

l i e y n said...

rasa mcm kat malaysia plak bila makan meal camni kan?

Neeza Shahril said...

Nadia,

jom makan!!!

***********************************

Lieyn,

memang restoran melayu pun :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin