Rajin-rajin lah click ya :)

Wednesday, January 25, 2012

Sabar itu pahit

Sabar itu benih yang pahit. In fact, ia tersangat pahit. It could hurt, it could make someone cry, it could make someone broken hearted and it could make someone's life in misery. Tapi.... buahnya tersangatlah manis.

Sabar itu sebahagian daripada iman. Semakin tinggi sabar seseorang, semakin tinggi imannya.

8 comments:

maza said...

..uiks.. lama sungguh blog ni tak hupdate ek?

dan maza terus sabar menanti update2 seterusnya daripada tanah Arab.. huhuh

MULAN said...

betol sangat neeza..

apa2 pon, take care & stay strong ya.. miss u..!!

PelangiPagi said...

Antara Sabar dan Syukur, Syukur adalah lebih sukar sebenarnya..sbb bila kita bersyukur takkan ada sekelumit kekesalan/regret atas apa yg telah berlaku.

Neeza Shahril said...

Maza,

tuan blog ni update bila mood tengah berada dipuncak je hehe.. sabar ye maza.. dan terus sabar... huhuu..
====================================

Mulan,

thanks dear... miss you much!
====================================

Pelangi pagi,

yang tu memang sangat betul... sangat sedikit orang yang bersyukur sebab tu ujian susah itu lebih senang ditangani daripada ujian kesenangan...

Wan Mohd Hidayat Wan Abdullah said...

Sabar itu indah akak!. Dengan bersabar, hati jadi tenang dan jadi riang.....

Syukur alhamdulillah...

Kujie said...

mcm berat sgt entri ni..udah le lamaaaaaaaaaaaaaa sekali baru dpt feed new post.

berat mcm mana pun keadaan tu, biasanya kita boleh juga lalui, kan.... moga yg ni pun mcm tu.

Neeza Shahril said...

Dayat,

Keindahan tu datang hanya selepas kepahitan tu...

=======================================

Kak Kujie,

Berat sikit je kak... Hidup ni umpama roda, kadang kita kat atas, kadang kat bawah...

CikNi Ahnie (KakNi) said...

Assalam Neeza, lama dah tak update ni... sihat ke? take care ok. Saya dah update blog + tukar address lagi, so do visit ok: http://duniasuriyany.blogspot.com/

XOXO

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin