Rajin-rajin lah click ya :)

Sunday, March 29, 2009

Thank you sayang.. :)


Geram jugak rasanya. Ingatkan bila dah increase speed kepada 512MB, makin laju lah internet ni. Memang laju tapi mula-mula aje. Sekarang ni, selalu aje slow, lembab macam siput! Kesian siput. Tak pasal-pasal orang bagi perumpamaan tak positif untuk dia. Kalau kancil tu mesti dapat sebijak kancil. Macam lah bijak sangat kancil tu. Selalu aje kena tembak buat lauk.. heheh..

Anyways, saja nak cerita yang disebabkan problem ni jugak lah, I feel so fed up to write entries in the blog. Macam mana nak ada mood? Bila nak save je, macam tunggu buah yang tak gugur. Nak upload gambar aje, kena tunggu sampai 5 jam! Opss!! that's a bit exaggerating lah kot hehehe..

Schedule busy yang dah over itu ialah:

Rabu - hospital
Khamis - School Gala
Jumaat - Ladies gathering (for a good course okay..!)
Sabtu - arabic exam (2 chapter aje - tapi arabic la.. bahasa asing bagiku ;))

Of courselah, it didn't take the whole day for me to do the things listed above. Tapi, bila dah buat yang itu, balik rumah, badan pun penatlah. Nak layan yang itu, yang ini, yang sana, yang sini dan yang disitu. Ramai tuuu.. Belum campur nak layan mata lagi. Mesti kena layan. Bukan tengok tv tapi tidur! Sleep is important for babies everyone including myself. Kalau tak cukup tidur, camana mood nak okay. Lagipun the next day, ada program lain pulak. Kena prepare secukupnya.

Sambil type ni, Neeza dok terpandang title kat atas tu.. heheh.. masih takde kena mengena dengan apa yang Neeza tulis so far. Last 2 weeks (lama dah sebenarnya), Coan bawak balik kad. Excited sungguh dia nak tunjuk kat Ummi dia ni. Dia buat sendiri, kononnya lah. Walaupun bukan 100% dia yang buat, Ummi appreciate apa yang Coan buat ni. Dulu-dulu Kakak pun ada jugak buat macam ni. Ummi simpan aje sampai Ummi tak tahu kat mana dah Ummi letak. Masa tu belum ada bl0gspot. Kalau tidak, boleh jugak Ummi snap picture, simpan gambor dia aje. Anyways, thanks ya sayang... I love you.. :)





15 comments:

Rasyidah Abd. Aziz said...

wah...bestnya anak2 bagi kad, anak2kita kecik lagi nak wat kad sendiri pun, paling2 pun ayah diorg la tlg buatkan kad kononnya kad tu dari anak2 hehehe

::ADleez:: said...

hehhe...bz kerr....camner nak jd 1st lady nihhh... takpe...bz berpaedah lbh baik dr bz body kan..kan...kan...^_*

pst>>>dah setup lum p/w internet tu....kami punyerrr laju berdezussss...dh security-enabled....;)

Chekgu BaniHassim said...

lawa kad tu...
mcm beli pon ade...
mcm cikgu dier tlg buatkan pon ade...hiks...
yg penting, dier nk mama ummi dier puji, tu je...

sedap, suci, segar ... said...

Perlambangan kasih sayang seorang anak yang masih suci.

Kak Elle said...

Bagus kan dr kecik dah di ajar menghargai kasih dan korban ibu untuk anak2...

Mak Teh said...

Alhamdulillah! Ini menunjukkan seorang anak yang penyayang, sensitive, ada bakat seni, seorang anak yang boleh dibentuk! Haaa apa lagi Neeza pupuklah bakatnya, curahlah kasih sayang dan bentuklah anak ini sebaik-baiknya.

maklang said...

comel kad2 tu...dan kata2 dari seorang anak itu memang membuat ibunya gembira...:)

MAMAMIA said...

Nasib baik rancangan tergendala, sekejap aje.

One of the reasons why we blog, sebab nak release stress. Tapi bila connection slow macam siput, tambah stress adalah...

Nice card.

MULAN said...

wahh.. mesti seronok dapat kad dari anak2 kan.. tapi sekolah kat msia ni tak ajar sangat semua tu..

ps: gambar nak upload tu kasi resize less than 100kb, baru cepat sikit.. less than 50kb lagi ok..

xiiinam said...

CikLah pun dah lama tak dapat tinggalkan komen kat blog ko.....sebab siput tulahhhhh!!! Tak kira, ckLah nak salahkan sipu jugakkkk!!! muehehehe

elisataufik said...

hee hee
seronok, kan dapat card.
Sekolah kat sini memang rajin buat activity macam ni ..
I will miss these things :)

jane said...

neeza,

akak pun ada simpan kad yg anak2 bagi dan depa buat sendiri...cantik kan? walaupun x bleh nak kalahkan kad mahal2 tu....still dekat di hati kita sebab susah2 depa buat. terharu beb!!

silversarina said...

Comelnya kad tu, pandai Coan sayang mamanya .

cikMilah said...

mmg terharu dapat gift dari anak...
boleh menitik air mata tau...

Neeza Shahril said...

Syida,

bila diorang dah pandai nanti, macam-macam kad akan dapat :)

***********************************

Liza,

tak hingin nak jadi 1st lady.. kalau busy terlebih, tak sempat nak blogging huhuu...
tak tutup.. itu pasal laaa.. ;)

***********************************

Chekgu,

beli tak la kot.. kalau cikgu dia yang tolong print mungkin la kot dan dia tolong tulis dan tampal heheh..

***********************************

Abang Long,

memang suci murni.. :)

***********************************

Kak Elle,

indirect lesson tu kan Kak Elle.. biar diorang biasa macam tu sampai besar..

***********************************

Mak Teh,

Insyaallah.. kami akan usaha untuk pupuk nilai2 murni dalam diri anak-anak ini.

***********************************

Maklang,

walaupun kata2 tu biasa saja, amat menyentuh perasaan kan...

***********************************

Mamamia,

memang terover stress bila internet buat hal..
maklumlah.. SAHM kan ;)

***********************************

Mulan,

sekolah kat malaysia lebihkan academic sikit.. kengkadang stress budak2... kesian kan..

kalau internet okay, laju aje upload gambar.. bila internet keok, selalu hang.. uuwwaaa!!!

***********************************

Kak Lah,

tapi kan.. siput sedut sedap kan.. huhuuuu...

***********************************

Elisa,

alahai sedihnya thinking of that.. takpe, mana tahu boleh datang balik ;)

***********************************

Kak Jane,

sebenarnya lebih bermakna yang buat sendiri kan.. especially bila anak2 yang buat.. dengan handwriting yang cakar ayam tu hehee.. sangat flattered si ibu :)

***********************************

Kak Rina,

Coan tulis sikit aje.. cikgu dia yang lebih buat tu.. tapi bab dia tak sabar nak bagi kat Neeza tu yang rasa terharu..

***********************************

Kak Cik,

betul tu kak cik.. rasa dihargai sangat kan..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin