Rajin-rajin lah click ya :)

Saturday, June 13, 2009

Warung nasi lemak Chik Nina ;)


Pagi-pagi hari Khamis baru ni, kami bergegas ke An-Nakheel. Ada 1 warung nasik lemak baru buka disitu. Lepas aje, subuh, semua dikejutkan. Takut terlepas makan nasik lemak best yang berbagai-bagai lauk. Chik Nina bukan jual nasik lemak saja. Ada juga nasi berlauk, spagetti, mee goreng, sandwich dan kuih-kuih. Ais krim malaysia dan tak malaysia pun chik Nina jual. Air-air jangan cerita lah.. Sebut aje nak air apa.. jus? air kosong? air panas? teh o dalam botol oren pun ada hehee.. Bagus betul chik Nina kan... tapi yang bestnya ialah, Chik Nina cuma jual aje. Yang masaknya orang lain hehehe...

Kami berpicnic di pagi hari sebenarnya di An-Nakheel beach. Jemputan di buat oleh C'kin wish (sekarang panggil C'kin camry kot ;)) di Jumanisaa. Ramai jugak yang join. Banyak makanan - tengok je lah gambar tu. Tugas masak nasik lemak di bahagi-bahagi. Seperti biasa, tak pernah habis pun. Banyak di tapau. Kira rezeki lunch lah tu huhuuu...

Anak-anak dan sebahagian bapak-bapak seronoknya lah bermandi manda. Ada jugak mak-mak yang teringin tapi pendam saja sebab tak berani kena kejar dengan muttawa. Kalau nak masuk mungkin boleh, masuk laut pakai abaya. hehehee.. tak pasal-pasal orang ingat kesatria baja hitam berendam lah pulak..

Seronok pulak sesekali (baru first time pun) picnic di pagi macam tu. Lepas subuh, dalam pukul 6 pagi terus gerak. Subuh habis jam 4.46 pagi, so jam 6 pagi tu matahari dah berjengkal-jengkal dah kat atas... ;).

Kepada Chik Nina, terima kasih lah sebab 'tolong jualkan' nasik lemak tu ya.. ;)

Kepada supplier eskrem mesia, best la eskrem tu.. nak lagi boleh??? hehehe..





















21 comments:

l i e y n said...

bestnya makan2....

ohh ye...lupa nak komen pasal new background...sangat mengikut tema okay....

::ADleez:: said...

huhuuhuhuh...
pada pukul itu kan kami tido tebongkang x hengat donia...kikikik....klu dpt join kan best...next time lerrr...;)

pB said...

Salam Adik Ja


banyok sungguh patae' larae situ dihhhh .....

Mutawwa tu gapo ????

Chekgu BaniHassim said...

beshnye berkelah ramai2...
lame tak berkelah nih...
dah tua2, dah besar2 semua adik beradik, dah tak piknik ngn family dah..

selalu pi ngn kawan2...

nj said...

neeza...
sayang norma x join ari tu. Next time maybe. Wah..kejap dah tukar b/ground...cantikla...ada renda renda tu..I liiiike!

cikgu_math said...

best dapat makan ramai-ramai...

p/s: background padang pasir tu cantikkk!!! tpi sekejap sangat keluarnya!

yginsaf4 said...

ummi sibuk dgn camera nk update blog larr weiii.. ekeke

maza said...

wahhh.. baik punya relaks nampak! hehehee

sekali bersantai mcm tu memang best woo..hehehhe

Terasa lah pulak nak makan nasi lemak neeza itew.. hehheh

nanti sampai msia jangan lupa, nasi lemak satewwww......hehhhe

Ummi365 said...

neeza, bila sampai kl?

zino said...

amboi best nya makan makan sambil santai kat pantai hehe

ibusinga said...

ekekeke...
ingat salah blog.........
tukar kaler n kulit laaaaaaaagi......

Andak Ali said...

Uwaaaaa.... nape x ajak.... Nak Nasik Lemak.....

Neeza Shahril said...

Lieyn,

memang best.. :)

hari ni background 3 kali tukar.. hahaha!!! akak meghoyan template..

***********************************

Leeza,

okay.. next time ya.. janji tawwwww... hehee..

***********************************

Kak Pb,

memae banyokkkkk...

muttawa tu macae oghae warok laa.. lebih kughae macae pencegah maksiat.. hehee..

***********************************

chekgu,

takpe, bila tua sikit lagi akan berkelah semula dengan family...

berkelah dengan kawan pun best gak kan..

***********************************

Norma,

okay, next time norma pulak jual nasik lemak ya.. ;)

di kala ini, background dah 3 kali tukar.. hehee..
neeza tengah mabuk template ni..

***********************************

Cikgu Math,

sesekali makan cam tu memang happening kak..

template padang pasir tu neeza dah buang.. rasa lesu je bila tengok..

***********************************

En. Me,

haaaa!!! tahu pun.. memang ummi sibuk nak update blog hehee..

Neeza Shahril said...

Maza,

tugas neeza buat sambal nasik lemak je..
maza buat nasi lemak, neeza buat sambal.. boleh gitu??? huhuuu...

***********************************

Kak Ummi,

22nd ni.. Insyaallah..

***********************************

Zino,

kalau dapat makan sambil santai memang best.. bab masak tu tak best sikit hehehee..

***********************************

Ibusinga,

haah!! neeza yang tengah gila tukar kulit.. hehee..

***********************************

Andak,

laaa.. tak tahu ke?? sila tanya jejaka-jejaka berkenaan.. len kali boleh join ya.. :)

kayteeze said...

Wow....kak tie suka benor bab makan2 ni... lama betul tak berkelah.. hi hi... jelesnya....

Kak Elle said...

orang2 kat sana nampak enjoy selalu ye...hehe

Neeza Shahril said...

Kak TIe,

kalau ada geng memang best kan.. sebab masak sikit, makan banyakkkk... :D

***********************************

Kak Elle,

tu time enjoy... time tak enjoy, tak tunjuk pulak.. heheh..

Jie said...

dag musim tulip ke..hehehe

sorilah..cuti2 sekolah tak dpt nk jengok blog kawan2...malu nk rebut pc dgn anak2..hahaha

ade 2 pun kt rumah ni..masing2 nk juga rebut pc buruk ni....

esk dah setat sekolah..aduhai.......hari ni dok pok pek pok pek...suruh sedia itu ini

MommYaLif said...

yeah,this one looks much better. I thought it's for real ada warung nasi lemak..dah nak start gear satu dah! wah2..enjoy you all..Banyaknya makanan,mesti sedap2 kan, esp the nasi lemak tu.

Mrs Rafiuddin said...

best giler!!tak sia-sia kami gi..haha
walaupun pukul 6 pagi..chewahhhhhhh
next time nak gi lagi ler..hahha

Ainur68 said...

Seronoknya berkelah...macam2 juadah ada! Cuaca dah Ok ker? Tak panas
lagi?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin