Rajin-rajin lah click ya :)

Sunday, March 8, 2009

Santai di hari tua


"Tua-tua nanti, kalau ada caravan, best kan untuk jalan-jalan"

"Apa dia?"

"Caravan.. ala.. kereta yang ada dapur tu.."

"Oooo... motorhome. Orang tak panggil caravan la.."

"Ala.. sama je lah tuuu. Nak panggil caravan jugak!"




Bestkan kalau dapat caravan / motorhome ni sebijik. Kalau travel, senang.. tak payah nak check in hotel. Tapi ini sesuai untuk bersantai-santai ajelah. Sambil-sambil pergi memancing awek ikan, boleh lah bertidur-tiduran dengan selesa. Tak payah pasang khemah. Syoknya laa...



Kalau dapat yang interior nya cam ni, fooh!! lagi lah bestnya. Tapi, rasanya Neeza mampu berangan ajelah kot.. hehehehh..

24 comments:

Abang Long said...

Impian Abang long juga !

IMPIAN tidak perlu berbayar.
IMPIAN tidak menyakitkan sesiapa.
IMPIAN mendamaikan fikiran.

::ADleez:: said...

jom g jln...kt sewa caravan!!!sonok... tp kan klu nk berjln2 x tunggu smpai dh tua...time tu stamina agak kureng...hehhe...ade ms...ade kesempatan...ade rezki lebih....ade kesihatan...kt bt skrang....;)

Andak Ali said...

Mmg best a bab santai tido tu, tapi kena igt, dia ada tandas... tandas dia x bersambung ngan sistem pembentungan IWC... dia pakai tangki... someone somewhere kena kosongkan tangki tu.... :)

Just to be critical... jgn mara

noniey alias said...

saya, kalau ada kete camni, tiap2 hujung minggu sure tak duk umah nyer. setiap minggu confirm ada kat tempat yang lain2.. kejap2 kat TC, kejap2 kat batu hitam, minggu depannya kat lain plak...huhuhu

Tie said...

Hi hi....kak tie minat gak ! Kat malaysia ni tak nampak pun caravan tu...kalau ada boleh gak sewa dan pergi berkelah kat mana2....berangan pulak da...

pB said...

ni pun impian kak pB jugok ...

tapi , stakat ni tok rajin kelih subutir pun atah jalar rayo di mesia nie ...

diHARAMkan ker ????

Neeza Shahril said...

Abang Long,

betul tu... impian mungkin akan jadi kenyataan kan.. :)

***********************************

Liza,

sebab tu kena sewa caravan liza.. supaya senang, letih aje, terus masuk tidur hahaha!!! maklumlah.. orang tua kena banyak rehat.. hehee..

***********************************

Andak,

memang akak terfikir pasal tu.. tak boleh nak elak lah.. melainkan asal nak ter.. atau mandi aje, singgah R&R ke.. tapi kalau ke pedalaman, takleh lah kan..
mungkin upah orang untuk cuci kot hahaha!!

***********************************

Noniey,

syokkan.. tak payah singgah2 makan, masak aje sendiri.. hehee.. rajin keee?? huhuuu..

***********************************

Kak Tie,

Neeza pun tak pernah tengok lagi. Kat sini ada aje tapi tak pernah nampak bergerak atas jalan. Kat depan rumah ni ada 2 biji parking. Entah bila la nak bergerak..

***********************************

Kak pb,

tok tahu la pulok.. mungkin tok leh jalae di mesia kot..
jalae mesia kecek... tok muat.. hehee..

zany said...

akak sefamili pun berangan dengan motorhome juga, so far tak nampak lagi kat Msia ni, kalau kat oversea macam US semua tu banyakkan.

Takde motorhome, beli bas sekolah yang sedang saiznya, ok gak tu neeza, boleh tambah lagi anak jadi enam, masih selesa dalam bas tu, ha, ha...........

Mak Teh said...

Neeza, di Malaysia benda ni tak practical sebab tidak ada tempat parking khas untuk caravan macam kat US and europe.

Beberapa tahun dahulu mak teh dah cuba nak beli. Kami bayar deposit dan trylah ganakan kat kebun kami. Nampak seronok tapi macam-macam yang tak practical. Nak tari dia kesana kemari satu hal plak. Lebih baik beli bas dan buat interior dia macam home. Hehehe.

Chekgu BaniHassim said...

nak jugak ketegaq panggil karavan...
saye panggil cabin..huhu

berangan tu dah kire ok la...
dripada xplan ape2 pun...

Kak Elle said...

Neeza kalau dah beli nanti jgn lupa bawak kak elle sekali ye....hehehe

zino said...

RM kena simpan banyak banyak dulu... kalau tak tersadai je lah caravan tu belakang rumah hehe..

Mrs Rafiuddin said...

best nyer kalau ada benda nih kan..hehehe
teringinnya nak jalan guna benda nih..
tapi apa kan daya..dari beli benda nih baik beli rumah..hahahhaha..
lain lah kalu duit dah berkepuk tak tau nak buat apa,harus beli benda nih :))

xiiinam said...

Dah tua sok, ckLah nak jadi pengurus Rumah Kebajikan Orang Tua-Tua...InsyaAllahh..

Dapat juga berkawan dengan rakan sebaya.....

Kujie said...

banyak betul impian si neeza ni

hehehhe

Neeza Shahril said...

Kak Zany,

bas sekolah?? hehehe... nanti ada orang tahan utk pergi sekolah pulak hehee..

***********************************

Mak Teh,

mungkin sebab dia lebar sangat kan.. parking pun takde.. kalau bas, sesuai lah.. tapi kot banyak sangat cost nak decorate ;)

***********************************

Chekgu,

memang syok berangan ni.. sebab indah je terasa hehe..

***********************************

Kak Elle,

sudah semestinya.. neeza jenjalan pergi S'pore nanti hehehh..

***********************************

Zino,

kalau takde RM, takut caravan tu tersadai kat kedai je.. hehehee...

***********************************

As,

itulah kata.. kalau hutang dah takde dan duit menimbun.. barulah beli kot.. kalau tidak, terus berangan aje lahh hehee..

***********************************

CkLah,

nanti neeza visit Cklah kat situ ya.. pas tu kita buat trip jalan2 mancing ikan :)

***********************************

Kak Jie,

kalau tercapai, syioknya laaa Kak Jie :)

empunya diri said...

saya juga teringin nk ada camtu...
da selalu jugak merasa naik...
tapi hanya dalam mimpi...
hahahahaha
;"p

manje said...

salam akak

caravan itu sangat lah mahal...
manje tingin gak tapi mimpi
aje la kot huhu

tulipurple said...

hubby selalu citer masa dia kat US..melambak caravan nie..siap ada parking,facilities segala.kat PD pun ada satu tempat bley sewa caravan nie...ermmm,nak kene cuba nie.
sy nak sewa ek caravan nie kalu sis ada...hehe

Rasyidah Abd. Aziz said...

rasanya cadangan upgrade bas tu lagi practical, dah ada dah kat m'sia ni tapi satu je kot, ape2 pun satu hal lagi laaa takut time tido kena serang hendap lak ngan perompak...ish2 kena ada pistol ke senapang patah ke kot baru ok

Ummi365 said...

uwaaaa.. i need that now.. urgently.. penat giler ni.. ermm bilalah boleh relax cenggitu ya?

cikMilah said...

Fun fun Fun.. Ja mmg fun. Keluarga angkat, the American Moslem family bawak kakcik jalan-jalan dr St Louis ke Florida ( 20 tahun dulu..)Ya Allah best nyer diingat kembali. Tapi benda alah ni ada designated parking space, selalunya park dekat lake / picnic area..aduhai rindunya. Jom pi US kita sewa sebijik satu family dan convoy!! Melompat la anak-anak ngan mak ayah sekali ya...
hehe, berangan lagi!

Cat Cat said...

Neeza,
Motorhome cam dalam gambar nombor 2 tu mau-nya sampai US$300,000.00 babe... Bukan murah... Tu kira motorhome 5 star tu...

Neeza Shahril said...

Empunya diri,

hehehe.. takpe, mimpi pun best jugak tu. At least dah rasa hahaa!!

***********************************

Manje,

akak pun tak rasa akak akan beli hehee.. melainkan akak jadi billionaire lah kot huhuuu..

***********************************

Tulip,

kalau betul akak ada.. tak yah sewa.. kita gi jalan sesama aje.. :)

***********************************

Syidah,

kalau cam tu, kita bawak sorang polis lah jadi pak guard dalam tu hehehe..

***********************************

Kak Ummi,

nanti Kak Ummi.. dad balik boleh relax sikit.. kita kumpul duit sesama ya untuk beli hahaha!!

***********************************

Kak Cik,

Untungnya kak cik ada family angkat bawak jenjalan.. Ja punya family angkat agama lain. Dia nak bawak pergi church... langsung putus hubungan...
anak2 memang sukalah naik caravan ni.. sebab nak makan aje masak sendiri dalam tu... syoknyaaa... :D

***********************************

Cath,

mak oii!! mahalnyaaa... bila lah agaknya boleh beli tu hehe..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin