Rajin-rajin lah click ya :)

Wednesday, July 29, 2009

Brrrrrr....



Something is not right with the AC in the room. I feel really cold. Kalau pergi bilik budak-budak ni, tak lah sejuk sangat. Hang on. Kalau masuk TV room sejuk jugak. Tapi, orang lain rasa gitu jugak ke? The big boss takde pulak complain cam tu. Sophea did. Dia pun heran, bilik Ummi ni sejuk la. Punyalah panas kering kat luar tu, pagi tadi I could put a sweater on. Sabar aje lah... Kalau off AC, panas tahap gaban lah pulokkkk!

Rasanya I just put low cool at the minimal level. Kenapa sejuk sangat ya? Something wrong with me??? Tapi kan, siang-siang aje macam ni. Malam tak lah pulak. Agaknya siang-siang ada hantu sejuk tak? Hahahaha!!!!

15 comments:

Abang Long said...

Hantu sejuk ? Hahahaha .... zaman sudah berubah, semakin banyak melahirkan hantu - hantu.

Seronoknya duduk dalam bilik yang berhawa sejuk.

Bilik Abang long menulis macam bilik stor. Bukan macam ... tapi memang stor. Tapi, idea sentiasa mencurah juga. Alhamdulillah.

SfKn said...

saya pun sama kak neeza. cepat betul rasa sejuk.malam memang alah dgn aircond.menggigil jadinya. hubby kata sebab takde lemak and selulit.hahahahah

Neeza Shahril said...

Abang Long,

kat saudi ni kalau rumah takde aircon, jawabnya jadi orang lepas bersalin la.. bertangas atas bara.. hehehe..
Alhamdulillah.. rezeki tu abang long..

***********************************

Pah,

ada gak alasan.. takde selulit.. akak ni terlebih selulit.. camne lah tu yek?? hehehe..

kuIna LadyInRed said...

nak demam kot...

sy punx tahan sejuk mula la semput... skrang tgh mengamalkn habatus sauda tu insyaAllah ok kot..

yginsaf4 said...

malam ada yg tukang panaskan .. kannns, ehehe

l i e y n said...

banyakle kak neeza punya hantu sejuk!!!

Kujie said...

badan neeza masih kt Malaysia tu..hehehe

belum dapat sesuaikan diri

kayteeze said...

Eh...kak tie nak pinjam la Aircon tu... kat sini panas pulak. Kipas tak cukup sejuk, hehe....

silversarina said...

Mungkin bahan dinding bilik Neeza lain dari runag lain dalam rumah, musim panas, ia cepat sejuk dan bila malam ia menyamankan suhunya , agaknyalah :)

Sini pun kalau tak on air-cond terutama petang dan malam memang takleh tidolah jawabnya , berbahang ,

Kak Elle said...

neeza sejuk lah best:)

cHeRyNa PiReS said...

maybe sebab malam2 kak neeza duduk dlm bilik lebih dr seorang tp time siang kak neeza sorang je dlm bilik tuh kot?

Neeza Shahril said...

Kuina,

habbatus sauda tu oil form ke biji2 tu? neeza ada bayak yang biji2 tu.. tapi malas nak makan. Tapi neeza bukan nak demam.. memang macam ni dah lama dah..

***********************************

En. Me,

ada.. semua berkepit.. kiri kanan hahaha!!

***********************************

Lieyn,

hahahhaa!!!! memang banyak tauuuu.. Coan yang cakap! huhuuu!!!

***********************************

Kak Jie,

mungkin jugak kan.. tak biasa Aircon aircon ni hehehe..

***********************************

Kak Tie,

boleh kak Tie! Nak Neeza courior ke, atau post pakai kapal... hehee..

***********************************

Kak Rina,

mungkin jugak.. kalau malam, adeh.. neeza kepanasan.. sebab anak kiri kanan kepit.. hehe..

***********************************

Kak Elle,

best tu best kak.. tapi kalau pakai baju ala ala kurang kain.. heheh..

***********************************

Sha,

haah la.. malam, bilik ni lebih dari seorang.. banyak CO2 keluar hehee..

maza said...

saya lak kat sini kena semput. tak leh sejuk. bila sejuk nak peluk. bila peluk nak.. tut tut tut.. (dengkor la) huhuhu

tapi mungkin juga jin sejuk dah terlepas dari kandang sebelum dibelenggu lagi tidak sampai sebulan nie?..

hmmm

noniey alias said...

saya plak asyik panas je.. ac kat rumah tu mesti 16 kalau siang.. malam plak 21.. tu pun kalau pagi2, bila hubby nak tutup, saya mesti suh dia kuatkan kipas.. huhuhu.. rumah saya memang sangat panas

Neeza Shahril said...

Maza,

jin sejuk takpe lagi.. jangan jin panas.. habis kain baju melayang huhuuu...

***********************************

Noniey,

Kuantan memang panas.. akak dulu pasang air cond kat rumah sebab tak tahan panas.. sampai tidur kena bukak tingkap.. haru kan..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin