Rajin-rajin lah click ya :)

Saturday, June 6, 2009

Hadiah untuk cikgu





Alhamdulillah, lepas satu exam (Arabic grammar - Qawa'id). Part 1 lah tu. Di sekolah orang tua tadi, ada classmate cadangkan kami collect duit untuk beli bunga untuk cikgu pada hari konvo nanti. Hahahah!!! belajar tak setara mana tapi ada hari konvo tuuuu.. Kami collect lah SR10 seorang. Senang aje keluar duit sebab masing masing dapat gaji dari husband ada duit dalam wallet.

Teringat pulak, hari tu Sophea ada mintak nak beli hadiah untuk cikgu dia. Hadiah tu sebab cikgu dia baru lepas operate. Ada lah kawan dia bagi hadiah untuk cikgu tu. So, dia pun nak bagi jugak. Kami cakap, tunggu lah balik Malaysia, kita cari hadiah dari Malaysia. Tapi Sophea macam dah tak sabar. Lagipun, next term dia tak diajar cikgu tu lagi. Tu yang dia nak sangat beli. Kesian kan pada Sophea. Kalau lah dia pegang duit sendiri, tak payah nak mintak dengan parents.

Neeza ada 3 cikgu semester ni. To be fair, kenalah bagi hadiah untuk ketiga-tiga cikgu kan sebab masa konvo semua cikgu akan hadir. Nanti terkecik lah pulak hati cikgu yang tak dapat hadiah tu heheh...

12 comments:

Abang Long said...

Ketiga - tiga Cikgu tu, lelaki ke perempuan ?

Kalau perempuan bagi saja bunga.

Kalau lelaki ... (nanti sat nak fikir dulu)

Kak Elle said...

Jgn lupa hadiah untuk cikgu aunty nurse juga ye...hahaha

ibusinga said...

tokojut...kaler hijo lah pulak..
so..sofea bagi hadiah apa kat teacher dia...?
tak abis cerita tuu...

noniey alias said...

best kan jadi cikgu.. kalau cikgu sek rendah lagi best.. lagi banyak hadiah.. heheehe..

lect gak tak dapat hadiah

zino said...

kalau yg tak jadi cikgu nak hadiah aci tak ? Hehe

Neeza Shahril said...

Abang Long,

cikgu pompuan... kat sini cikgu lelaki takleh masuk pun sekolah kami tu.. :)

***********************************

Kak Elle,

aunty nurse nak hadiah apa tu? :)

***********************************

Ibusinga,

kulihat hijauuuuu.. hehehe..
sophea tak bagi lagi la tu.. hehee..

***********************************

Noniey,

lecturer dapat kan.. masa hari guru tu.. :)

***********************************

Zino,

aci aci... aci aci bukak pintu.. hehe..

Mrs Rafiuddin said...

selamat konvo :)
sem depan dah takder dah la ye??

maza said...

hmm....

macam nie nak apply keja jadi cikgu lah...

huhuhu

nurie said...

Tahniah dh abiskan part 1. Ade brp part lg? Anyway, cikgu memang patut dihargai...

yginsaf4 said...

kat tanah arab, cikgu pun nakkan hadiah juger erkk.. hmmm

aNIe said...

Seronok jadi cikgu ye...selalu dpt hadiah dari anak murid...hehehe

Neeza Shahril said...

As,

Insyaallah ada.. kalau ada peluang akak nak sambung level 2 pulak :)

***********************************

Maza,

apply lah.. kalau ajar students besar, dapat hadiah besar sikit ;)

***********************************

Nurie,

thanks nurie..
tak tahu lah berapa part.. sekolah tu bukan ada system sangat.. asal boleh aje ;)

***********************************

En Me,

diorang tak nak hadiah.. kami students ni je yang beriya2 nak bagi.. ingat kat cikgu... :)

***********************************

Kak Anie,

best kan jadi cikgu kak Anie.. neeza nak jadi tapi tak cukup sabar ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin