Rajin-rajin lah click ya :)

Tuesday, August 4, 2009

Kami akan pindah... rumah!



Kami nak pindah ke rumah baru. Bukan rumah blog tapi rumah betul. Walaupun bukan rumah yang besar bak istana, rumah baru ni akan jadi rumah kami yang lebih selesa lah hendaknya. Jemputlah datang ya. Lokasinya ialah di Najd. Bagi yang duduk jauh tu, pandai-pandai lah beli tiket untuk datang hehee.. Gurau aje tau. Jangan lah pulak ada yang terasa. Tapi, manalah tau ada rezeki nak jumpa, sudi-sudikanlah ya.

Bila kami nak pindah? Tak tahu lagi the exact date. InsyaAllah, sebelum Ramadhan. Sekarang ni tengah kemas sikit-sikit barang dalam rumah. Kemas masuk kotak. Nanti di rumah baru, kena lah kemas keluar kotak.

Okaylah. Sampai sini dulu. Doakan kami selamat pindah dan gembira di rumah baru. Ameen...

26 comments:

cHeRyNa PiReS said...

yippiieee...nanti tunjuk gambo umah baru tau kak neeza...

Najd? macam name kawan sha la...name die pon naj...tp naj name org laaa:D

Nadia Yuna said...

hoho. ingat nak pegi. sekali kauh le pulok. hehe. selamat berpindah kak neeza. =)

Nadia Yuna said...

mate da rabun maghrib2 neh. bukan **kauh tapi **jauh sebenarnye. alahaiii

kayteeze said...

Wah....bestnya pindah. Tahniah..

Kak tie tak sabar nak pindah dari quarters ni..tak best dok sini, huhu..

kayteeze said...

Wah....bestnya pindah. Tahniah..

Kak tie tak sabar nak pindah dari quarters ni..tak best dok sini, huhu..

::ADleez:: said...

yahoooo..
udah dpt rmh yerr...tahniah2222
n slamt mempacking....km br jer hbs unpack..kak neeza smbung plk ok...nnt jgn lupe jmpt rmh br ok...;)

Kujie said...

Pindah...penatnya....

silversarina said...

Selamat mengemas dan berpindah .Semoga lebih gembira dan bahagia di rumah baru :)

arsaili said...

salam tahniah...rumah baru...moga menjadi 'rumah ku syurga ku'....

Abang Long said...

Terkon-fius sikit ni ... rumah itu boleh diangkat ke ?

Errr ... pintu rumah tu kenapa kecil sahaja ...


Maaf ya ... ini berpandukan kepada gambar yang ada

Kak Elle said...

yg remeh ni bila nak pindah pack and unpack kan?

selamat berpindah ke rumah baru neeza.

tchersally said...

semoga rumah baru lebih membawa sinar bahagia!!

zino said...

nak tolong pack ke ? boleh zino datang dengan hazwan hehe

Nadine Zuharra said...

bestnye pindah rumah.. dapat rase suasana baru..
emm..tp yang nadine tak suke..packing barang..huhu..letih... :D
Selamat berpindah kak neeza n moga ++ ceria di tempat baru nnti.. : )

crap said...

Selamat berindah rumah Neeza..penat tau pindah2 rumah ni...nak kemas masuk kotak...nak kemas keluar kotak...huhuhuh

MommYaLif said...

salam, aina al bait anti? fi jubail balad/ fanateer? congrats 4 al bait jadeed;)

Pp said...

ambo pindoh jugak...tapi pindoh rumoh blog jah! hehehe

Abe arif mengucapkan semoga rumoh baru Ja membawa banyak lagi kebahgiaan dan muroh lagi rejki.

yginsaf4 said...

pindah rumah baru kena buat pendinding.. nanti 'orang lain' yg masuk dulu.. ehehe, salamm dr me dikejauhanns wat akak neezashahril ittewww

manlaksam said...

Semoga segala urusan berjalan lancar seperti yang dirancang.

cikMilah said...

best yer pindah rumah,boleh cipta suasana baru....Pack and un-pack....hohoho...penat tu...

noniey alias said...

jangan lupa tunjuk gambar rumah baru..

mesti penat kan kemas2 nih... kalau saya, confirm ah bersin sejuta kali masa tengah kemas2 tu...

Neeza Shahril said...

Sha,

malu lah Sha.. bukan gah sangat pun..
kat sini area2 semua macam nama orang hehee..

***********************************

Nadia,

ada rezeki boleh sampai tu nadia.. thanks nadia :)

***********************************

Kak Tie,

sian Kak Tie.. takpe.. nanti rumah atap biru siap, Kak Tie pindah ya.. ;)

***********************************

Leez,

thank you.. datang je... utk jemput ramai ramai tu, InsyaAllah.. dah settle nanti :)

***********************************

Kak Jie,

memang penat.. dah dapat rasa ni hehe..

***********************************

Kak Rina,

thanks kak.. itulah yang Neeza harapkan..

***********************************

Arsaili,

rumah tu taklah baru.. tapi jadi baru sebab kami baru nak duduk hehee..

***********************************

Abang Long,

hahaha!! gambar tu takleh pakai. Sekadar hiasan je tu..

***********************************

Neeza Shahril said...

Kak Elle,

betul tu kak.. letih nak pack unpack.. kelam kabut nak mengemas.. lepas tu tak tahu barang tu kat mana bila semua dah masuk kotak :D

***********************************

Sally,

InsyaAllah.. itulah yang kami harapkan. Lebih ruang untuk anak-anak menyepahkan rumah hahaa!!

***********************************

Zino,

besar tapak tangan, padang pasir saudi kami tadahkan huhuuuu..

***********************************

Nadine,

thanks Nadine. memang penat mengemas. Tapi nak tak nak kena buat jugak. Semoga ianya berbaloi :)

***********************************

Crap?? (peliknya nick ni)

thank you.. masuk kotak okay lagi. Nak keluar kotak nanti. Sah2 kena letak elok2 kan..

***********************************

Mommy Alif,

Askunu fi fanateer, InsyaAllah.. syukran ya sadiqah :).

***********************************

Abe Arif,

thank you.. syukran ya sadiqi.. oo pindoh rumoh blog pulok kor? nati ambo gi ziaroh deh..

***********************************

En Me,

betul tu kan.. nanti nak pergi lah buat pendinding di setiap sudut, InsyaAllah..

**********************************

Pak Man,

InsyaAllah.. terima kasih Pak Man..

***********************************

Kak Cik,

kalau dah selesai semua, memang best kan kak cik.. tapi sebelum tu.. the pack unpack tu.. adehhhh.. pengsan!! hehee..

***********************************

Noniey,

akak pun gitu gak kot.. ni pun still batuk2 lagi.. tapi bersin sejuta kali banyak sangat tu noniey hehehee..

Cat Cat said...

Selamat Berpindah... Nanti kasik tunjuk gambar rumah baru ya...

l i e y n said...

selamat berkemas...

kuIna LadyInRed said...

sy pun br pindah nie.. pindah blog...

moga semua selamat.

sy tengah buat kapal terbang kertas .. moga selamat sampai sana ya..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin