Rajin-rajin lah click ya :)

Sunday, April 12, 2009

Open Day sekolah ku..


Orang pergi sekolah, dia nak pergi sekolah jugak. Orang ada open dah, dia pun nak jugak. Tapi Open Day dia lain sikit dari orang punya. Satunya, open day dia macam open bathroom aje sebab orang tak ramai langsung. Lagi satu, tak boleh nak snap gambar orang ramai-ramai tu. Walaupun ada yang snap picture semalam, tapi setakat gambar backdrop, gambar gift atas meja dan gambar kerusi hehee.. Tiada gambar orang langsung! Kalau tahu boleh snap walaupun setakat gambar lantai, nak jugak bawak camera. Takpelah, lain kali ambik gambar.

Alkisahnya, semalam memang kami satu kelas dah dibagi tahu akan Open Day tu. Memang ianya itu kami sekelas saja sebab hanya kelas kami saja yang muridnya boleh speak English. Ada talk masa open day tu and it was in English. Menarik tajuknya - 'the miraculous Al Quran'. Tapi since tak ramai yang datang, suasana macam hambar aje.

Organizer sediakan banyak hadiah. Ada 3 games - musical chair (guna nasyid), menulis nama dengan pen yang letak kat mulut dan makan apple. Dengar macam menarik kan. Tapi, semua participants tu dipanggil ke depan untuk buat. Musical chair hanya 5 orang participants, makan apple 2 orang dan tulis nama 3 orang hahaha!!! Lawak sungguh laaa.. Tapi still, pemenang setiap acara seorang saja.

Since jumlah hadiah lebih banyak daripada orang yang datang, makanya lucky draw yang dah sahih semuanya lucky dibuat. Ambik number dalam bakul dan dia bagi hadiah yang sama number dengan number kita ambik tu. Pada yang dah menang games tadi, tak dapat dah la. Baik lah tak payah ada games kan kalau ikutkan heheee.. Tapi takpelah, kami ikutkan saja. Gift Neeza untuk lucky draw yang semuanya lucky tu ialah toiletries set - botol-botol kaca untuk isi shampoo and berus gigi and towel kecik. Biasa-biasa aje kalau ikutkan tapi memang best dapat hadiah. Tak kira lah kecik pun.. :).

Gambar memang takde dan malas pulak carik gambar kat internet. Biar ajelah takde gambar.. :)

15 comments:

noniey alias said...

paling best kalau dapat hadiah lucky draw.. memang akan terasa bertuah sgt2 kan.. hehehe

jane said...

neeaza,

lawak eh, musical chair pakai nasyid. haha!!

Zabs said...

Salam Neeza,
Open day Sekoah Dewasa itu yang tak ramai orang kan? Kira lucky draw juga tu, sebab lain orang dapat lain hadiah, lagi bertuah lagi besar hadiahnya, tak gitu?

CJ said...

mcmana membayangkan bdk2 kelas dewasa rebut2 kerusi. harap2 kerusi tk patah. hehe..

Neeza Shahril said...

Noniey,

semua bertuah semalam..

***********************************

Jane,

memang lawak sebab tak dapat nak agak.. nasyid dia takde muzik lak tu..

***********************************

Pak Zabs,

haah.. hadiahnya lain-lain jugak.. neeza dapat yang tahan lama.. kalau tak pecah la.. hehe..

***********************************

CJ,

kerusi plastik.. kalau kerusi kayu, harus ada kena ganti kerusi hehe..

kayteeze said...

Ha ha ha.......dah 'besar' pun main musical chair ?? Kalau terjatuh mungkin bunyinya gedebuk !!

zino said...

asal kan dapat hadiah.. tak kisah le besau ke kecik.. hehe

Kak Elle said...

kalau gitu semua dapat tak lah lucky draw kan?kira2 macam door gift semua dapat...hahaa

Neeza Shahril said...

Kak Tie,

since takut jatuh, masing-masing jalan slow and steady aje.. lagipun pening kan pusing2.. maklumleee dah season hehe..

***********************************

Zino,

haah.. sape nak bagi kan.. ;)

***********************************

Kak Elle,

door gift yang berbeza... :)

cHeRyNa PiReS said...

janji ade hadiah! sha suke bace pasal hadiah2 nieh sbb sha suke hadiah!:D

manje said...

salam akak

hehe kite pon suke dapat hadiah... tak kira la besar mana pon, janji hadiah :)

Adry said...

semua dapat hadiah.. bagus la... hehehe


Adry @ http://www.adrysabry.com

Mrs Rafiuddin said...

wahhhhhhhhhhhhhhh,ada open day..hehe
takper ler,kalau sikit orang gerenti dapat hadiah :P
bestnyer,tunggu lepas beranak kalau next sem kelas ada lagi,nak pi la sekolah..hehe

l i e y n said...

walau macam mana biasa2 aje hadiah tu but still it's free!!! memang seronok!

Neeza Shahril said...

Sha,

akak pun suka hadiah :D

***********************************

Manje,

akak jugaaa... :D

***********************************

Adry,

kalau ada yg tak dapat, sedey laaa...

***********************************

As,

pergi As.. boleh join yang baru-baru tu.. bila ada activity cam tu.. rasa lebih best pergi sekolah heheh..

***********************************

Lieyn,

yaaa.. benda free memang best hehee..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin