Rajin-rajin lah click ya :)

Tuesday, March 31, 2009

I'm off





Nope! bukan annual leave. Bukan nak balik Malaysia. Bukan juga naik bendera jepun.. ops! dan tidak sekali untuk stop blogging. Kalau tidak sekali, mungkin 2 kali hahahaha!! Lawak petang Selasa... :). Pssttt.. I'm off cooking for these 3 days. Ada orang tolong masak. Thank you ya orang tu. Bukan seperti yang kengkawan teka. Mesti salah teka tu hehee..

To be sincere, I'm off mood to sit patiently depan computer ni. Internet &%*$&%!!! Sangatlah geramnya. Dah lah mood untuk duduk depan ni tak banyak since ada mood untuk tidur, mood untuk makan dan mood untuk bermalas-malasan. Tak tahu kenapa dah almost a week internet selalu intermittent. Kan ke off mood jadinya. Kadang-kadang ada aje rasa nak hempuk laptop ni ke lantai tapi kalau rosak, lagilah tak jadi apa kan. Sabarrrrr aje lah. Terima dengan hati terbuka (cait! macam lah nampak hati tu terbuka heheh!!).

Hari ni kelas hafazan tak ramai yang datang. Bagi yang memang tak enrol the class and yang betul-betul ada hal yang tak dapat dielakkan tu takpelah. Tapi, bagi yang dengan sengaja tu, rasanya tak boleh dimaafkan. Kesian pada ustazah. Tadi, cuma 7 orang aje hadir. Yang lain tak tahu lah kemana. Errr.. sebenarnya tahu tapi takpelah. Tak payahlah tulis sini walaupun diorang bukan faham pun apa yang Neeza tulis (re: mereka tak cakap melayu hehee..).

Kalau Neeza lah jadi cikgu, rasa agak sedih bila students tak datang kelas. Terasa seperti kelas tu tak best. Atau lebih tepat diri sendiri yang tak best. Pendek kata, ada benda yang tak best lah. Tapi, yang Neeza betul-betul salute ialah orang-orang yang selalu kena tegur sebab bacaan mereka. Mereka ni datang pulak dan jarang sangat miss. Tabah sungguh mereka. Ustazah kata, mereka ni lah yang banyak dapat pahala.. Alhamdulillah..

Dua tiga hari lepas, hujan agak lebat di Jubail. Fenomena (pandainya guna word ni hehe..) yang jarang berlaku disini. Setakat setahun lebih sikit Neeza duduk sini, hujan paling banyak pun renyai-renyai. Nak basah jalan pun susah. Tapi baru-baru ni sampai guruh siap. Banjir lagi tu. Sini takde longkang. Majlis bandaran kena sedut air dari atas jalan. Banjir tak teruklah. Setakat 1 kaki kot atas jalan yang rendah sikit tu. Kalau teruk, mungkin isytihar darurat. Semua orang kena duduk rumah.. haha!! ye lah tu. In my dreammmm..

Start malam semalam, sand storm. Neeza tak perasan. Baru pagi ni perasan. Debu-debu berserakan (cewah! bahasa...) kat udara. Bila angin, debu tu masuklah dalam tekak da hidung. Tidak sesuai untuk semua peringkat umur. Maksudnya, kalau takde hal, tak payahlah keluar. Duduk aje dalam rumah :). Anyway, ini benda biasa bila nak tukar musim. Winter dah over. Spring almost over. Nak panas dah tapi since hujan baru ni, temperature rendah jugak. Agak sejuk gitu. Takpelah. Lagipun tak selesa jugak kalau cuaca panas sangat.

Psstttt... untuk warga Jubail, malam esok (Rabu malam) ada kelas agama di rumah presiden. Rasanya ada yang takde sebab pergi bercuti dan balik Malaysia. Kepada sesiapa yang ada di Jubail ni, silalah kita beramai-ramai ke sana. Dengar-dengar lepas kelas agama ada menu utama nasi lemak ikan tongkol a.k.a ikan aya. Makanan sampingan, Insyaallah ada.. Kalau tak ramai yang datang, kesianlah nasi lemak dan food lain tu ;).

13 comments:

::ADleez:: said...

off msk rupenyerrr...best r ade org volunteer nk tulunnn...heheh...jgn lupe esk msk nasi tu...hehhehe...dlm 2kg ok la...as 2kg...as ni mn x on9 pon...sakit ka

aNIe said...

Ingatkan neeza nak terbang pi cuti2 ke mana ke...rupa2nya off memasak...syok tu...akak suka...heheheh

zino said...

bila dengar makan best ramai yg datang nanti tu hehe

cHeRyNa PiReS said...

agaknye sedap tak org tuh masak macam kak neeza masak? boleh tak kak neeza letak gambar masakan die macam kak neeza letak masakan kak neeza? agaknye boleh ke pakai model yg sama? hehehe...byk soklan sha nieh...

maza said...

che pun sama lah...

tak dak mood hari nie....rasa macam nak makan....nak makan boss sambil cicah komputer bersayurkan table depan mata nie ha....

huhuhuhu

sedap, suci, segar ... said...

Suami pandai memasak ?

noniey alias said...

memang sgt sedih kalau students tak datang kelas kita. pastu bagi banyak alasan. kecik ati je kalau camtu..

nape kak neeza tak masak 3 hari?

l i e y n said...

ingat kan off apa tadi???
nnt kalau musim panas mcm mana ekk? mcm kat msia or lagi panas?
kat msia pun agak panas skrg...

silversarina said...

Ingatkan off apa, masak rupanya , tak pe kalau off yang tu ada pengganti memanglah best...sapa ekkk yang rajin ganti masak ????

MAMAMIA said...

Bila lah agaknya akak dapat time off macam Neeza ni? Kalau che abang dapat tolong masak nasi pun dah cukup bagus...

Neeza Shahril said...

Liza,

orait.. nasi lemak siap!! hehee..

***********************************

Kak Anie,

bestkan off masak.. boleh berehat je.. huhuu..

***********************************

Zino,

ramai yang takde..:(

***********************************

Sha,

sedap Sha.. tapi food dah habis. tak sempat nak ambik gambar. Model2 dah pencen hehee..

***********************************

Maza,

wahhh.. sedap menu boss cicah computer tu hehe..

***********************************

Abang Long,

pandai jugak tapi sedap neeza masak lagi hahaha!!!

***********************************

Noniey,

sabarlah cikgu ya.. heheh..
sebab ada orang tolong masakkan ;)

***********************************

Lieyn,

kat sini lagi panas on certain days.. tapi akak tak rasa sebab akak most of the time memerap dalam rumah.. ;)

***********************************

Kak Rina,

orang itu.. hehe.. ada dalam rumah ni je ;)

***********************************

Mamamia,

kena buat-buat sakit.. che' abang tolong heheee...

Chekgu BaniHassim said...

boleh la goyang kaki ek kak??
2-3 hari pon oke laa...
mintak sambung komtrak 2-3 bulan tak boleh ke?? hehe

Neeza Shahril said...

Chekgu,

kalau lama sangat, nanti akak kena turun pangkat la pulak.. sebab abaikan tugas heheh..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin