Rajin-rajin lah click ya :)

Sunday, August 30, 2009

8 Ramadhan

Tak fair betul. Kita baca blog dia and comment tapi dia takde pun nak baca blog kita and comment. Teruk tau... Neeza tau, pasti ada yang terlintas macam tu. Kalau ada yang kata gitu bila masuk blog Neeza, Neeza minta maaf. Neeza nak update blog and visit blog kawan-kawan tapi ada constraint sikit (sila rujuk di entry sebelum ini ;)).

InsyaAllah, bila semuanya okay, Neeza akan meronda seperti dulu - jalan-jalan cari gossip baca cerita menarik sahabat cyber dan yang sudah tak cyber lagi.

Hari ni, berbuka makan nasi air or nasi bubur or whatever you wanna call it :). Idea tu datang dari tuan besar tapi bila VP tuan besar dah setuju, dia pulak cakap tak nak. Since VP dah terbayangkan nasi air, VP nak jugak buat. Alhamdulillah, tuan besar suka, anak-anak mereka pun suka. Cuma... "Ummi... sup ni memang kena ada rasa tawar ke?". Hah??? Alamak! memang tawar la.. Dengan pantas kilat, ambik mangkuk besar tuang sup dalam periuk, tambah garam, pasang api. Tunggu kejap, angkat dan hidang semula. Puasa la katakan... Padahal dah banyak letak garam tu. Dah siap suruh cik Coan rasa. Coan kata, okay.. sedap! Sophea dah kata, Ummi takleh percaya sangat Coan tu.. semuanya dia kata sedap. Memang pun sebenarnya. Antara Coan dan Sophea, Sophea lebih particular bab memecat merasa makanan ni, macam errrrr... bapak borek anak rintik!! Semalam Neeza suruh Coan rasa bubur keladi. Dia kata, sedap! Bila berbuka, Neeza rasa, tawar hebey!! Takde rasa langsung. Sabor je lah..

Again, no gambar for today. Takde snap any picture pun lagi. Kelam kabut di dapur. Tak ingat camera pun. Tengok lah, bila semuanya dah back to normal, ada lah kot gambar :).

Selamat berpuasa untuk semua...

14 comments:

::ADleez:: said...

heheeh...coan nihh!!!.. hbs seme bende pon sodap ajooo...blasah jer labu...agak2 klu saye srh rian rase die blh bgth tak masakan tu tawar ke masin...huhhuu....;)

Nadia Yuna said...

Heheh. Coan ni memang comel betol la. Dahla comel. Tambah comel jadiknye. huhu. Nadia pon makan bubur air sahur neh. Bubur air Kg Baru. Pegi ambik kat masjid kelmarin., huhu. Akak, raya akak balik? bila lagi akak balik? =)

Nadia Yuna said...
This comment has been removed by the author.
silversarina said...

Mula2 kenal nasi air bila pindah Terengganu, tapi akak masih kurang minat dengannya, anak2 dan suami akak suka nasi tu.

Nasib baik tak masin ,buatnya Coan kata ok tapi sebenarnya lebih garam lagi naya :)

Yummy Yum said...

sedapnya nasi air, saya belajar makan nasi air ni bila pindah kuantan la, sebelum ni tak tau pun, kalau orang utara panggil moi atau kanji..tapi takde sup la..cuma bubur nasi je

jane said...

salam neeza,

suka tengok neeza dah update. coan tu macam saya masa kecik2....bila disuruh rasa, semuanya sedap. merungut emak, marah2 sayang...!

kayteeze said...

Ekekeke.... neeza pun kena, ekk! kak tie dah lama kena. Sebab tu rasa malu pulak. Hidung tak mancung, pipi disorong2...hi hi.. sabor je laa..

Nasi air ? ooo.... kak tie suka.. boleh makan bermangkuk2!!

xiiinam said...

Salam Neeza...
Selamat berpuasa....


Apa juadah iftar hari ini?

yginsaf4 said...

salam ramadhan akak neeza dikejauhannns ittewww..

cHeRyNa PiReS said...

takpelah kak neeza, kalao kak neeza leh paham mase sha sibuk dulu...takkan sekarang sha takleh paham pasal kak neeza pulak!

hehehe...elok gak coan macam tuh...at least kan, dia indirectly mengatakan macam mana ummi masak, tawar ke..tak sedap ke...tetap sedap bagi dia sebagai anak:)

CJ said...

nasi air dgn bubur nasi sama ke.. hehe

Kujie said...

Kalau sesiap yg nak terasa dgn Kak Jie tu..kena minta maaf awai2lah Neeza..bkn Ramadan mgkn bagi org lain agak free, tak perlu masak2...tapi jadual kak jie memang ketat.

Banyak aktiviti persediaan ke alam SANA dilakukan...

Kak Jie hari2 berbuka kat masjid, kurang masak sebenarnya...rasanya semua menu disediakan sedap.

Abang Long said...

Bila perut lapar, semuanya sedap. hehehehehe ...

nj said...

neeza...
beli keladi kat mana? Panda ke? Norma pernah tengok macam keladi yang bulat2 besar tu kat Panda...ye ke keladi?
Selamat Memasak!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin