Rajin-rajin lah click ya :)

Sunday, April 26, 2009

My 'eyes' broken.. ouch! :(

Yesterday, a very sad incident happened. As soon as I stepped into the room, everyone looked at me in the eyes. I looked at everyone back. Why? What happened? He showed me something. My 'eyes' was on the printer and it was broken! Uwwaaaa!!! Who did it? Patah! Shahmey said. He was the one, indeed. The son of Encik Shahril and Puan Neeza did it. Shahmey!!!! Geramnya Ummi dengan Shahmey!!. I've no more 'eyes'. I didn't wear my contact lense often as it could easily dry off especially with this kind of weather. Now my 'eyes' broken. Will I be 'eyesless'?? heheee..

We went to the optometrist. A huge place with so little items were on display cabinet. What a waste of space.. huh! Look around for the frame. Then, did my eyes inspection. I suspected the power changed. I was right. My left eyes, increase another 25 and has got astigmatisme. (According to Thinkexist.com, Astigmatism is vvvvvvvvvvcc5defect of the eye or of a lens, in consequence of which the rays derived from one point are not brought to a single focal point, thus causing imperfect images or indistinctness of vision).

My broken 'eyes' was more than 3 years of age. I guess its about time to change for a new one. The screw loosed for many many times. If it wasn't broken, I may still use the handicapped (since the power is lesser than it should be) glasses. A blessing in disguise - with 2 valid reasons (to comfort the heart of the person who had made the 'sacrifice', yesterday *wink*. Thanks dear.).

Since my new 'eyes' will only be available in 4 days, I need to use this fake sticky eyes. Now, I feel sleepy already. Told you. Easily dry, less oxygen for my eyes and I will be sleepy all the time. Time to sleep. Bye! *shut down computer*




MY BROKEN 'EYES' UWWAAAA!!!!! :P





HE DID IT!!!

26 comments:

::ADleez:: said...

yeyeyeyyey...
nantikan the latest "eyes" from datin seri neeza....ditakdirkan spek tu dah jadi arwah kat saudi....ehhehehhe...syamie nak kene babab nihhhh..^_*

arsaili said...

salam..sy punyai frameless spec macam tu, cuma bertahan tak sampai sebulan..dah out of shape jadinya..ahahaha coz selalu tido ngan spec..pas tu serik ..beli full frame or half frame at least

arsaili said...

salam..sy punyai frameless spec macam tu, cuma bertahan tak sampai sebulan..dah out of shape jadinya..ahahaha coz selalu tido ngan spec..pas tu serik ..beli full frame or half frame at least

elisataufik said...

aiyoh.. mahal tak?

Boleh pulak dia check and buat spek kat situ.. coz Taufik said kat sini kalau nak buat spek, kena dapat prescription from DR. Mata before boleh pegi kedai buat spek.
I pakai contact lenses yang ada high water content. Very comfy.

tchersally said...

ok la tu..blessing in disguise..kalau Shamy tak patahkan Neeza tak kan dapat new eyes..hehehe..ooops..gurau je..

Kak Elle said...

aiyaya shahmey takde maianan lain ke?

Neeza Shahril said...

Liza,

Shahmey kesiankan Ummi pakai spek yang asyik kena pulas screw Liza. Tu yang dia patahkan tu heheeee.. *ayat sedapkan hati*

***********************************

Arsaili,

Tapi kan.. neeza still suka frameless spec. Sebab Neeza sangatlah tak sesuai (or may be sangat tak cantik hahaha!!) bila pakai framed spec ni.. ;)

***********************************

Elisa,

adoii.. rasanya kan, for that amount of money, boleh beli a well branded glasses or even sunglasses kat malaysia. no need prescription sebab the optometrist yang we all pergi ni memang the listed one. Lagipun may be sebab I'm not a staff of the company kot.

haah kan.. balik malaysia, should cari contact lenses with high water content.. senang sikit

***********************************

Sally,

hahahaa!!! exactly sally.. Shahmey sayang Ummi dia hehee..

***********************************

Kak Elle,

Ada about 3 big box kot mainan Shahmey tapi tak best semua tu... spec Ummi gak best.. hehee..

zino said...

ada la alasan nak beli yg baru kan hehe

Mrs Rafiuddin said...

shahmey kata kat auntie as memang patut dia patahkan spek ummi,kalau tak ummi akan pakai spek tu sampai bila-bila..
shahmey nak tengok ummi dia cantikkk berwajah baru dengan gaya baru :P

kat saudi mahal skit rasanya frame.kena tunggu sales 75% kot.hehe.as beli kat Bahrain aritu murah jer..masa tu sales la..tapi sampai sekarang dok jadi frame lagi..hehe..tak buat2 lagi lense..sebab kat sini transition lense mahalllllllll...kikiki..

Chekgu BaniHassim said...

elokla tukar...
sekali skale nk jugak pakai mate baru kan??
kalau tak, pakai mate lame je...

pandai shahmey nk suh umminye tukar spek..

Nadine Zuharra said...

mm,kadang2 suke jugak kalau spec patah coz time tula kite duk pasang angan2 nak beli spec baru..hihi.. selagi tak patah kronik selagi tu pakai kdg2 sampai dah pening sbb power tak ngam..

*kene bodek hubby la jawabnyer.. :D

Mak Teh said...

Neeza,

Jangan pukul atau jerit kat Shahmey ye ! Sebab mak teh masa muda dulu melompat-lompatlah marah kalau kejadian yang seperti itu berlaku. ( Masa anak sorang dualah, masa anak dah ramai mak teh sudah ibu yang matang. Hehehe!)

maza said...

memang pemantang den kalau cermin mato den dilenyek2 dek org.. lagi lak kalau org tu bergurau menyorok2kan cermin mato den.

ada harapan org itu akan diistiharkan perang.. huhuhhu

takbir! Allahuakbar..

hehhehehe

aNIe said...

Alahai neeza...sesiapa yang pakai cerminata...dan cermin mata dia hilang memang rasa seksa kan? Ude tu kalau tak pakai cermin...dan memasak kat dapur...rasanya mau muka2 dia pun masuk dalam kuali tu...hehehhe

Neeza Shahril said...

Zino,

sungguh la betul nya hehehe..

***********************************

As,

Shahmey kata, dia dah rimas tengok calar balar kat spec Ummi tu dan dah rimas tengok Ummi dok pusing screw hehee..

uuwwaaa!!! memang lah sangat lah mahalnya As.. kalau kat mesia, dah dapat yang branded sesangat dah.. tapi darurat punya pasal, beli lah jugak..

***********************************

Chekgu,

kalau tak patah, memang akak tak tukar hehee..

***********************************

Nadine,

memang akak dah pening pun. Tapi since rasa sayang nak beli baru (lagipun kat sini mahal sangat), pakai je lah..
Dah patah tu memang takde alasan dah la.. ;)

***********************************

Mak Teh,

Neeza tak marah Shahmey tapi marah orang yang tak jaga Shahmey tu heheee... sebab Neeza dah matang macam Mak Teh.. hehee..
kalau anak 2 dulu, Neeza sangatlah cengil..

Neeza Shahril said...

Maza,

hahaha!! sakit perut neeza gelak..

tapi kan.. kalau neeza nak isytihar perang dengan Shahmey sikecik tu.. nampak sangat neeza nak kena cubit banyak-banyak kali.. hehee..

***********************************

Kak Anie,

hehee.. kelakornya Ude.. ni kes sebab tak nampak la kan.. nak make sure apa yang dia letak tu benda yang betul.. karang ada yang tersalah letak garam 2 sudu sebab ingatkan gula hehee..

Cat Cat said...

Neeza,
That's a good thing he broke the glasses. A good reason to get a new one. Hehe.

MULAN said...

yey.. yey.. dapat yang baru..!!!

betol tu cath..

Adry said...

kalau tak pecah.. takkan akan nak ganti baru kan.. ehehe... bagus bagus.. nanti mesti nampak dengan lebih jelas bila "mata" baru tu dah siap.. hehehe

Neeza Shahril said...

Cath,

exactly! hehee.. I should thank him instead of scolding kan.. ;)

***********************************

Mulan,

yang baru kena tunggu lagi 3 hari.. hmmm.. tapi takpelah.. hehee..

***********************************

Adry,

hehe.. harap2 cam tu lah Adry.. kesian kan.. kena ada mata palsu hehe..

Kujie said...

huhuhu.....teringat bulan lepas terbang rm 200 utk Along dan petang nnt nak terbang lagi rm 200 utk Angah pula.

aktif menjana ekonomi negara tu :P

Neeza Shahril said...

Kak Jie,

banyak modal kan Kak Jie bila pakai spek ni.. neeza ni dengan contact lense punya barang2 tu tak yah cerita la.. ni pulak spec mahal giloosss kat sini huhuuu..

l i e y n said...

nnt kalau balik kuantan, dtg buat kat UIA dpt special price punya!!!

Neeza Shahril said...

Lieyn,

dah buat dah ni.. tapi boleh gak usha usha.. untuk buat transition lense pulak heheh... ;)

noniey alias said...

hehehhee.. macam aqil syahmi kat sini gak nih.. suka patahkan something.. then datang tunjuk kat kita sambil sebut 'mama, patah'..

Nadia Yuna said...

syameyyy syameyyy

sabo je le

hehe

=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin