Rajin-rajin lah click ya :)

Friday, October 16, 2009

Buang masa ke?


Kalau tanya orang yang suka, dia akan kata takde lah. I used to say this and in fact I was still telling this to him when he told me that I wasted time on fb. Kalau tanya orang yang tak berapa suka, dia akan kata memang wasting time.

Playing games in fb wastes so much time. That could be a hypothesis for my next paper.. hahahahaha!!!!! ye sangat lah tuuuu... Teringat je zaman muda-muda sekolah dulu. Bila lecturer suruh buat writing, mesti ada hypothesis. Ahh! Malaslah cerita pasal hypothesis tu.

Memang lately Neeza rasa macam tak cukup masa. Padahal, semua orang dapat 24/7 (24 jam sehari selama 7 hari seminggu). Tiada yang dapat lebih, tiada yang kurang. Pada yang rasa tak cukup masa tu, sebenarnya dia tak manage time dengan betul. Sape yang rasa terlebih masa pulak, mungkin dia tu terlebih laju buat something. Betul ke? entahlah.. pepandai je Neeza buat conclusion sebenarnya.

I like writing sebab dengan menulis, Neeza dapat luahkan apa yang terbuku dalam kepala. Kalau dulu, masa bekerja, dapat jugak luahkan pada kawan-kawan. Sekarang, dapat jumpa kawan-kawan pun susah. Tak kuasa nak bergayut kat telefon - panas pulak telinga nanti. Nak duduk kat depan PC dan chatting pun consume time jugak tu. Nanti tak masak, tak basuh b*r*k anak, tak kemas bilik, tak dan tak lagi.. (as if.... hahahaaa!!).

Blog dah kena tinggal lama. Kadang-kadang idea datang nak menulis. Walaupun idea tu bukanlah intelligent idea pun tapi still rasa macam nak tulis. Tapi, bila duduk depan PC, tangan lebih laju bukak ladang, buka cafe seciput tu. Kat situ aje dah almost an hour. It doesn't stop there. Nak kena monitor bila hasil ladang masak and nak kena monitor jugak lauk-pauk cafe. Games... games... melalaikan lah jugak sebenarnya... to me! Orang lain Neeza tak nak sebut sebab lain orang lain prioritynya. Never compare an apple to an orange (a self reminder).

Hari ni rasa perlu sangat Neeza menulis pasal hal ni. My other half mesti sengih-sengih macam kerang busuk kalau baca this entry. Tengoklah.. I'll try to reduce my time spend on the fb games. Bahaya sebab bila too caught up, nanti I'll let loose some other more important things. Of course! I have many more other important things in my life. FB games was mainly to cheer me up at first. But, it has taken a little more time that it was supposed too. Ish ish ish...

Okaylah. Enough bebelan for today. Kalau ada masa esok, lusa, tulat or entah bila-bila, nak jugak cerita pasal our trip to Bahrain a few days back. Takde apa sangat pun sebenarnya. Tak yah cerita pun takpe kot hahahah!!

10 comments:

Kujie said...

minat masing2 neeza... sbb tu kak jie tak berladang kt pesbuk tu :p

masa kita, pandai2lah kita ejas sana sini

yginsaf4 said...

layannns.. ehehe

zino said...

bila sampai bab ladang tu zino terus gelak.. hehe

hazwan bila balik je terus suruh abah buka komputer, dia kata nak tengok kebun.. jangan usik apa yg susun tu.. ada satu hari tu ter esak esak nangis bila abah ubah sikit apa yg dia dah buat hehe..

dan dia selalu tanya cantik tak bah? zino kena angguk je lah kalau tak angguk dia sedih hehe...

noniey said...

bila tengok kak neeza main game tu sampai terlupa kejap blog, saya teringin sgt nak main.. tapi sampai skrang ni tak berkesempatan lagi.. huhuhu

silversarina said...

akak memang tak suka main game , so, kalau ada yang request nak biri2 , sayur ke, memang akak ignore aje sebab tak suka . setakat letak status dan komen sikit2 .

cHeRyNa PiReS said...

sha pulak mmg suka games tuh...tp bila kawan2 suka sangat main, tiba2 rasa macam, "eh...taksubnya...aku pon macam tu jugak ke?"

lagipon bila ayah sha sendiri main game, sha mula rasa tak brape gemar dengan game tu. lama kelamaan, sha bukak fb...tp yg main game tu ayah sha yang dah pencen nieh.

tp...lepas satu, satu game lain muncul. skang dah habis level kat semua kebun, main cafe pulak. alahaaaiiii....

* taknak tinggal blog lagi. cukuplah apa yang dah jadi dulu:(

Abang Long said...

Terasa blog lebih banyak boleh meluahkan perasaan dan berkongsi cerita. Terpulang kepada individu. Bijak membahagikan masa.

Nadia Yuna said...

meyyah tak tarik ke maknye waktu asyik melekat dengan farmville. hehe =p

maza said...

maza tak berapa minat main game di komputer..

kalau terghalit sekejap atau khayal aje dgn games, cepat2 tutup.. takut jadi mcm member maza, last2 makan dan tidur depan komputer..bukannya buat assignment pun, tapi main games aje kerjanya.. aderkkk!!!!

mujur dia passed.. hehehe

psst: maza also was addicted to a game which called as zuma. The frog firing marble.. hehehhe

Ainur68 said...

Hehehe...berhantu main games ni Neeza. Tu lah pasal Kak Nik tak nak mula kan, karang x jadi kejer akak!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin