Rajin-rajin lah click ya :)

Wednesday, May 27, 2009

(Hang up)



Trooottt... trooottt... trooottt...

Hello...

Min Hazha?

What?

Min Hazha?

Who do you wanna speak to?

Min Hazha?

It's Jubail. (tak faham soalan betul hehe..)

What's your name?

(Hang up)


Tengahari. Penat sebab baru balik dari sport & recreational centre. Baru masuk toilet nak wudhu'. Dengar telefon berdering. Berlari keluar sebab takut panggilan penting. Tak sempat tengok number di screen, terus angkat. Cait!!! menyakitkan hati saja. Ingat rumah ni tempat mencari kenalan ke?

Rasanya ni 2nd time dapat mystery call dari arab yang miang dan gatal. Sah takde kerja. LAN line rumah ni memang dah banyak kali dapat call dari orang yang tak dikenali. Tapi itu sebab salah number. Ada yang nak cakap dengan bank officer lah. Ada yang nak book ticket flight lah sebab diorang ingat number telefon ini telefon airlines agent.

First time hari tu, malam. Arab yang call. Memang boleh cam jugak suara diorang ni. Kalau pinoy, memang lain accent dia. Kalau ind1a, ada macam terbelit sikit. Kalau arab, memang lain. Cakap arab fasih cakap english tergagap-gagap. Hari ni jadi lagi. Terasa jugak nak 'bahasakan' saja tapi tak guna pun. Bukan dia kenal pun siapa yang dia call tu. Diorang ni main tekan aje kot number-number. Sah! mereka ni takde kerja...

Kalau dekat handphone tu jangan ceritalah. Sekarang, kalau ada number tak dikenali, Neeza suruh Abang aje yang angkat (kalau dia ada dirumah lah). Kalau tidak, mungkin tak berangkat lah, depends pada masa. Kalau sesiapa yang call dan guna number yang Neeza tak kenal, sorry lah kalau Neeza tak angkat ya. Bukan tak sudi tapi berhati-hati :).

9 comments:

Kak Elle said...

woowoo ada peminat tu neeza

maza said...

alahai neeza..

den yg call tadi lah.. aderkk..

sajo jo nak tanyokan.. kek ado laie tak bekalan belacan tu ha! huhuhu..

wakakakaka

zino said...

zino pulak kalau keluar private no.. yg tak ada no tu sah le tak berangkat.. nasib la..hehe

nj said...

neeza...
kalau malam-malam dapat call mcm tu takut gak. Kalau nak tukar nombor, update le kat we all tau!

memanglumayan said...

ammvoiii akak yg jeliterr tewww..

Kujie said...

kalau panggilan tak dikenali kak jie pn tak layan..

lagi sakit...kalau salah nombor tak pandai nak minta maaf

kayteeze said...

Selalu bebenor ke ??

Heran gak..

Tie jarang, dapat panggilan gitu.. biasanya memang tak disengajakan... hi hi.. sabor je laa...

Adry said...

ya ya betul tu kak.. memang kena hati hati...

noniey alias said...

la sampai camtu sekali ek.. lagi teruk lah dari kat sini ek..

kalau saya dapat call tu malam2, takut gak. lagilah kalau hubby takde kat rumah. naya gak tu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin