Rajin-rajin lah click ya :)

Saturday, May 16, 2009

Thank you teacher!!



Lepas kelas English, anak murid bangun.

"Thank you teacher!!"

Kembang rasa cikgu tu agaknya sebab ada orang cakap thank you. Sekarang ni, takde teacher dah. Teacher sekolah orang tua ni tak pernah pun kami wish macam tu lepas kelas. Dah habis kelas, masing-masing keluar. Habis kuat pun salam je. Rindu pulak zaman sekolah. Hari ni "Hari Teacher". Suka hati aje kan nak tukar nama hehee..

Sempena Hari Teacher / Hari Guru / Teacher's Day ni, Neeza nak wish "THANK YOU TEACHER" dan Selamat Hari Teacher kepada:

  1. Cikgu Sidek - SRK Bandar Pusat Jengka (1981-1982)
  2. Cikgu Kamariah - SRK Bandar Pusat Jengka (1981-1982)
  3. Ms Florence - SK Gombak Utara (1983-1984)
  4. Cikgu Fatimah - SK Gombak Utara (1983-1984)
  5. Cikgu Rokiah - SRK Sultan Ismail, Kemaman (1985-1986)
  6. Cikgu Kamal - SRK Sultan Ismail, Kemaman (1985-1986)
  7. Cikgu Khalid - SRK Sultan Ismail, Kemaman (1985-1986)
  8. Cikgu Shuhaimi - MRSM Kerteh (1987-1989)
  9. Cikgu Hasnorliza - MRSM Kerteh (1987-1989)
  10. Cikgu Ainan -MRSM Kerteh (1987-1989)
  11. Cikgu Hatta - MRSM Kerteh (1987-1989)
  12. Cikgu Salihah - MRSM Kuantan (1990-1991)
  13. Cikgu Nik Adib - MRSM Kuantan (1990-1991)
  14. Cikgu Zamri - MRSM Kuantan (1990-1991)
  15. Cikgu Sempawan - MRSM Kuantan (1990-1991)

Ramai lagi cikgu yang Neeza nak wish tapi Neeza tak ingat nama la.. Minta maaf ya cikgu. Walau bagaimanapun, Neeza sangat hargai segala susah payah cikgu selama ni didalam memberi ilmu kepada Neeza. Jasamu dikenang sampai mati dan akan dibalas sewajarnya oleh Yang Maha Berkuasa..

Tak lupa juga buat kawan-kawan cikgu di alam maya dan alam nyata Neeza...

  1. Cikgu Jawe
  2. Cikgu Banihassim
  3. Mak Teh
  4. Kak Wani (OO)
  5. Sally (Teachersally)
  6. Cikgu Nadia (Nadiayuna)
  7. Cikgu Jane
  8. Cikgu Math
  9. Cikgu CkLah (Xiinam)
  10. Pak Manlaksam
  11. Kak Rina (silversarina) - dulu cikgu kan.. ;)
  12. Kak Elle - kira cikgu jugaklah tu...
  13. Kak Sah - cikgu yang baru resign ;)
  14. Finas (Norshafinas)
  15. Gee (Rozita)
  16. Anis Baidura - cikgu jugak walaupun bercuti ;)
  17. Ning Yatimah

Tak lupa juga untuk cikgu orang-orang dewasa (lecturer). Selamat Hari Guru untuk semua ya...

  1. Norma - cikgu yang berehat ikut suami ;)
  2. Kak Lini - cikgu yang berehat ikut suami jugak ;)
  3. Nass - cikgu yang further study di NZ
  4. Abah (Abahnajwa) - cikgu yang mengajar walaupun sedang further study di UK
  5. Sharis - cikgu yang mengajar anak-anak Saudi besar di Jubail ;)
  6. Kak Umi Kalthum - cikgu yang juga penulis novel (Neeza suka baca buku dia)
  7. Manje - cikgu yang sentiasa menjadi favorite studentsnya ;)
  8. Kak cikmilah - cikgu buat chocolate dan cake :D
  9. Maklang - cikgu menjahit terutamanya RE


Last but not least, semua cikgu-cikgu (lecturer) di tempat kerja lama Neeza. Tempat jatuh lagikan dikenang... ini pulak tempat cari makan ;)

  1. Suhaniz Ayuni (anisz) - miszsensei.blogspot.com
  2. Kak Mahani - kira cikgu lah tu sebab pernah ajar English ;)
  3. Tg. Nahdatul Azlin (lieyn)
  4. Nor Baini (Noniey)
  5. Maryam (Yam)
  6. Hidayah - further study di Iowa, US
  7. Hartini (Tini)
  8. Intan Noorazlina (intan)
  9. Yanie
  10. Sh. Fatimah Khairulnisya (pah)
  11. Hasni Suhana (Su)
  12. Kak Nor Azah (Kak Azah)
  13. Yaya Zikri - selamat pengantin baru.. belum wish lagi..
  14. Zikri Yaya
  15. Kak Zabidah En Kamal
  16. Kak Zuraidah (biasa panggil Kak Zu ;)
  17. En. Rahman ART
  18. Ustazah Saloma
  19. Razif Mai - cikgu yang tengah further study
  20. Razmi
  21. Maizatul Akma Razif - cikgu yang tengah further study
  22. En. Kamal Ariffin Kak Bidah
  23. Puan Nurul - cikgu yang dah jadi boss besar
  24. En Ismail - cikgu yang dah jadi boss besar jugak
  25. Hj Safian
  26. Maslina Nirwandy
  27. Nirwandy Maslina
  28. En. Dzulkarnain (Dzul)
  29. Ustaz Razelan
  30. Ustaz Nawi
  31. Ustaz Maliki
  32. Mudiana (baby)
  33. Husin
  34. Nazdatun Asmah
  35. Kak Anisa (Kak Anis)
  36. Badrul Hisyam (the giant hehee..)
  37. En. Azmi - cikgu Math dah jadi boss besar ;)
  38. Kak Salmah - sama gak ni.. dulu cikgu tapi sekarang orang penting ;)
  39. Syikin (Ikin)
  40. Wan Marha (ha)
  41. Narimah (Nerry)
  42. Hisyamuddin
  43. Rahayu (wife Razmi hehee..)
  44. Kak Anura (Kak Nura)
  45. Masliza
  46. Suzi
  47. Farah
  48. Khairul Nizam
  49. Shafeirul Jett
  50. Zetty Shef
  51. Raphael - pernah jadi cikgu sekejap
  52. Kak Khalijah (Kak Jah ajar Neeza IT hehe..)
  53. Shamsul Mazran (cikgu pingpong yang suka ponteng hehe..)
  54. Sharul Anuar (cikgu Kemahiran Sukan.. eh! ye ke?)
  55. Sairul Izwan - sambung belajar kat Scotland
  56. Nina Imelda - dulu cikgu Engineering
  57. Semua staff sokongan (Admin) yang boleh dipanggil cikgu juga sebab berbakti demi pelajar-pelajar. Antaranya ialah Ayu Amir, Abang Amir Ayu, Kak Ana, Kak Noziah, Ani kecik, Kak Ida, Kak Yan, Ida Hamidah, Che Has, Ina, Syala, Niza, Man dulu accounts sekarang Admin, Mardiah, Kak Yati, Kak Milah, En. Husin TeKa, Kak Ani Zahar, Zahar Kak Ani, En. Hissan, Azrul, Pak Zul, Pok Zul Lab, En. Yusof, Pok Cu, En. Soleh, En Zazali, En. Yaacob accounts (tapi dah pencen), En. Yaacob printing, En. Rahman Akhir, Fahmi, En Azhar Yeop, En Zulkifli library, En. Hassan library, Apek Rosmazwan,

Alamak! Kalau ada yang tertinggal, ampun!!!! kalau kita bertentang 4 mata, mesti ingat.. Insyaallah..

17 comments:

Kak Elle said...

thank u thank u saya dapat happy teachers wishes ...hehe

kira2 cikgu ajar masak kan?

Neeza Shahril said...

Kak Elle,

pandai pun... akan datang mungkin jadi cikgu masakan tetap pulak :)

xiiinam said...

Eh...ckLah cikgu ke?
He..he..he..


Terima kasih....kerana nama ckLah turut tercatat...

Ramainya rakan cikgu kau di alam maya ini ya....
ckLah nak berkenalan lah jugak dengan mereka.....ehehehe...

zino said...

nama zino tak ada pun hehe

Mak Teh said...

Thank you Neeza !

Yes, I am a teacher now. Apabila masuk kelas mereka wish " Assalamualaikum teacher !" Habis kelas " Thank You teacher ! "

Bagus jadi teacherkan?

MAMAMIA said...

Menyesal tak jadi cikgu, tak dapat wish dari Neeza...

Akak jadi cikgu jugak tau, ajar anak2 kat rumah.

I'm impressed that U can remember all those names by heart.

Abang Long said...

Selamat Hari Guru. Hakikatnya, semua orang adalah GURU.

Umi Kalthum Ngah said...

Assalamualaikum Neeza,

Saya suka sajak ini..saya kongsikan di sini, ya?

GURU OH GURU
Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang Ulama' yang mulia
Jika hari ini seorang Peguam menang bicara
Jika hari ini seorang Penulis terkemuka
Jika hari ini siapa saja menjadi Dewasa;
Sejarahnya bermula oleh SEORANG GURU biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis baca......

Karya....
Sasterawan Negara...USMAN AWANG....

nj said...

neeza...
thanks for the wish...how I wish I could go back and teach for more :)

kayteeze said...

Ooo...kak tie terus teringat masa di sekolah dulu. Memang masa tu memang greetings dlm bahasa inggeris, sek convent.....

Selamat hari guru juga buat Neeza... he he...

Neeza Shahril said...

Kak Cklah,

eh! bukan ke? hehee..

boleh je kak.. sila lah berkenalan dengan semua kawan neeza.. kita memanjangkan silaturrahim ya.. :)

***********************************

Zino,

tunggu zino tua sikit ajar ngaji quran, neeza masukkan ya ;)

***********************************

Mak Teh,

best la kan.. tiap tiap hari ada orang mendoakan Mak Teh..
Nak lah jugak gitu tapi tak nak jadi teacher.. boleh ke?? hehee..

***********************************

Kak Mamamia,

wish ni sebab profession diorang kak..

tapi akak pun kira boleh terima jugaklah sebab jadi cikgu untuk anak-anak.. lebih besar pahalanya kan kak..

list yang last tu, 20% kena mintak tolong kawan hehee..

***********************************

Abang Long,

Neeza guru untuk diri sendiri dan sesiapa yang sudi berkongsi... :)

***********************************

Kak Umi,

semalam, lepas publish entry, Neeza teringat seorang novelist yang juga guru...

Neeza dah masukkan nama akak..

Neeza terlepas pandang sebab Neeza lebih ingat akak sebagai author novel yang Neeza dah lama habis baca dan tunggu nak beli baru bila nak balik malaysia hehee..

***********************************

Norma,

oh dear... you must be missing your students so much.. takpe, ada rezeki boleh jumpa mereka lagi..

***********************************

Kak Tie,

mesti Kak Tie teringat jugak kena beli hadiah untuk guru hehee..
tapi masa tu rasa bangga kan, dapat beli hadiah untuk guru walaupun guna duit orang lain hehee..

Nadia Yuna said...

Terima kasih kakak..

Love u!

=)

Selamat hari guru juga pada kakak yang telah berjaya menjadi guru kepada anak2nya (^.^)

Neeza Shahril said...

Nadia,

jasa guru macam Nadia besar sangat... :)

l i e y n said...

thanx kak neeza...
tak sangka kita pernah bersekolah rendah yang sama....
betul ke nama sekolah tu SRK BPJ?masa lieyn sekolah, (1984-1988), sekolah tu nama SKBPJ, tak tau le kalau mmg lain....
dahsyat le kak neeza list down sume orang! sure pecah kepala pikir...

Family Memoirs said...

Salam Neeza. Thanks so much. Although I am not actively involved in teaching I feel like one. Actually I received a few wishes, and one was even from my ex lecturer. Amacam kehidupan, ok? Take care and keep in touch. Kak M.

Chekgu BaniHassim said...

thanks kak...
baru terperasaan entry nih...hehe

Neeza Shahril said...

Lieyn,

eh! sama lah tu.. akak yang dah tak ingat nama sekolah tu tapi memang mana ada sekolah lain lagi kat situ... mesti Lieyn kenal cikgu2 akak tu kan.. :)

***********************************

Kak M,

Alhamdulillah.. everything went well...
walaupun bukan directly teaching, you're a teacher sebab involve in teaching company kan ;)

**********************************

Chekgu,

hehehehh.. dah berkulat pun chekgu.. ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin