Rajin-rajin lah click ya :)

Friday, July 31, 2009

Ramblings


Kadang-kadang tangan menulis (menaip) apa yang terlintas dalam minda tapi hati kata jangannnnn!!!! Tangan ni memang tak dengar kata sebab dia memang selalu tak geng dengan hati. Ada benda yang tak sepatutnya diluahkan tapi dah pun terluah. Kalau setakat tulis kat personal diary takpe lagi. Kalau tulis kat blog, ramaaaaiiii yang baca. Nak delete tak best lah pulak. Jadi, entry itu terpaksa di save as draft. Full stop. Tak nak cerita lagi.

Hari ni hari Jumaat dan juga 2nd day of our weekend. Tapi, ada orang kena kerja. Pagi-pagi buta lagi colleague kawan tu yang sepatutnya on stand by mintak tolong orang tu ganti dia. To cut it short, orang tu sekarang ada kat tempat kerja. Kesian pulak dia takleh tidur berlama-lamaan on weekend hehehe..

Cuti sekolah tinggal lagi 22 hari lagi. On the 22nd August, anak-anak dah masuk sekolah semula. InsyaAllah, 22nd August tu jugak ialah the 1st day of Ramadhan. Harap-harap anak-anak Neeza dapatlah bertahan berpuasa. Banyak dugaan untuk diorang sebab kawan-kawan diorang ni ramai yang tak puasa (bukan agama Islam).

Pindah rumah? Hmmm.. gelap gambo lagi (belum nampak bayang rumah pun lagi). Semoga kami dapat lah rumah yang sesuai dan memuaskan hati semua ahli keluarga kami dalam masa terdekat ni. Ameen....

6 comments:

Abang Long said...

Panjang betul cuti sekolah, sehingga 22 hb Ogos. Cuti penggal pertama berapa hari ?

Saja nak tanya, untuk Hari Raya, berapa hari diisytiharkan cuti umum ?

cHeRyNa PiReS said...

lamenye cuti...jeles pulak sha bace...kenape cuti kat sane mmg lame ke kak neeza?

zino said...

kat sini ramai yg bercuti banyak kolej tutup tapi seminggu je cuti paksa hehe

Kak Elle said...

Rambling lah neeza asal kita mengacau orang kan?

lagi 3 minggu lah cuti summer budak2 ye?

maza said...

kekadang lepas cuti pepanjang ni satu masalah lain ialah malas nak sambung belajar atau bekerja. hehehhe

puasa dicelah manusia tak puasa memang menyeksakan sikit.. terutama anak2 yg baru membesar..

yg ada org tua dah tua bongkok sabut pun susah nak puasa kat Msia ni.. huhuhuhu

Neeza Shahril said...

Abang Long,

penggal pertama 2 minggu saja..

cuti raya 5 hari wajib, sama lah dengan cuti raya haji.. tapi cuti kat saudi tak banyak..

***********************************

Sha,

tak tahulah akak.. mungkin sebab cuti2 lain tak banyak. gazzetted public holidays cuma 11 hari je.. 5 hari raya puasa, 5 hari raya haji, 1 hari national day

***********************************

Zino,

kesian kan.. sebab kes tu bayak kolej tutup.. camana lah nak kejar syllabus tu..

***********************************

Kak Elle,

yupp.. lagi 3 minggu lah jugak diorang nak merepek makan macam macam hehee..

***********************************

Maza,

memula puasa memang cam tu. Kita dulu pun cam tu kan.. air paip toilet tu rasa cam air sirap je hehehe...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin