Rajin-rajin lah click ya :)

Tuesday, May 5, 2009

When the moon is sleepy



Yupp! Me and my imagination again ;). The moon is sleepy while the sun is wide awake. The moon only appears for a few hours since it needs to go to bed. Then, it's the time for the sun to come out. That is why I put it as, the moon is sleepy. Still don't get it? Don't worry. It won't be in your Math exam heheheh.

Our sunrise in Jubail today is at 4.59am and the the sun set is at 6.10pm. Fajar (Subuh prayer starts) is at 3.31am! You can calculate the daylight compared to the night. Indeed, it is longer and it also means that I have less hours of sleeping :P.

Thank God (Alhamdulillah), it is not Ramadhan. If it is... you know what I mean *wink*. Bingo! That means, we have to be fasting for looooong hours, in which I think not so many people would like it. Oh dear! I can't fast for long hours?? Those people in Africa don't even have food to eat for so many days, weeks or months may be. I should be thankful. I have to fast and then enjoy a table full of meal (sometimes). Alhamdulillah.

Huaarrghhh!! I am sleepy too. My moon dearie, can I join you on bed? Hello!!! Neeza... you have to get ready for your class, remember. No more sleeping, dreaming, munching and the most important thing, no more sitting in front of the computer! Okay my dear Sun. I'll get myself ready then *sigh*.

14 comments:

pB said...

SALAM JA

kak pB pun haghi ni sero malah jah nok g pejabat. Doh lar tok blako angin dengae che abear pagi nie... hu hu hu ....


esok keno gie krusuh la pulok

Kujie said...

mcm mana baki 17% lagi, dah settle?

Abang Long said...

Nasib baik bukan bulan Ramadhan. Hahahahaha ... kalau bulan Syawal pula bagaimana ? Lagi letih tau !!!!!

::ADleez:: said...

haah la...skang slalu sy cam x ckp tido.... mlm ssh nak tido...azan subuh br mate ngantuk...hohoohoh...smg x berlarutan...hhee

Kak Elle said...

ni dah merapu dah ...hahaha...tak in gat kat xier ke yuniang ke yuxiang...

Umi Kalthum Ngah said...

Assalamualaikum warahmatullah,

Saya pernah berpuasa selama lebih daripada 12 jam semasa mengandungkan anak sulung sewaktu belajar di Sheffield, U.K. dahulu...Ramadhan waktu itu di musim panas (Tahun 1981).

Elok selesai berbuka, solat maghrib, isya', tarawikh kemudian tidak sempat berbuat apa-apa, sudah perlu bersahur dan mula puasa semula.

Namun Allah juga yang memberi kekuatan. Anak sulung lahir pada 15 Syawal, Alhamdulillah. Diapun sudah bergelar ibu sekarang ini, sudah mahu melahirkan anaknya yang kedua akhir Jun ataupun awal Julai ini, Insya Allah...

Neeza dan si kecil sihat? Mudah-mudahan, ya?

Mrs Rafiuddin said...

huhu..kalau nak "OT" lagi bleh gak..
meh la sini,buat ot malam2..huhu
ada orang bejaga malammmmmm......uwaaaaaaaaaaa..

Chekgu BaniHassim said...

awalnye sunrise...
org kat sini still membute lagi, membuai mimpi lagi time tu...

Adry said...

uiii... awalnya kat sana kak... ish ish ish...

yginsaf.com said...

teringat me masa study kat US dulu dulu.. i mean, my good old dayyyss.. uhuhu

kayteeze said...

Kak tie baru je bangun pagi, siap sarapan utk si bongsu tu, tengok bulan tu terus ngantuk semula, hu hu...

kuIna LadyInRed said...

sy tak nampak bulan dah tp matahari senyum aje kat saya... sbb mendung nak ujan...

Neeza Shahril said...

Kak pb,

think hok best best.. baru ghajing nok gi..
hopefully angin okay doh lor ni.. deh.. :)

***********************************

Kak Jie,

Alhamdulillah.. nampaknya dah okay.. Insyaallah..

***********************************

Abang Long,

kalau Syawal?? takpe, boleh berjalan je hehee.. tapi kat sini takde beza pun hehe..

***********************************

Liza,

boleh jadi burung hantu gitu liza.. tapi takpe, siang2 boleh tidur macam akak hehe..

***********************************

Kak Elle,

sebab ingat kat diorang lah jadi cam ni.. dah melekat dahhhh.. huhuu..

***********************************

Kak Umi,

perit kan puasa time pregnant ni tapi itulah pahala yang besar.. Alhamdulillah, masa Kak Umi dah berlalu. Sekarang anak Kak Umi pulak..

Alhamdulillah kak, kami baik-baik semuanya..

***********************************

Neeza Shahril said...

As,

ada orang dah start jaga malam ya.. huhuu.. masanya dah tiba.. semoga sabar ya As.. :)

***********************************

Chekgu,

tu la pasai.. sangatlah mengantuknya siang2..

***********************************

Adry,

memang awal.. :)

***********************************

En me,

heheh.. mesti sangatlah memahami kan.. :)

***********************************

Kak Tie,

bulan tu memang suka ajak kita tidur kan hehe..

***********************************

Kuina,

laaa.. mendung ke? tapi best kan.. kalau hujan.. best tidur hehe..

***********************************

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin