Rajin-rajin lah click ya :)

Wednesday, March 4, 2009

Ummi sibuk hari ni





Bukan selalu Neeza sibuk. Jarang-jarang sekali sebab Neeza kan dah tak kerja. Takkan lah sibuk kot. Kalau dulu, Neeza kena kerja dari pagi sampai petang. Malam ada program di kolej kadang-kadang. Untuk lebih busy, Neeza kena outstation pulak dan tinggallah anak-anak dengan Opah (Ma Neeza). Kesian anak-anak. Alhamdulillah, sekarang ni Neeza tak payah outstation. Kalau outstation pun, pasti dengan husband dan anak-anak, Insyaallah.


Tapi hari ni Neeza sibuk sikit. Pagi-pagi kena pergi kelas (itu biasa lah). Balik kelas, Neeza kena masak macam charlie chaplin. Kenapa? Sebab, jam 3 petang, Neeza akan pergi kelas semula. Yang ni kelas Feqah yang tak berapa formal sebab di rumah orang.


Sebenarnya tadi tak lah masak sangat pun. Preparation saja. Hari ni, kalau jadi, Neeza akan bawa popia goreng ke kelas agama untuk malam ni pulak. Tadi, cuma masak inti dan gulung popia tu. Biarkan dulu.


Sekarang jam 1.48 petang. Dalam 1 jam lagi, Neeza perlu bersiap untuk kelas petang. Balik kelas petang dalam 7 pm kot, kena bersiap untuk kelas malam pula. Sebelum pergi, kena goreng popia dulu. Kalau goreng awal sangat, nanti tak garing. Kata expert lah.. :).


Malam ni tak tahu lah habis jam berapa. Kalau ikutkan selalu, kami settle dalam jam 11 sebabnya ada aktiviti makan-makan. Rezeki lagi. Alhamdulillah...


Disebabkan macam-macam aktiviti, blog pun terbengkalai. Update ala kadar aje. Nak visit blog kawan-kawan pun tak sempat lagi. Alamak! Baby nangis pulak. Babai dulu...

16 comments:

Kak Elle said...

Kalah org amek phd ... sibuk dgn kelas pagi ptg dan malam....sian anak2...hehe

Vimmi Yasmin said...

Salam Neeza

Amboiiiii!!!!!!!!!
Seboknya makcik!

maklang said...

kalau maklang dapat belajar pagi petang pun seronok jugak...macam2 boleh belajar kan...

xiiinam said...

Ummie....
Manis dan Indah jadi ummie kan....

moga kita akan jadi ummie yang disayangi anak-anak sehingga ke hujung nyawa....

Tie said...

Hmm orang sibuk otaknya cerdas...macam2 benda boleh buat...teruskan lah...he he...

empunya diri said...

hahahhahaha...
dalam sibuk masih sempat lagi prepare makanan...
sangat bagus...
bukan senang nk wat camtu dalam keadaan yg sibuk n penuh kekalutan
;")

CJ said...

wah, byk attend kelas ni kak. mmg murid contoh nih. :) bkn senang dgn baby kecik lg. huhu

maza said...

Den pun sibuk gak hari nie .....sibuk kena sessi kaunseling dgn boss

aderkk!

leceh tul lah...

jawabnya esok jadilah paku pakis di ofis ... tak der chance nak godek2 blog ... curi2tengok maso dio tak ado, mungkin boleh kot..

erk! tapi buat mcm tu tak baik kan? huhuhu

ah! tapi aku ingin bebassss

erk! boleh ker?

aderkkkk

hehehehe

www.mazaaida.blogspot.com

zino said...

mengalahkan student nak buat PHD.. siang malam masuk kelas hehe.. ok gak tu menibukkan diri.. baru hari2yg di lalui berbaloi betul tak? hehe

~akuni~ said...

Sibuk sungguh, pagi, ptg, mlm pun ada kelas!

Chekgu BaniHassim said...

hari2 pun, housewife mane pernah tak bz...
tipula kalau ckp tak bz...
kagum ngn org pompuan...
multitasking dan cekap...
:)

Rasyidah Abd. Aziz said...

busy gler kak neeza ni...patutla lama tak masuk blog kita huhu

Mrs Rafiuddin said...

ish ish,nih kena tambah "kaki-tangan" lah nmpk gayanya..
bz bebenor..kikiki

noniey alias said...

saya pun bz betul lah skrang ni. ngan kelas malam lagi..3 hari seminggu. risau sgt sem ni..sampai memang kena wat extra kelas...tu belum lagi gi kl yang bertolak sebelum subuh n sampai ktn balik kul 12 malam..huhuhu..penatnyaa...

Neeza Shahril said...

Kak Elle,

sibuk cari ilmu takpe kot kak Elle... :)

***********************************

Vimmy,

hehehe.. haah la.. macik sebok ni ;)

***********************************

Maklang,

belajar ilmu untuk preparation kesana memang seronok kan maklang..

***********************************

CkLah,

Insyaallah.. kalau kita didik mereka dengan cara yang berhikmah..

***********************************

Kak Tie,

Insyaallah.. semoga otak neeza lebih cerdas :)

***********************************

Empunya diri,

hehehh.. yang simple2 boleh la.. kalau rumit, surrender kot :)

***********************************

CJ,

ada orang tolong jaga boleh lah cikgu.. kalau tidak, mungkin tak terkejar jugak rasanya..

***********************************

Maza,

laaaa... boss marah blogging kat office ke? takpe, balik rumah blogging ya.. sure boss tak marah :)

***********************************

Zino,

sekali sekala bolehlah.. kalau selalu.. pengsan! hehee..

***********************************

Akuni,

kelas tak formal je.. takde markah diambil untuk 2 kelas terkemudian tu :)

***********************************

Chekgu,

lelaki pun boleh buat macam tu kan.. cumanya bab anak tu.. errr... still pompuan kan kan.. :)

***********************************

Syidah,

laaa.. ada update ke? itu pun akak leh tak perasan ish ish..

***********************************

As,

kakitangan cukup dah.. kalau dapat drive sendiri, baru besttttt... hehee..

***********************************

Noniey,

bagus jadi working mother ni.. otak cerdas.. anak terjaga.. Alhamdulillah.. teruskan ya noniey...

zahryanie said...

da biasa bz, kalo tb2 ada hari yg rileks sgt, msti akan rasa serba xkena kn??

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin