Rajin-rajin lah click ya :)

Saturday, May 30, 2009

28 May 09 trip


Nak cerita apa yek? Takde apa sangat rasanya sebab ceritanya hampir sama dengan cerita dulu tu. Cuma kali ni kami pergi bertiga (Ummi, Abah dan Chomey). Hajat dihati nak bawak Chomey tawaf for the first time tapi tak kesampaian. Kawan Neeza beriya-iya offer untuk jaga.

Terima kasih bebanyak Kak Zah Zainuddin dan family yang banyak sangat membantu kami pada trip kali ni. Hanya Allah yang dapat membalas budi baik mereka. Terima kasih juga kepada Kak Ana Malek dan family yang menjaga 3 anak kami yang besar di Jubail. Bukan senang nak layan kerenah anak-anak Neeza yang tengah membesar tu. Ada lagi kawan, As dan Roy yang offer untuk jaga anak bertiga tu tapi kami tak sampai hati pulak sebab As tu masih dalam pantang. Nanti tak pasal, Shahmey cucuk baby Zahraa pulak heheh..

Kenapa Neeza pergi sedangkan last year baru pergi? Jawapannya, sekali pergi, mesti rasa nak pergi lagi dan lagi. Rasanya kebanyakan orang akan cakap macam tu. Neeza doakan semua kawan-kawan yang belum pergi atau yang dah pergi akan dapat menjejakkan kaki kesana tak lama lagi. Ameen....






19 comments:

Kak Elle said...

Alhamdulillah mmg betul teka akak kan?

kayteeze said...

Wow... seronoknya... tentu Neeza takkan lupa pengalaman di sana...

nj said...

neeza...
Tahniah dapat jejakkan kaki lagi ke sana...melambau-lambau hati ni nak ke sana jugak...InsyaAllah one day.

Abang Long said...

Tolonglah doakan Abang long ya ? :)

Mak Teh said...

Alhamdulillah! Tentu seronok kan ?

Terima kasih mendoakan kami semua. Memang nak pergi lagi dan lagi dan lagi. Insya-Allah!

Mrs Rafiuddin said...

Alhamdulillah,selamat pergi dan balik..
budak-budak tu pun ok..lega..
Alalala,chomey gi umrah...chomey 1st time naik flight..mata besaq..kiki
tak sabar gak nak ke sana..
InsyaAllah,kali nih gi ngan Zahraa :)

::ADleez:: said...

tiba2 hati terasa "rindu" ke sana...bilakah detik itu...doa2kan...:)

Rasyidah Abd. Aziz said...

selamat menunaikan umrah...

Pp said...

:-) alhamdullillah...selamat Neeza menunaikan Umrah.
begitulah....sekli ke sana akan sentiasa merindui untuk mengulangi.

pP

Neeza Shahril said...

Kak Elle,

akak memang pandai teka :)

***********************************

KAk Tie,

memang seronok kan.. sebab tu nak pergi lagi dan lagi.. :)

***********************************

Norma,

Insyaallah.. tak lama lagi dah tu norma.. :)

***********************************

Abang Long,

Insyaallah...

***********************************

Mak Teh,

Memang seronok Mak Teh..
Insyaallah, tak lama lagi sampai lah hajat Mak Teh tu..

***********************************

As,

chomey tak umrah.. dia tumpang tanah haram je.. takpelah kan.. next time bawak dia umrah..
waaa.. zahraa nak pergi umrah ya.. bestnya..

***********************************

Leeza,

Insyaallah, tak lama lagi dah tu...

***********************************

Syidah,

dah selesai pun syidah :)

***********************************

Abg Arif,

Memang betul tu.. mesti nak pergi lagi kan.. seronok bila berada di sana..

maza said...

Ya Allah! Memang saya cemburu dengan Neeza.. serius...

betapa neeza berpeluang menjejaki kaki di tempat yang paling saya dambakan..

ya Allah! Aku rindu ya Allah..

huhuhuhu

memanglumayan said...

sonoknyerrr dapat tawaf .. bersyukur kannns

silversarina said...

Bestnya , Alhamdulillah .

Insaflah said...

Semoga Allah permudahkan segalanya.

zino said...

beruntungnya...

mother of two said...

sy pun teruja nak ke sana.. doakan saya juga yer...

Andak Ali said...

Cantik gak kalau Puan Neeza share/ proposed the best way to go for umrah untuk keluarga dari Jubail... maksud saya, dari segi pengangkutan, tempat tinggal dsb. Better learn from others experiences kan? Nanti kalau ada rezeki nak gak bwk family pegi umrah, kalau ada best practice tu kan senang... :)

Kalau bukan dalam blog, email boleh gak

Thanks

Chekgu BaniHassim said...

dah dekat, kalau tak pegi, rugi la pulak kan??
ape2pun, setiap org kene ade niat nk ke sane..
saya insyaAllah satu hari nnti...

Neeza Shahril said...

Maza,

peluang itu pasti tiba.. tak lama lagi.. Insyaallah.. Ameen...

***********************************

En. Me,

Alhamdulillah..

***********************************

Kak Rina,

Alhamdulillah..

***********************************

Abanglong,

Insyaallah...

***********************************

Zino,

Alhamdulillah...

***********************************

SHiela,

Insyaallah.. peluang Shiela akan tiba juga tak lama lagi.. Ameen..

***********************************

Andak,

akak pernah tulis pasal umrah with kids di blog lama - neezashahril2008.blogspot.com pada entry bulan April 2008 tu.

tapi kalau ada yang tak lengkap, akak email ya.. email me if you need further info :)

***********************************

Chekgu,

kalau tak dapat umrah, terus haji pun takpe.. Insyaallah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin