Rajin-rajin lah click ya :)

Monday, October 3, 2011

start enjoying myelf

my lil girl who make me nuts sometimes



Dah lama tak rasa enjoy duduk rumah. Sejak Shahmey balik sekolah pukul 3 sama dengan kakak-kakak, I feel I'm having so much time at home. Banyak kerja rumah settle as soon as my 3 kids went to school. Suka tengok rumah kemas. Dulu, tak macam ni. I feel so very lazy nak buat apa-apa pun. Mungkin sebab I was busy with classes at Jalyat.

This semester my class is on Saturday and Wednesday. When Heba told me about the days, I was unsatisfied. I asked, why can't they shorten the gap between the 2 classes? However now, I'm happy about it. It's like a blessing in disguise. Having a 3 days gap make me feel like having a 3 day vacation.

Walaupun Sumeyyah ada kat rumah, dia tak buat sepah sangat bila she's alone. Dulu, masa ada Shahmey, they joinly menyepahkan rumah. Kemas pun tak guna sebab soon after that, sepah balik. Buat penat kemas je. Now, bila kemas rumah, lama sikit baru rumah tu sepah balik. At least until 3.20pm. Okaylah kan.. :D. Thank you Allah!

3 comments:

aNIe said...

Neeza... memang seronok dpt buat kerja rumah dgn aman... bila semua dah selesai...tunggu anak2 pulang... masa tu kita dah boleh tumpukan perhatian pada diorang kan?

MULAN said...

senang keje kalo kids takde kan...

Neeza Shahril said...

Kak Anie,

betul kak.. memang rasa lega sangat kalau semuanya settle..tapi kadang2 part masak tu yang slow sikit...

===================================

Mulan,

memang senang sebab takde orang kacau hehe..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin