Rajin-rajin lah click ya :)

Wednesday, June 17, 2009

Today in 2 years ago


It was a teary late night and early morning. He left me with the 3 kids and a bibik who was fired about a month after that ;). Shahmey was exactly a month old on that day. He can't even recognize his Abah yet. After 30 days of my delivery to Shahmey, he went to KSA - a country with a full of promises.

The time flies like a thunder. Now, it's already 2 years and Shahmey already has a sister :) (productivenyaaaa.. huhuuu..). It is exactly 2 years that Abang has served the company. I hope the 2 years will continue for many more years. Insya Allah.









Today, Shahmey is 2 years and 1 month old. Sumeyyah is 5 months and 2 days. I snapped a few pictures of these 2 little kiddos. Since they are small, whatever they did look cute. Imagine the acts that they did are done by adults... yikess!! tak dapat nak bayangkan.. huduh bebenorrr...





Sumeyyah was posing with a pretty gown, a gift from Umi Aishah. Kasut tak muat lagi la Umi... Tunggu Sumeyyah besar sikit ya.. :). Gown tu memang cantik. Sayang Sumeyyah takde rambut. Kalau tidak, boleh jadi Cinderella ;). Nasib baik ada head band Aunt Elle bagi. Boleh cover kepala botak Sumeyyah.. :D






Malam ni, nak pergi makan rumah Umi Aishah, Insya Allah. Jom kita terjah dapur pulak heheh.. (nak pergi masak lah maknanya tu...)

19 comments:

ibusinga said...

comel nya princess botak itew!!!!!!!!!!Neeza dah berapa lama kat sana ya..?

Nadia Yuna said...

waaaah
sumeyyah da besaq la
adoii. sekejap aje

huhu

comel2.

** akak, lama lagi eh akak dok sana?

Kak Elle said...

cepat masa berlalu kan?hehe mmg productive agak2 factory dah tutup belum?hahaha

zino said...

boleh jadi calon menantu hehe

::ADleez:: said...

hehehhe...hehhhehe...hehhehhehe
semua jd memori yg akan kekal hingga ke akhir hayat...;)

pst>>>mesti best tgk adegan tangis menangis di airport....cam drama pulak...

Abang Long said...

Lagi 2 tahun ke hadapan ?

Lagi 20 tahun ke hadapan ?

maza said...

heheheh.. nagis yea. hehehe

tapi kan tu ler tanda kasih kat en. abg na..huhuhhu

meh pantun sat..

Nasi Lemak Buah Bidara
Sayang Selasih Hamba Lurutkan
Tingallah Emak Tinggallah saudara
Kerana kekasih Hamba turutkan..

huhuhuhu

sob sob sob!...

Rasyidah Abd. Aziz said...

bagus la productive hehehe

silversarina said...

Kejap je kan masa berlalu. Semoga terus dikurniakan rezeki di bumi yang kaya dengan hasil buminya InsyaAllah.


Coemlnya si kecik tu, macam Princess Sumeyyah .

l i e y n said...

muka sumeyyah mmg mcm orang arab!!!
mata dia pun sangat beza...

noniey alias said...

dah 2 tahun dah kan.. kejap je.. anak arab pun dah dapat dah.. hehehee... berapa lama nak stay kat sana?

yginsaf4 said...

then and now tewww.. salamm akak neeza

Neeza Shahril said...

Ibusinga,

Sangat botak kan.. hehe..
baru 1 1/2 je ibusinga... :)

***********************************

Nadia,

Tak tahu la nadia.. kalau ikut akak, memang nak duduk lama. Kalau ikut big boss, dia nak balik cepat..

***********************************

Kak Elle,

factory tak tutup lagi.. tapi nak buat road block selalu ni Kak Elle.. hehee..

***********************************

ZIno,

ehemmm... 3 juta.. ada berani??? rupiah... hahaha!!

***********************************

Leeza,

memang drama sungguh.. cerekarama kot.. sebab tak henti2 nangis.. ;)

***********************************

Abang Long,

tak tahu lah.. Insyaallah...

***********************************

Maza,

sedih sebab kena jaga anak 3 orang sorang-sorang.. hahahhaa!!!!

eh! tak aci..!! tu pantun ciplak.. tak terima! tak terima! :P

***********************************

SYida,

meramaikan rakyat malaysia ;)

***********************************

Kak Rina,

itu lah yang kami harapkan.. semoga rezeki kami berpanjangan di sini...

Princess Sumeyyah?? best gak kalau betul kan.. :D

***********************************

Lieyn,

dia ada iras Sophea masa kecil.. tapi lain sikit sebab dia kecik dan kurus...

***********************************

Noniey,

kalau akak, akak nak stay terus sini.. boleh tak? ;)

***********************************

En. Me,

salam adik meeeeeee..... :P

tchersally said...

Salam Neeza,
lamaaa Sally tak nyinggah d sini..hehe..kalut sekolah baru reopen..

uiii..mmg la sedih kalau berjauhan dgn hubby kan..tak pe ..zaman air mata sebab berjauhan dah berlalu kan Neeza..

aNIe said...

Sekejapnya masa berlalu...tak perasan kan neeza...

Sumeyyah dah besar dah...macam cinderellah...heheeh...comelll!!

Mrs Rafiuddin said...

kenangan terindah!!
huhu..sedih kan masa nak berpisah..
apalah akak nih nanges :P
as maintainnnn jer.maintain meraunggg.kah kah kah :P
ingat masa roy datang,malam tu hantar roy gi saudi,besok as convo lusanya besday as!!++++meraung!!

budak-budak tu....cepatnya besar....
2 tahun cepat ja berlalu..
comelnyer 'chomey' pakai gaun!!
geram nengok..nanti auntie as tunggu besday chomey yer..pakai lagi gaun nih potong kek :P

manlaksam said...

Kalau sekeluarga berkumpul sekali, duduk lama-lama pun tak apa.
Masa muda ni lah nak cari harta untuk simpanan hari tua.

kuIna LadyInRed said...

cepatnya masa berlalu...

ehhh tome la sumeyyah dgn gaun tu.. cepatla besar berjalan berlari ...

Ainur68 said...

Sedihnyer kena tinggal.....sob sob sob. Been there, done that .....huhuhuhu. Simpan baik2 dalam lipatan kenangan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin