Rajin-rajin lah click ya :)

Monday, May 2, 2011

Bila 2kg nampak besar tapi 20kg tidak ;)

photo ihsan google



Kelmarin, I weighed myself. What???? Naik 2kg? Banyak tu sebab baru 2 hari sebelum timbang, takde pulak 2kg tu. Tapi tadi, bila timbang, memang takde pun. Sah! Penimbang tu rosak hehe..

To me, naik 2kg besar lah sebab sekarang ni kalau boleh nak turun berat or at least maintain. Makan banyak, exercise malas tapi nak kurus. Boleh ke tu? Kira boleh je lah :P. It is a big deal kalau naik 2kg.

Tapi heran juga sebab ada orang buat-buat tak nampak je bila berat badan naik. Kalau sikit takpe. Ini, naik 20kg dalam masa tak sampai setahun!! Of course I'm not gonna mention who and I also not gonna mention berapa berat asal dia. Boleh agak sebenarnya. Kalau berat asal 40kg and naik pulak 20kg, itu orang akan cakap pregnant dah dekat2 nak bersalin. Deinitely, bukanlah berat asal dia 20kg kebawah kan sebab kalau naik double macam tu, agak pelik sebenarnya unless hari2 dia kena paksa makan batu :D.

Kalau dah naik and berusaha untuk kurus, normal lah tu. Tapi kalau tak berusaha dan tak rasa bersalah pulak, mungkin perlu tengok balik. Lagi-lagi pulak kalau seseorang tersayang dah complain, "berat sangat ni.. cuba lah kurang-kurangkan..."

Harap-harap my weight tak lah naik macam tu sekali. Nauzubillah...

9 comments:

OO said...

Ja,
Salam and hi there!!!
Lama benar tak bertegur sapa di alam maya ni...

Ja sihat ke? Anak2 sihat?
Ni tengah buat "kemunculan semula" in blogging world.

p/s: pun sedang berusaha to lose weight. Dah hilang 20% daripada berat keseluruhan yang di aimkan. Lotsa work need to be done for me!!

zino said...

saya cuba nak kurang kan tang perut dulu hehe...

dangarumbia said...

Kak tie ni sekarang sedang usaha nak kurang kan kat perut ni... rimas tengok.

Neeza masih okay lagi, kak tie ni dah macam apam...

maza said...

wakakak...

cuba2 ler bawa makan pasir.. kot2 boleh turun berat tu dgn cepat.. hahaha

opps.. kalau terus turun dlm pasir sedalam 7 kaki, maza tak tahu lah fulaks.. ahaks.. ahaks ahaks.. hahhahaha

fotolumayan said...

masih ramping n jeliterr kanns.. ehehe

MULAN said...

nak jugak turun kan kg tapi cannot tahan selera la... pantang nampak makanan je ni.. so how..??

Zabs said...

Salam Neeza,

Naik 20kg dalam setahun, itu satu pencapaian luar biasa tu. Tapi nak turunkan dalam setahun 2kg pun susah...huhuhu.

FaAtip said...

oh dear Neeza, I think I pernah datang sini many many months sebelum ni! Tapi masa tu kita belum beramas mesra lagi! hahahaha.... I singgah sini of course melalui Silver Sarina but hari ni I jenguk melalui Pak Zab! Ish ish ish....

Hey 2 kg tu kan, belum kritikal lagi. kak Fa naik * kg you!!! huhuhu

Neeza Shahril said...

Kak Wani!!

Salam kak wani... betul tu.. Ja pun jarang2 doh buleh buko blog ni. Sokmo terbengkalai jah... Alhamdulillah, kami sihat kak.. tapi kak Wani dok la naik sapa 20kg in less than a year kan.. hehee.. Ja pun naik jugok ni.. ;)

===================================

Zino,

sama lah kita.. tang perut tu yang mendegil.. :D

===================================

Kak Tie,

Neeza pun rimas kak.. macam pregnant 6 bulan je rupa hehee..

===================================

Maza,

hahaha!!! kalau makan pasir, makin lah berat... :P. 7 kaki ye? itu ke lain tu :P

===================================

Fotolumayan,

dah tak ramping lagi la tu... itu fasal tu kena kurus ;)

===================================

Mulan,

same same la us... pantang nampak makanan, mesti nak makan.. bila nak makan, mesti nampak makanan hehee..

===================================

Pak Zabs,

neeza terkejut jugak dengan kes tu.. tapi memang betul.. nak turun 2kg tu seksa nya laaa..

===================================

Kak Fa,

Neeza tak sempat nak update link kat sebelah tu.. baru nak update je, yang kecik menangis.. baru nak update, yang besar sikit mintak susu.. adeh laaaa... cer citer berapa yang * tu Kak fa.. hehehee.. :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin