Rajin-rajin lah click ya :)

Thursday, January 21, 2010

A bite of itu dan ini :)

Kelmarin, Neeza tulis satu entry yang agak panjang. Dah habis tulis tu baru perasan, tak saving pun. Something was wrong somewhere. Tak tahu lah apa kena. Since Neeza was in rush, Neeza sempat copy saja. Tapi, tak paste anywhere. Bijak sungguh la. Baru tadi perasan yang entry tu tak publish pun. Well, it wasn't meant to be here. Takpelah tu. Takde apa yang penting sangat pun. Nampaknya blog ni pun dah merajuk dengan tuan dia. Dulu rajin sangat update. Now, not anymore.

Sumeyyah, my dearest youngest darling baru saja genap setahun on last 15 January. Umur 1 tahun memang umur yang comel bagi setiap individu. Betul lah comel sebab 20 tahun selepas itu, individu itu tidak lagi comel. Mereka mungkin akan jadi, cantik, handsome, kacak... mahupun comot! hehee.. Meyyah dah boleh berjalan tapi dia tak nak berjalan. Jalan 2 3 langkah, dia duduk. Mungkin sebab dia selalu sangat kena dokong. Takde urge untuk dia berjalan. Takpelah.. take your time baby :).

Semalam, Neeza pergi PTA meeting sekolah my girls. Ingatkan meeting tu dah biasa dibuat. Tak rupanya and the parents yang datang pun tak lah seramai yang Neeza jangka. Ada lah dalam 30 orang kot. Sesi semalam lebih kepada sesi 'parents meluahkan segala problem yang diorang nak sekolah settlekan' dan bukannya discussion on how parents can help. Rasanya lah, lepas all the parents balik, mesti cikgu-cikgu tu a bit frustrated sebab tak nampak pun ada volunteer nak buat apa-apa (including myself lah tu hehee). Mungkin juga, volunteer akan serah diri kemudian. Tak tahu lah tu kan.

On the way nak pergi PTA Meeting tu, bas singgah lah nak ambik orang di satu tempat yang Neeza sendiri tak sure kat mana. Nampaklah ada sorang pompuan ni angkat sorang budak pompuan. Dia pegang sebelah lengan budak tu dah angkat. Eeeeeewwwww... gerun betul Neeza tengok. Nasib baik tak tercabut lengan budak tu. Then dia letak satu buai kecil kat luar rumah dan letak girl tu kat situ. After a while, pintu tutup. Nampak budak tu sorang-sorang je kat luar. Neeza cakap dengan kawan Neeza, kalau lah orang nak kidnap budak tu, a split second je, memang menangis tak berlagu lah. Kalau iya dia nak jemur anak (or mungkin anak majikan tak tahu lah tu..), takkan lah kat luar dan duduk sorang-sorang budak tu. Entahlah, tak paham culture diorang ni kadang-kadang. Neeza ada snap gambar tapi dalam handphone pulak. Tak le kome gheti dan ghajin bebeno untuk transfer gambo tuuuu... huhuuu...

Next week kelas Neeza di dakwah centre will be as usual tapi the next 3 weeks tu, kami cuti. Bestnya... Neeza suka kelas tapi Neeza pun suka jugak ada break. Kalau nak ponteng sendiri, rasa tak best sebab sayang pulak lessons yang tertinggal. Kalau sekolah officially close, that's a bless for me :). Alhamdulillah... Cuaca di Jubail dah semakin panas. Of course tak lah macam summer. Nampaknya, winter is saying maassalamah ilalliqo'. Flowers are everywhere now. Marhaba spring!!

Below takde gambar flowers. Gambar-gambar 'my flowers' saja yang ada. The 2 youngest members in the family are in action :).



7 comments:

silversarina said...

Dah setahun dah Sumeyyah tu, tengoklah tu bukan main baik lagi dia dengan abang syahmey tu , comelnya .

Nadia Yuna said...

salam kak neeza,
hehe. lama tak singgah sini
asyik kat fb je =p

besar dah meyyah eh
makin comel

syahmey pulak cenggitu jugak die =)

pB said...

Salam


bakpo koho lamo koho slow update blog nie ????

Kor dok sibuk kat FB tu ????


Smeta jah , stahun.

Pak Man laksam said...

Dah setahun....sekejap saja.

noniey said...

dah setahun dah sumeyyah.. happy birthday.. be a good daughter.. kejap je kan setahun..

tchersally said...

macam baruuuu je Neeza lahirkan si comel meyyah niii..

nurie said...

lama sungguh tak ziarah ke blog akak ni...maklumlah saya sendiri dah jarang blogging...kejap je dah setahun Sumeyyah tu...rasanya mcm baru aje baca cerita akak nak bersalinkan dia.....anyway semoga akak sekeluarga happy selalu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin