Rajin-rajin lah click ya :)

Tuesday, April 21, 2009

Muka kita berubah 7 kali?


Masa Neeza lahirkan Sumeyyah, ada orang kata, muka Sumeyyah ikut muka Sophea. Ada yang kata ikut muka Coan. Ada yang kata ikut Shahmey. Tapi, as days went by, muka dia berubah. Hari ni lain, esok lain. Lusa lagi lain. Rasanya, kalau Neeza tak tengok anak Neeza untuk tempoh sebulan, mungkin boleh tertukar anak.. hehehe.. anyways, mother instinct still akan buatkan a mother can recognize her daugther. Rasanya.. sebab so far tak pernah lah lagi tak jumpa anak untuk tempoh lama gitu.

Bila Neeza tengok gambar-gambar Shahmey, memang nampak kelainannya. Shahmey lahir kulit merah putih. Lama-lama jadi gelap hehee.. Lepas tu, macam sekarang lah dia. Sumeyyah tak tahu lagi sebab still kecil. baru 3 bulan lebih. Tapi nampak lah beza muka dia tu.

Ada orang kata, muka kita berubah 7 kali dalam hidup. Mungkin masa kecik lah kot. Masa besar dah tak berubah. Kalau berubah masa besar, ada yang tak perasan orang itu ialah wife/husband dia. Tak ke haru tuuu.. hehehe..

Betul ke muka kita berubah ye? Jom tengok muka Sumeyyah.. gambar atas ialah recent picture of hers. Bawah sekali is a picture on the day she was born.










21 comments:

xiiinam said...

...berubah tujuh kali...



Pernah dengar pendapat tu....


Errr...muka ckLah baru berubah 3 kali...jadi ada 4 lagi...
He..he...he..
Perasan baby face gituk....

::ADleez:: said...

haah la....org tua2 sllau ckp muka bb akan berubah 7 X sehari.... tak tak la ni fakta @ autaaa!!!

Kak Elle said...

haha cute nya dia ... dah besar dah muat memakai headband tu...

silversarina said...

Tak kira berapa kali tukar muka tapi baby Sumeyyah ni memnag comel sangat, geramnya Wanmommy :)

MommYaLif said...

Marsyaallah, cutenya dia..syok tangkap gambar babies masa ni kan..esp their beautiful n sincere smiles and masa they being tickle! eh..why the tapiaco starch all over her?

yginsaf.com said...

cutenyerrr..

MULAN said...

oohhh... dah besar meyyah..!!! cubit pipi tu.. entah le muka kita berubah2 ke..?

tchersally said...

am not sure about the 7 times changing looks tu..tp yg Sally tau..this girl of yours surely changing into a better n better looking young lady..err..bole ambil nombor giliran tak? nak buat menantu..hik..hik..

Mrs Rafiuddin said...

memang pernah dengar yg muka akan berubah 7x..
betul ker tak wallahualam..

tapi nampak gayanya,memang muka sumeyyah dah berubah sikit kot..
kulit pun dah semakin cerah :)

cikMilah said...

alahai comelnya....dia..
Cepat balik sini nak cubit pipi tu.. CikMilah dah lupa cara-cara dukung baby.. hehehe

Zool Blogger said...

Comeynya...
muka saya berubah 18 kali...
huhuhuhu

http://www.ligakampung.com

cikgu_math said...

berubahlah brapa kali pun..asalkan semakin comel...
lagi banyak berubah, lagi comel Sumeyyah, kannnn!!

Adry said...

berubah tujuh kali?? first time dengar... ada benarnya kot...

love those pics.. very cute..


Adry @ http://www.adrysabry.com

kayteeze said...

Waah..!!

Pipinya sudah montel!! Geram betul...lama tak pegang baby ni...!

Mak Kak Tie pun pernah cakap, rupa baby akan berubah2... Tapi ada juga tak nampak sangat berubah macam adik Tie. Nampak sama je macam dia kecik2 dulu...he he...

maza said...

sebenarnya lapan kali wajah kita berubah..

iaitu ketika di dlm tandas dan di dlm kubur...

wakakkaka

kuIna Jentayutiara said...

tak perasan bila muka sy berubah
sedar2 dah besar dah tua... hahaha


ehhhh neeza zonda tu utk hr nie silp publish.. cuci mata dgn pingn emas dulu la no...

Neeza Shahril said...

Kak Lah,

kalau cam tu.. neeza baru 2 kali lah berubah.. masa lahir, dan sekarang..
sangat lah baby face hahahaah!!!

***********************************

Liza,

haaa?? 7x sehari ke?? mak oiii!! banyak betul perubahan tu..

***********************************

Kak Elle,

nak tunggu besar lagi, nak pakai yang white hood and booties pulak :)

***********************************

Kak Rina,

wanmommy... agak2nya sesuai tak Sumeyyah dengan Umair?? hehee.. lelebih lak Ummi Sumeyyah ni..

***********************************

Kak CT,

tapioca starch tu untuk heal the rashes. Petua my nenek moyang hehee.. so far, berkesan to all my kids.. Insyaallah..

***********************************

En me,

ALhamdulillah...

***********************************

Mulan,

berubah tu dah pasti kot.. tapi tak sure lah berapa kali..

pssttt.. kalau tak berubah, tentu muka neeza macam baby hehee..

***********************************

Sally,

budak ni biasa2 je rasanya. Mungkin 'makan dek gambar' kot.
errrr.. nombor giliran?? boleh ajeeeee... heheee...

Neeza Shahril said...

As,

hari ni cerah, esok gelap. Pas tu cerah balik. Then gelap balik. Hahaha!! camouflage agaknya minah ni..

***********************************

Kak Cik,

Alhamdulillah..
haaaa.. kena ada baby tu kak cik.. boleh belajar dukung baby semula hehee..

***********************************

Zool,

ada buat plastic surgery kot.. hehehee..

***********************************

Cikgu math,

Alhamdulillah..
dia ni fotogenik kot. tak comel mana pun sebenarnya..

***********************************

Adry,

kalau tak berubah, muka baby lagi lah kita kan.. hehehe..

***********************************

Kak Tie,

bestnya kalau muka tak berubah kan.. mesti comel je macam baby..
kulit tegang.. tak yah pakai moisturizer uhuksss..

***********************************

Maza,

jap nak imagine muka berubah dalam tandas..
hmmmm.. tak sanggup nak imagine..
hahahah!!!

***********************************

Kuina,

kalau kita sedar, mesti mengerikan.. nanti ada yang terasa diri dia tu orang lain (multiple personality) hehee..

Yummy Yum said...

comelnya si Chomey ni...gerammmmm

Neeza Shahril said...

Yam,

semoga Yam dapat 'chomey' juga.. ;)

l i e y n said...

muka sumeyyah macam muka anak orang arab...almaklumle dok KSA...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin