Rajin-rajin lah click ya :)

Tuesday, July 21, 2009

Boleh kurus ni

Hari ni dah masuk hari ke 4 kami berada di Saudi. Rutin Neeza dah berubah semenjak balik ni. Bibik takde lagi. Ada 3 option - ambik bibik lama, ambik bibik baru, tak yan bibik. Last option tu macam best sebab dapat jimat duit. First option entahlah, not so keen. 2nd option memang tak difikirkan pun. Saja je berangan sebab banyak benda yang Neeza realize tentang 1st option yang buatkan Neeza rasa takde bibik lagi baik. Pening? Takpelah. Blog Neeza, jadi Neeza je lah yang lebih faham. Hahaha!!! eksen lah pulak kan..

Dengan 4 anak yang sedang membesar, rasa macam nak fengsan aje. Dari pagi non-stop buat kerja. Ini dapat duduk tulis entry pun sebab Neeza buat kerja yang memang kena duduk.

Anak-anak tak school term lagi jadi mereka sentiasa lapar. Jadi, kena selalu sediakan food. Tak kisahlah food yang kena masak ataupun instant. Janji ada makan. 2 anak breastfeed. Gilir-gilir ambik turn. Sabar je lah. Rasa-rasanya, kalau sebulan macam ni, boleh kurus kot ya Neeza ni.. hehehehh...

16 comments:

silversarina said...

Kena buat keje setakat yang mampu, don't force yourself too hard, memang keje rumah takkan habis , nak2 Neeza dah biasa ada bibik sebelum ni .

Take care !!

cHeRyNa PiReS said...

bukan kak neeza dah kurus ke?
maybe takde bibik pon kak neeza leh manage...tgkla cam skang...sume yg kak neeza masak macam best je:)

xiiinam said...

.....dah balik Saudi dah ya...






Lama dah tak saling menjenguk.

Neeza?

arsaili said...

salam..wahh tak aci lamanya bercuti ahaha...saya dh lama kembali ke down under nih....

zany said...

kurus sangat tak usahlah neeza, nanti jadi papan pulak, at least maintainnnnnnnnn, classkan.he, he...

maza said...

psst...balik kampung tu hari ada bawa balik tak benih durian..

elok ditanam kat tanah arab tu, mana tau boleh berbuah kat sana.. untung2 boleh jadi saudagar durian.

tambah lagi pendapatan gitew..

hehehe

Mrs Rafiuddin said...

skali skala buat kerja ok gok kan!!..hehe
kurus cara sihat..keluar peluh lagi :)
Kalau tak larat tak usah paksa diri,biar jer sepah..Nanti dah ada masa baru kemas :P

kayteeze said...

Uwaaa...... dah balik Saudi rupanya.. Mesti kekenyangan buah masa balik Malaysia hari tu, hehe...

Memang letih bila anak2 kecil lagi. Kalau kurus pun satu bonus tu, hi hi...

Cat Cat said...

Wow, two breast feeding babies... Memang boleh kurus, babe... You are one super mom Neeza.

pB said...

ingat pahala


pahala


pahala

Ainur68 said...

Neeza,
Tak yah jimatkan duit tu...bukannya tak cukup. Hehehe...do whatever makes you happy!

Nadia Yuna said...

jaga diri kakak..
buat keje leklok

heheh

bestnye leh kurusss

=)

Mak Teh said...

Kesian! Saya juga pernah lalui jadi sangatlah faham. Tapi yang tak pernah lalui itu ialah beri susu badan kepada 2 orang anak. Kalau saya apabila dah dapat adik abangnye kenalah beralih kepada susu botol. Aduih! teruknya keadaan begitu kalau saya bayangkan untuk diri sendiri! Minta maaf tak dapat saya lakukan.

Nadine Zuharra said...

hai.. ingat isu bibik kecoh kat mesia je..hikhik.. rupenye kat jubeil pun jadi haru gak..mm,sabo jela kak neeza..
tp tgk kak neeza mcm okey je..alah bisa tegal biase kot.. keep it up,sis..!

ibusinga said...

boleh dibayangkan tahap nak pensan Neeza tu...baru je sembuh pensan hari tu masa bibik balik...
boleh kurus Neeza..(buang lemak2 sebulan kat M'sia hari tu...)
:)

MULAN said...

alaaa rumah kita, kita buat tahap larat je la.. dont push yourself.. sambil makan buat keje, mesti kurus ni..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin