Rajin-rajin lah click ya :)

Wednesday, May 27, 2009

Takde update?



Hari ni takde update rupanya.. dah malam sangat pun. Ngantuk... uuarrrgghhh!!! esok nak bangun pagi sebab subuh masuk jam 3.15 pagi.. semoga dapat bangun awal sikit.. tak macam selalu.. subuh dah siap-siap nak balik baru nak bangun... hmmmm..

Sekarang cuaca sangat panas.. ya sangat sangat. Berbahang betul. Suhu biasa adalah melebihi 40 Celcius. Bayangkan orang yang terpaksa bekerja diluar tu kan. Kesiannya mereka. Beruntung sape yang dapat duduk dalam bilik yang ada AC (aircond). Sangat nyaman. Orang diluar tu, menahan perit matahari saja...

Dalam pada takde update, nak jugak menulis tu hehehe.. okaylah.. nak tidur dah.. babai.. salam semua... :)

10 comments:

Abang Long said...

Seharusnya kita berasa getir andainya di padang Mahsyar. Perbanyakkan amalan sebagai bekal.

silversarina said...

Alhamdulillah akhirnya hujan lebat jugak malam tadi, sejuk sikit bumi Kemaman , kalau Kemaman panas macamanalah saudi dan negara2 aragb lain masa ni ....hubby akak kata panas kemaman tak de apa , okay apa ...dia kata :)

Cat Cat said...

Neeza,
Dah nak musim panas - I can't imagine myself living where you live... Mesti panas sesangat... My brother is in Abu Dhabi now - he said it's freaggin hot.

Adry said...

Salam kak.. sori lama tak singgah... busy sangat...

umang aiii panasnya... 40 celcius tu... tapi ada lagi satu panas yang takkan kita dapat tahan... huuhuhu... ampun ya Allah...

Adry @ http://www.adrysabry.com

Mak Teh said...

Alhamdulillah, tinggal di bumi Malaysia tidaklah sepanas Saudi!

Alhamdulillah, subuh menjenguk bumi Malaysia tidaklah seawal itu.

Masa saya pergi melawat anak kat UK, dimana cuacanya sangat sejukdan subuhnya sangat awal, maka terasalah Allah amat menyayangi umamat Melayu, cuaca sederhana, tumbuhannya menghijau dan waktu solatnya amat seimbang.

Kak Elle said...

neeza hot summer every where nampak nya kan?

maklang said...

moga2 ada awan yang melindungi kami semasa di madina dan mekah nanti..doa2 dipermudahkan Allah...InsyaAllah...

Ainur68 said...

40 deg C, mak ooi...cam tak masuk akal panasnya. Bagaimana besarnya kejadian Allah kerana ada kulit yang masih mampu menahan bakaran mentari sewaktu mencari rezeki kat luar tu.
Apa pun, api neraka...tak tahan weh!

maza said...

kita pun sama. tak ada apa nak update.

kecuali rasa ngantuk yg semakin mencengkam mata. huhuhu

psst: kat KL pun panas gak. saper tidor tak ada aircond pun dikira handal gak. huhuhu

sophea shahril said...

Abang Long,

Insyaallah.. terima kasih abang long atas nasihat tu..

***********************************

Kak Rina,

betul kak Rina.. panas di Malaysia.. panas disini perit sangat kulit.. bezanya kat sini kering.. di malaysia berpeluh.. tapi masyem lah sikit kan hehe..

***********************************

Cath,

betul Cath.. pity those who have to work under the scorching sun.. macam we all the ladies ni takpelah bersantai dalam rumah ;)

***********************************

Adry,

tu lagi akak takut.. semoga kita kat sana esok tak panas sangat.. atau mungkin tak panas langsung kan.. Ameen...

***********************************

MAk Teh,

betul Mak Teh.. semuanya nampak baik di Malaysia.. semoga orang-orang di Malaysia termasuk dalam orang-orang bersyukur dan sentiasa adil didalam menjaga keamanan..

***********************************

Kak Elle,

ye lah Kak Elle.. tak tahan duduk luar.. nak berjalan sekejap pun, dah rasa rimas dan perit..

***********************************

Maklang,

Insyaallah, kalau niat kita mulia, Allah akan lindungi kita.. di Mekah dan Madinah macam2 keajaiban boleh berlaku kan..

***********************************

Kak Nik,

betul Kak Nik. Kalau bukak paip air, rasa macam air almost mendidih.. sebab tangki kat atas bulding.. nak wudhu kena tunggu lama sikit..

tapi memang ada yang tahan kerja bawah panas tu..

***********************************

Maza,

ooo.. KL pun panas ya.. jawabnya, habis lah cari lemak-lemak dan babat-babat hehee..

best kan kalau cam tu.. neeza nak duduk tengah panas.. terus kurus.. kihkihkihhh..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin