Rajin-rajin lah click ya :)

Wednesday, June 30, 2010

Panas di sini, panas lagi di sana...

Semalam Neeza dapat forwarded email dari Kak Siti Aisyah - kakak nurse melayu yang dah agak lama kerja di Saudi ni. Email tu datangnya dari GCE (Geophysical Consulting Environment) Saudi. Mereka predict 40 hari lagi suhu akan mencecah 70 Celcius di Saudi ni. Innalillah! Takut nak membayangkannya. Sekarang ni suhu normal pun dah 35 @ 36. Kalau 70, maknanya 2 kali ganda! Lindungilah kami Ya Allah...

Bila kenangkan suhu meningkat kita dah takut, apa lagi kepanasan di dalam neraka. Tak payah go to the extremenlah. Kepanasan di padang mahsyar dimana matahari hanyalah sejengkal dari kepala.. Mahu beribu-ribu atau berjuta-juta Celcius panasnya. Tahankah kita errr.. Neeza terutamanya? Of course, ia tak akan jadi panas kalau amalan baik kita banyak.

Kita juga tak akan dimasukkan ke neraka kalau banyak beribadah dan membuat kebajikan di dunia ini. Semoga Allah melindungi kita semua. Ameen...

6 comments:

pB said...

40 hari ??

ke


40 tahun ??

sally said...

suspens nye Neeza..

a ah.. 40 hari ke 40 tahun?

Kujie said...

neeza, takut nak bayangkan..

Neeza Shahril said...

Kak Da,

betul tu.. lagi 40 hari.. tu suhu maksimum tu..

===================================

Sally,

betul tu.. lagi 40 hari..

===================================

Kak Jie,

Neeza pun takut nak hadapi...

maza said...

uiks.. mana lak komen maza ni.. aduhaii. kena telan lah fulaks.. huhuhuhu

anyway memang benar kata nieza tu, tak terdayo nyer den nak nangung gitew paneh.. huhuhu

Ibu Sayang said...

Salam Neeza,

Semoga kita semua tabah dengan ujian yg bakal diberi ini. Sama2lah kita berdoa...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin