Rajin-rajin lah click ya :)

Tuesday, April 28, 2009

Ketagih dahhh!!

gambar pinjam pakcik g00gle

Oooppsss!!! bukan ketagih macam gambor kat atas tu ya. Ni lain punya ketagih. Mungkin lagi teruk kot ;).

Lepas Kakak ni cerita pasal "Little Nyonya" , Neeza menjadi sangatlah ketagih. Baru sehari saja tapi rasanya muka macam dah kena gam pada monitor laptop tu. Adehhh!! Sangat bahaya. Dah lah masa tak banyak mana sampaikan nak visit blog kawan-kawan pun tak complete banyak kerja tertangguh (wonder pulak, kerja apa lah tu yek.. hmmm..).

Dulu, Neeza memang sangat suka dengan telenovela cina, korean, hong kong, venezuela, mexico dan yang sewaktu dengannya. Kalau balik kerja, pukul 6.00 petang, orang lain tak leh pegang remote tv. Lepas ada astro, lagi lah pulak. Jam 9.00 malam, jam 11 malam.. eh banyak la. Kalau tak kerja, memang menghadap tv je lah kerja.. hehee.. ehemm.. sesambil masak, susukan anak, membasuh la ye. Bukan lah tak buat semua tu (nak kena cerita jugak ke hahahha!!!).

Hari ni nak cari lagi sambungan cerita semalam. Semalam start dengan episod 26 sampai 29.

19 comments:

pB said...

tinggal jejok jah dulu

lorak nok g Kay El

training sapa pukul NAE



warrrgghhhhhhhhh

Kak Elle said...

aiyo neeza kena tengok dr mula...macam mana garang nya nenek tua tu...

mlm ni saya nak habiskan cd penghabisan...mmg mengalir air mata lah.

Ainur68 said...

Memang berhantu citer2 nih...Kak Nik ngan Abang Amri boleh tidur kol 2 pagi kalau dapat citer yang sedap. Especially citer Jepun.

Kak Nik OK jer sebab sendiri boss sendiri kuli...sian Abg Amri kena gi kejer keesokannya....tapi salah saper, dia yang ajak tengok citer tu..hehehe...saper suruh!

Kujie said...

skrg tak sempat nak ikuti semua citer tu neeza...mcm sesak napas kulu kilir.

cth : kul 1.30 hntr nasi intan
kul 2.30 angah blk
3.30 intan balk..beza sejam tu tak nak nk buat apa...perjalanan balik 15 minit, rehat kejap 30 minit, kena keluar lagi...

huhuhu....

silversarina said...

Jangkit dah , ketagih pulak tu, kes parah ni , sapalah pengedar nya ...hehehe.

l i e y n said...

kak neeza download ke tgk dvd...
nak tgk gak le....

maklang said...

ni yang malas nak start..kang ada tempahan terbengkalai sampai entah bila2...kalau tengok crita omputih or melayu tak pe sebab tak payah bayah translation dia...telinga dengar pun dah paham, mata boleh tengok jahitan. kalau kena baca pulak...hmmm...tak jalan ler!

::ADleez:: said...

tajuk suspen..gambor pun saspen..ingatker ketagih ape lak td...hehhe..tengok2 la drama korea tu...jgn lupe basuh b*r*k comey lak...kuikuikui

::ADleez:: said...

tajuk suspen..gambor pun saspen..ingatker ketagih ape lak td...hehhe..tengok2 la drama korea tu...jgn lupe basuh b*r*k comey lak...kuikuikui

nj said...

neeza..
bestnyer...banyak masa menonton TV ye. Cerita bersiri lak tu...seingat norma, norma last layan cerita bersiri ni dulu cerita kat Malaysia, BELLA...dua tahun dulu kut....

Neeza Shahril said...

Kak Pb,

beh nyo oghae tu nok gi training..

nok ikok etekkkkk... ;)

***********************************

Kak Elle,

disebabkan kak elle cakap gitu, maka dengan usahanya neeza telah cari episod 1.. dan tengah tengok ni..

adoiii.. ada lah orang perli neeza dok melekat kat laptop je.. hehee..

***********************************

Kak Nik,

haaa?? Abg Amri pun minat jugak? boleh kawan dengan Shahril la ni.. dia suka mexico and venezuela.. hehe..

best kan kak nik sendiri boss sediri kuli ni ;)

***********************************

Kak Jie,

kalau neeza boleh drive, mahu neeza pun sibuk cam tu. Ini tak.. neeza cuma duduk rumah tunggu anak dan suami balik..
jadi, banyak masa boleh dicuri hehehh..

***********************************

Kak Rina,

pengedarnya ialah kakak nurse dari sana tu laaaa.. hehee.

***********************************

Lieyn,

kat youtube je.. syok betul.. sambil tunggu dia running, akak baca blog.. amboi.. santai sungguh laaa..

***********************************

Maklang,

memang tak sesuai untuk maklang.. nanti banyak order kena tunggu tahun depan.. maklang kena tengok bila dah habis order ya.. hehee..

***********************************

Liza,

ooo... basuh ber*k Chomey tu sekali sehari je.. kejap je dah settle liza.. huhuu..

***********************************

Norma,

dari neeza tidur siang, baik neeza tengok cerita ni.. amboi amboi.. bijak sungguh cari masa kan.. hahaha!!

kayteeze said...

Kak tie dah jarang tengok tv. Tak ada astro, sebab pasang streamyx.

Jadi kak tie tengok cerita kat internet je... Tu pun kalau larat..hi hi...

zino said...

ish ish ish... tak boleh jadi ni hehe

Neeza Shahril said...

Kak Tie,

tengok kat internet best.. takde iklan.. hehe..

***********************************

Zino,

jommmm.. join the clubbbbb.. hehe..

tulipurple said...

ni nak kene anto interpol ke sg nie...haha..sy lepas abis citer rosalinda and sanjani kat astro..taubat xnak tgk citer bersiri...pehtu tersangkut sat kat citer mediacorp,pehtu citer indon sat...skrang mmg takmo ikut dah...haha,bahya wooo...

Neeza Shahril said...

Tulip,

memang berhantu telenovela ni.. sebab kita tak akan stop rasa nak tahu what will happen next sampai lah cerita tu habis kan..

Zabs said...

Salam Neeza,
No komen. Berpada2lah dengan masa anda. Nanti akan ditanyakan ke mana masa muda mu dihabiskan??? Hahaha....
Nak jawab tengok Little Nyonya ke??? Hehehe...jangan marah...

Neeza Shahril said...

Pak Zabs,

betul la kan.. ni namanya sungguh melalaikan.. nanti neeza bahagi masa seadilnya ya..

thank you Pak Zabs.. sudi mengingatkan.. :)

Nadia Yuna said...

nadia ketagih tengok cerita korean ni. huhu. papa dah bising daa =p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin