Rajin-rajin lah click ya :)

Sunday, August 2, 2009

Uhuk! Uhuk!



Sekali sekala terdengar orang batuk sana sini dalam rumah ni. Sebelum ni takde pulak. Balik dari Malaysia baru ni, Alhamdulillah, semua sihat. Kalau tak, harus yang kena stranded di immigration ;).

Hari Rabu lepas, sand storm melanda Jubail. Tak teruk at first. The next day tu, cloudy habis. Visibility almost 30% kot (pepandai bagi percentage je nih). Lepas pada tu Neeza mula sakit tekak. Perit betul rasanya. Bila dah sakit tekak, batuk pun start. Flu sikit-sikit sampai hari ni. Yang paling sedih is the little one, Sumeyyah. Flu dia agak severe. Dah lah dia tak reti nak blow her nose, bila Neeza lap hidung dia guna tissue, dia jerit bagai nak rak. Kesian tapi kalau tak buat macam tu lagi kesian.

This morning, Coan pulak batuk. Hopefully setakat itu sajalah. Baru teringat, kami yang sakit ni mempunyai jenis darah yang sama. Ada kaitan ke? Entahlah.. Yupp.. I've been drinking lots of water. Pagi dah minum air madu campur sikit lemon. Shahmey pun minum sama. Lepas ni nak kena minum lagi lah. Semoga kami bertiga segera sembuh. Doakan kami ya. Thank you :).


13 comments:

zany said...

musim demam dan batuk agaknya, akak pun dah kena ni

Kujie said...

Jaga dirilah neeza, keadaan skrg ni mudah sgt terkana itu ini..penyakit pun makin moden...

Kak Elle said...

batok dah berjangkit ye?

nurie said...

saya kat sini pun batuk & selesema...musim kot??? Anyway, jaga2...

xiiinam said...

Jaga diri....
jaga anak-anak....
Jaga ibu anak-anak ya....



Moga sembuh.....

kayteeze said...

Kak tie pun batuk2 ni... dah lama benar.. rasa letih je..

Jaga diri dan anak2 tu laa...

Nadia Yuna said...

akak ku sayang
jgn lupa mamam ubat
heh. nadia demam ari tu
badan makin naik
bukan susut

tension betol!

moga akak saya neh cepat semboh =)

Neeza Shahril said...

Kak Zany,

kalau lah musim tu takde, best kan kak..

***********************************

Kak Jie,

tak nak la kena penyakit moden kak.. takut..

***********************************

Kak Elle,

sebab sand storm.. dust masuk direct to lungs...

***********************************

Nurie,

akak takut bila kena sakit ni.. dah la sekarang ada kes2 pelik..

***********************************

Kak Lah,

Terima kasih kak...

***********************************

Kak Tie,

bila batuk berpanjangan memang letih.. harapnya batuk neeza tak lama la..
thanks kak..

***********************************

Nadia,

InsyaAllah dik..
baguslah makin naik.. barulah best ada isi sikit.. ;)

akak tak suka ubat batuk.. huhuuu..

::ADleez:: said...

lorrr..
p mnm kicap tuuuu...hehehhe
rs lawak plk petua nihhh...tp leh cuba try test....;0

l i e y n said...

kak neeza n kiddos, GWS....
musim agaknya

cikMilah said...

get well soon dear...
memang kesian kalau si manja tu selsema.

maza said...

huhuhu

maza lak dah dekat sebulan batuk2 aje.. teruk lak tu. terkokol2 ..

esok kena gi jumpa Pakar ENT kat hospital..

tu hari dia org dah confirm darah maza ada virus .. tapi dah makan ubat... wokey lah sikit.

tengoklah keadaan esok. kalau agak2 dah lama tak online di alam maya ni.. tolong2lah sedekahkan al fatihah dan doa kesejahteraan ke atas maza dan family yea

huhuhu

Neeza Shahril said...

Liza,

akak tak try lagi ni.. seram sejuk lah pulak nak try hehee..

***********************************

Lieyn,

thanks Lieyn.. memang musim pun.. tapi takut jugak kan..

***********************************

Kak Cik,

merah padam hidung dia kena lap dengan tissue kak.. kesian pulak..

***********************************

Maza,

alahai.. sedihlah pulak.. janganlah cam tu..
entah entah blog neeza yang lama menyepi..
maza lah pulak tolong sedekahkan Alfatihah ya...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin