Rajin-rajin lah click ya :)

Tuesday, April 7, 2009

My breakfast

picture from g00gle



This morning, I had a healthy, delicious and heavy drink for breakfast:

3 tablespoon instant oatmeal
2 tablespoon nestum
1 tablespoon milo
1 tablespoon sugar
3/4 glass hot water
1/4 glass fresh milk

Yummy and burppp!!!

Minum milo... anda jadi sihat dan kuat!!!! (remember this ad??)


What was yours???

14 comments:

Zabs said...

Salam Neeza,
Dah lama tak makan sarapan sesihat itu. Asyik roti arab, nasi lemak dan mee goreng je.
Semoga anda sihat sentiasa. InsyaAllah.

Ummi365 said...

mine was 4 sudu besar nestum, 1 sudu besar creamer, 1 sudu besar gula and air panas... tahan sampai pukul 12:30.. hehehe

semenjak mak tak de pergi umrah ni , been having healthy bfast..hehehe.. kalau tu mak asik masak best2 je siap bekal lagi tu.. aduhai .. i told her rosak diet mak..

Yummy Yum said...

Healthy nya bfast kak neeza, saya bantai mee kari pagi tadi, haha

Mak Teh said...

Mak teh makan semangkuk ( 3 sudu )oats kacau dengan susu panas dan 2 biju kurma. Minuman resmi mak teh 1cawan earl grey tea. Tak lupa 2 biji ubat darah tinggi (kekadang lupa ).

Maaf milo tu kami dah boy*** !

kuIna Jentayutiara said...

nasi lemak sambal ikan bilis... goreng rangup...

itu menu diner sy la neeza..

aNIe said...

Neeza....amboi...sedap tu...tapi 1 tablespoon sugar neeza tak terasa manis sgt ke?

Akak breakfast pagi tadi...heavy breakfast...semangkok mee sua...dengan sebiji telur yang dihancurkan...kopi O kurang manis secawan...

Kak Elle said...

Neeza saya cuma minum secawan nescafe and makan ubat je....

© Opah De said...

Salam Neeza,
Opah punya brekky: Oat Brits = 2 ketul + madu + soy milk coz opah allergic minum susu lembu. He he he... oats memang bagus. Sampai tengahari tak lapar.

cikgu_math said...

hmm...everyday nasi berlauk kat kantin sekolah( oghe klate )... sempatler hingga jam 2.30 pm...

Mrs Rafiuddin said...

dapat dah satu rahsia awet muda :)

Neeza Shahril said...

Pak Zabs,

sedap nasi lemak dan mee goreng tu.. :)
Insyaallah.. doa-doakan ya..

***********************************

Kak Ummi,

sounds yummy kak Ummi..kecik2 dulu neeza suka makan nestum dengan susu manis hehe..

ooo.. lupa neeza yang mak kak ummi ada kat mekah ya.. semoga dia selamat mengerjakan umrah..
mak masak sape boleh tahan kan.. diet pun boleh hancus hehe..

***********************************

Yam,

sedapnya mee kari!! kalau ada, akak pun makan huhuu..

***********************************

Mak Teh,

bagus tu makan kurma..

milo tu stok lama Mak Teh.. masa balik malaysia bulan 10 hari tu.. :)

***********************************

Kuina,

sedapnya nasi lemak ikan bilis rangup. Sini ikan bilis mahal. Makanan orang kaya hehehe...

bagusnya dinner macam tu.. sihat badan kan..

***********************************

Kak Anie,

tak sangat kak sebab gelas neeza besar. Manis-manis buah aje.. ke neeza yang terlebih makan manis.. ish ish.. bahaya kan..

mee sua tu camana rupa dia? macam sedap aje bunyi...

***********************************

Kak Elle,

kenyang ke kak minum nescafe aje? ada orang tak biasa makan berat pagi kan..

***********************************

Opah De,

walau setengah cawan oat Neeza makan, neeza tetap lapar sebab neeza kuat makan!! heheee...

***********************************

CIkgu Math,

sedapnya nasi berlauk... rindu nak makan!!! kalau balik kelantan, macam2 nasi neeza makan ;)

***********************************

As,

itu bukan rahsia awet muda tapi rahsia kenapa akak kuat makan hehee..

Chekgu BaniHassim said...

saye ari2 mak saya bekalkan karipap goreng ngn kuih badak segera....
kdg2 naik muak gak...huhu

cHeRyNa PiReS said...

waaaaaaaaaa...healthy nye..patutla kak neeza langsing!

sha plak makan byk bfast pg nieh..maklumlah mak masakkan...
kak neeza mmg makan bfast gitu ke selalunye?

Neeza Shahril said...

Chekgu,

sekarang muak.. nanti bila dah kawin mesti rindu nak makan.. ;)
sedap kan chekgu kuih badak tu.. :D

***********************************

Sha,

langsing??? silap orang Sha.. cuba meh sini.. tengok babat2 kat badan akak ni hahaha!!!

breakfast gitu kadang2 aje.. time malas nak makan benda lain.. hehee..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin