Rajin-rajin lah click ya :)

Monday, October 19, 2009

Our 2nd visit to Bahrain


2nd visit dan bukannya vacation? Ya, sebab kami duduk dalam bilik most of the time. Macam tu lah kira-kiranya bila kita mengikut orang pergi training. Nak keluar sendiri malas. Apa tak malasnya... nak hangkut 4 kanak-kanak riang sorang-sorang? Adehh!! Kami cuma keluar bila Abang habis training session for the day. Dapat lah jenjalan ke mall.. Nak pergi tempat lain macam takde mood.

Sesampai je kami di Bahrain on the 1st day tu, mesti project mencari tempat tinggal. Dapatlah 1 hotel ni yang betul-betul di tengah bandar. Okaylah kot. Tempat training pun kat belakang hotel tu je. Badan semua dah penat. Jadi, kami tak keluar.

On the 2nd day, Ummi kena paksa anak-anak buat homework. It was not exactly homework. Budak-budak ni virtual schooling. The kingdom announced semua sekolah kena tutup sampai 16 Oct disebabkan kes h1n1. Walaupun takde yang kena disekolah, kena tutup jugak. A precaution! Walaupun macam best sebab tak payah sekolah, tapi diorang dapat tons of assignment kena buat dirumah. Yang jadi temporary teacher ialah mak masing-masing lah. Penat jugak lah nak menjerit.. "Kakak! Coan! masuk buat homework!!!! Jangan main kat luar!!!!" Imagine je lah ya bila singa mengamuk huhuu..

Malam tu, kami keluar ke mall berdekatan. Nak cari swimming attire untuk budak-budak. Ummi lupa bawak.. full stop! Tak jumpa yang bersesuaian pulak. Perut pun dah lapar. Makan dulu. Then continue kat mall lain. Jumpalah tapi tak lah yang berkenan di mata Ummi. Tapi boleh lah daripada takde.

The next day, seperti hari-hari siang sebelumnya melepak dibilik lagi. Pagi-pagi memang lah turun breakfast sambil berlari berkejaran dengan Shahmey yang suka kesana sini. Lepas breakfast, naik dan anak-anak buat homework dan Ummi pula bukak fb. Petang, Abah balik. Naik roof top sebab mereka nak swimming. Kata je swimming. Sebenarnya main air. Ummi dan Meyyah duduk saja. Tak kuasa lah nak masuk dalam tu. Malamnya, kami keluar lagi. Kali ni mencari kedai siam rachanee. Dengan guidance dari kawan-kawan dan map bahrain, jumpalah kedai tu. Alhamdulillah. Cuma yang tak bestnya, daun kesum yang memang dicari cuma ada 2 bungkus aje. Napelah diorang tak letak banyak sikit kan. Dah lah datang Bahrain setahun tak sekali pun. Benda-benda lain sama saja di kedai siam kat khobar. Harga pun lebih kurang. Cuma tempe dia mahal. Di khobar cuma 6 riyal. Di rachanee 800 fil=8 riyal. Kami tak beli pun. Lepas tu, kami pergi Lulu hypermarket. Ramainya kaum 1ndia... Rasa macam berada di Mumbai pulak hehee.. (macam pernah pergi pun :P).

The next day was our last day. Abang habis awal sikit. Jadi, kami pergi ronda mall dulu. Pergi bahrain mall. Kat situ ada carrefour. Takde benda yang menarik pun melainkan cili sos yang harganya lebih murah dari Lulu hypermarket. So, sesapa yang nak beli cili sos maggie, sila beli di carrefour... :D.

Lepas tu kami bertolak balik. Singgah makan open block (open house) di Dakheel Mahdood. Alhamdulillah...


Sorry.. gambar banyak gambar dalam hotel room saja...






















11 comments:

Abang Long said...

1 - Pembetulan. Singa tidak menjerit, tapi mengaum.

2 - Yang pasti kena beli ALAT TIMBANG yang baru. Beli yang digital.

cHeRyNa PiReS said...

ceewwwwaahh..kak neeza, tak gemuk tuh.kurang2 lagi ringan dari sha...hehehe...

* mmg kaler hotel kat arab kaler tuh ke? macam sandy sket...

manlaksam said...

Baru Pak Man dapat tengok gambar Neeza sekeluarga. Semua ceria nampak nya.

Tie said...

Neeza tak gemuk laaa... Kak tie lagi 'besar' tau, hehe...

Comel betul Meyyah tu... cepatnya besar!

pB said...

abe kak pB dok di Bahrain

mother of two said...

mana ada gemuklah kak... ok aper...
cun lagi...:)~

maza said...

Tie,

kalau Neeza mcm tu gemuknya, kalau Tie, hmm? sukar gak nak bayangkan nie

wakakaka

perkh! dah lama tak menginap hotel sambil baring2 main gasak2 dgn anak2 maza.. hehehehe

noniey said...

gemuk ke? takde maknanya kak neeza.. takde gemuk langsung lah..

Elisa Taufik said...

baru je nak tanya hotel apa.. okay tak rate dia? (Cewah, tanya macam nak pegi duduk..)

Neeza Shahril said...

Abang Long,

hahaha!! betul tu..
digital kalau rosak teruk jugak.. dia jadi tersangatlah beratnya huhuu..


Sha,

memang kebanyakannya sandy color.. tak tahulah kenapa.. tak nampak kotor kot kalau sandstrom ;)


Pak Man,

Alhamdulillah.. ceria semuanya time ambik gambar hehe..


Kak TIe,

Neeza rasa macam tak gemuk sangat tapi gemuk sebenarnya hehe..
Meyyah dah mula merangkak kak..


Kak pb,

bakpo tok ghoyak.. buleh juppo ;)


Shila,

gemuk la shila.. shila kena tengok akak sebelum kawin hehee...


Maza,

huh! sempat lagi mengata kak Tie ya... cakap kat Kak Tie nanti.. heheh..
dok hotel best sebab kita tak yah kemas katil sendiri huhuuuu...


Noniey,

tak nampak gemuk ke? Akak rasa gemuk tu.. bulat je hahaha!!


Elisa,

rate dia tak rendah sangat sebab dia in town.. tapi since kami ikut orang training, duduk lah situ... between 150-180BD per day

maklang said...

Bila nak sampai sana gaknya...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin