Rajin-rajin lah click ya :)

Saturday, January 22, 2011

The urge is there, the time is not..


I love to write but definitely not a proper writing in a sense that I've to check the grammar and the sentence structure. I love random writing to express what I want in a way that I want.

This blog has been abandont for quite some time due to the 'busyness' of the owner. Now that I have a 3 weeks off, I hope I can fill something here. Best sebenarnya menulis blog sebab kita dapat express apa yang kita nak tanpa ada orang perlu kata, no... you can't write that. Hehhee... kalau ada jugak yang nak mengata, kata je lah. This is my blog. Kalau tak suka, jangan masuk sini. Buat tambah dosa je bila awak mengata saya dan blog saya tulis begitu begini. Banyak lagi blog lain yang awak, awak dan awak boleh baca. So, silakan pergi... :).

Cool! Lega dapat express a few lines kat atas tu. Memang ada kat dunia ni manusia yang selalu tak puas hati dengan apa yang orang lain buat. Mereka buat takpelah pulak. Apa lah punya orang macam tu. Duduk dalam hutan je patutnya. Mungkin mereka ni takde blog ataupun tak reti nak tulis. Sebab tu suka sangat nak mengata orang. Tunggu lah esok esok, bila mereka ada blog dan menulis blog. Barulah mereka faham. Tak kenal maka tak cinta. Tapi kan, tak patutlah mengutuk orang disebabkan apa yang orang tulis. Mind your business boleh tak??

Talk about writing again, now... I'm quite in the mood of writing. Biarlah takde orang nak baca pun. Anyway, myself pun jarang sangat masuk blog orang. So, I don't expect any reader pun. Kalau ada, ok je. Thank you kawan-kawan yang sudi dan suka baca blog Neeza walaupun Neeza tak baca blog kawan-kawan ;). InsyaAllah, kalau ada masa Neeza masuk rumah kawan-kawan ya :).

A few days ago, I was thinking of actively writing in my blog again. I have to discipline myself. I can only stay online for certain minutes or hours. Kalau lebih pun, a few minutes lah. Kalau tak buat macam tu, definitely sekali je lah blog tu berupdate. Lepas tu dia akan bersarang balik. Sebabnya, bila duduk terlalu lama depan computer, the guilty conscious will come and to reciprocate, I'll abandon the blog ;).

Hmmm.... dah lama tak letak gambar kat blog. Nak letak la satu gambar. Mungkin takde kena mengena pun. Tapi takpelah... may be, kalau rajin, I'll about the picture :).

11 comments:

zino said...

sure somebody will drop by to read and say something hehe.. keep on writing...

en_me said...

thanx akak neeza teewww sudi singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ittewww.. ihiks

kayteeze said...

Salam Neeza,
Wah.. lama betul tak dengar khabar. Kak tie ingat Neeza ke tempat lain, rupanya masih ada, hehe..

Tak pe, Neeza, tulis sikit-sikit, perkembangan anak-anak atau diri sendiri. Nanti 10 @ 20 tahun akan datang insyaallah, boleh imbau balik kenangan tu, hihi...

miss cloudy said...

akak neeza yg dirindui.. cikcloudy akan setia membaca blog ini.. rajin2 la update yerrr

l i e y n said...

kalau kak neeza update saya mesti baca punya

♥ manje ♥ said...

salam akak

jumpa akak kat blog pula...
rindu nak baca entri akak mcm dulu2... gmbr tu ms g melancong ritu kan... (^_^) ~

Zabs said...

Salam Neeza,

Tulis je apa yang terpendam di hati. Tak kena bayar pun, silap2 dapat bayaran pulak. Ada orang dapat duit banyak tulis blog yang menarik ... kan?

maza said...

memang dah lama benor dah tak hupdate itew.. huhuhu

elok ler hupdate..at least org tahu the latest news gitew.. hehehe

Ainur68 said...

Neeza...tahu x,sebenarnya 80% of the time people are thinking about themselves...so,who cares abt another 20%...hahaha :D. Enjoy writing whatever you want!

Bila nak balik Mesia lagi yang? FYI, my opah (my mum's mother) just passed away on 14th Jan.

Neeza Shahril said...

Zino,

hehee... ingatkan takde orang perasan blog ni di update ;)

===================================

En Me,

hehehe... orang jenguk kita, kita jenguk orang... tak gitewwww??? ;)

===================================

Kak Tie,

tu la pasal.. hari tu tak leh nak adjust lagi.. ni baru nak belajar balik adjust mana ;)

===================================

Miss cloudy,

eh! eh! cik cloudy pun datang sini jugak ye... time kasih cik.. :D

===================================

Lieyn,

thank you! thank you! terharu la pulak.. ;) TApi akak tak kisah kalau orang tak comment.. :)

===================================

Manje,

betul tu manje.. gambar masa bercuti hari tu... tapi kisahnya tak sempat lagi nak tulis ;)

===================================

Kak Nik,

tu la pasal... jangan kisah pasal orang kan.. neeza ada baca pasal tu. Wonder pulak.. mesti ada kena mengena dengan Ma Neeza kan..

InsyaAllah, cuti sekolah kak.. nanti jumpa ya.. InsyaAllah..

Neeza Shahril said...

Pak Zabs,

hehee.. bayaran kalau setakat blog cam neeza ni.. RM1 pun susah kikiiii... :D

===================================

Maza,

kat fb active je.. kat blog ni yang agak suam2 kuku.. hehehee.. :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin