Rajin-rajin lah click ya :)

Monday, March 30, 2009

ISG School Gala - Habitat for Humanity Fundraiser


ISG stands for International Schools Group. Dulunya sekolah ini dipanggil Jubail Academy. Inilah sekolah Sophea dan Sobhan. Semenjak mereka bersekolah disini, nampak banyak perubahan dari segi communication dan prestasi belajar. ada yagn naik dan ada yang turun. Berbeza dengan sekolah sebelum ini, ISG lebih comprehensive dari segi academic dan aktiviti luar. Pelajar tak stress dengan academic saja. Kadang-kadang ada after school activities. Bagi Kakak dan Coan memang lah suka sangat. Itulah masa mereka bercampur gaul dengan kawan-kawan selain dari waktu formal.

Hari Khamis lepas, ISG menganjurkan satu program amal. Mereka mengutip derma bagi tabung habitat kemanusiaan. Pelbagai program berjalan dan semua orang boleh turut serta. Anak-anak lah yang seronok sebenarnya. Kami si ibu bapa.. penat aje lebih sebab melayan mereka. Tapi takpelah, bukan selalu pun. Setahun sekali aje. Jom layan gambar-gambar yang sempat di snap :).



























12 comments:

Kak Elle said...

kita punya celefest in May macam2 ada tahun ni ada rock group competition tengok which student punya group yg akan menang dgn lagu2 rock mereka..hahaa....makan2 ada di jual selain dr games...tapi kan saya malas nak pergi pasal dia buat on saturday...hahaha

Tie said...

Seronoknya....kak Tie suka trampolin tu... Agak2 kalau kak tie naik benda tu bocor tak ?

Tu katak betul atau olok2 ? Rasa geli pulak, he he...

Chekgu BaniHassim said...

nmpk seronok je budak2 nih...
mak budak2 ni seronok jugak la ye??
huhu

Mak Teh said...

Eloklah rajin layan anak-anak macamtu. Semasa umur beginilah mereka enjoy semua tu. Kalau besar sikit mereka dah tak mau ikut kita jalan-jalan dah!

noniey alias said...

comelnya sophea...tapi nape coan tak kaler gak muka dia...

Yummy Yum said...

sonoknyer budak2 tu...dulu masa kecik2 takde pun benda2 camni..huhu

zino said...

nampak meriah je tu.. hehe

Rasyidah Abd. Aziz said...

bestnyer....

Abang Long said...

Baling muka cikgu .. hahahaha ...

maza said...

kek tompek kampung den dulu di golarkan "hari terbuko sekolah"

macam2 ado...
pertunjuk sains dan teknologi, innovasi dan ciptaan, kemahiran, gerai jualan...

den lak selalu eh keno jago gerai.... jual karipap...hehhee

tetapi kekadang hangin gak la.. orang pun nak main jugak, member yg patut jago gorai tak sampai2...huhuhu

raso eh! nak ajo makan semuo karipap tu ha!

aderkkk....

psst: karipap tompek den panggil kuih epok-epok!....
hehehhee

Firdaus Keong Abdullah said...

Salam Kak Neeza, dulu sekolah kat mana? Dan total setahun brapa?

Neeza Shahril said...

Kak Elle,

kat sini pun ada cam tu. Dia panggil Jubail idol hahahaa!!
kalau tak disebabkan budak2 ni beriya, kami malas kan elle sebab thursday tu weekend kan ;)

***********************************

Kak Tie,

kuat trampolin tu.. tapi neeza pun tak berani naik hehehee.. tapi teringin gak sebenarnya huhuu..

kalau katak betul, neeza dah lari jauh-jauh kak :)

***********************************

Chekgu,

mak budak penat je chekgu..

***********************************

Mak Teh,

tu la.. tengok anak kawan-kawan yg dah besar tu, diorang nak duduk rumah je..

***********************************

Noniey,

Coan tak nak sebab dia kata tak cantik..

***********************************

Yam,

kalau dapat join, nak je akak join hahaha!!

***********************************

Zino,

memang meriah..:)

***********************************

Syida,

boleh la...

***********************************

Abang long,

diorang tak reti lagi tu ;)

***********************************

Maza,

siannya tak dapat join sebab nak jual karipap..

psstt.. tu pasal la kami tak jadi volunteer heheee...
sebab nak ronda kawasan.. ;)

***********************************

Firdaus,

dulu sekolah mariya.. yuran dalam 12K setahun..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin