Rajin-rajin lah click ya :)

Tuesday, September 25, 2012

Beryani mahal

Semalam kami makan nasi beryani di J* Beryani House di Te3co. Abang kata senang. One stop centre. Lepas makan, terus shopping grocery.
 
Masuk je dalam tu, kami tengok satu persatu kedai makan. Perut lapar kan. Then Neeza nampak beryani! Abang pun rupanya nak makan situ jugak. Anak-anak at first opt for KFsee. Abah kata, okaylah beli KFsee then makan kat situ. Neeza takut diorang tak bagi sebenarnya. Neeza pujuk anak-anak, tak payah lah. Makan nasi je lah. Then kami duduk.
 
Masa order tu dah nampak price. Boleh tahan! Tanya waitress tu serving untuk berapa orang. Dia kata seorang. Okay... looks expensive. Tapi takpelah. Kami order. 2 beryani dengan lauk, 1 mee rebus, 5 drinks.

Order datang, kami makan. Biasa je rasa dia. Takde lah sedap sesangat. Rasa macam nasi beryani yang biasa tu je. Kambing kuzi dia pun biasa je. Neeza order air roselle. Rasa pelik tapi agaknya memang macam tu rasa dia hehee... Sophea order air bandung. Dia kata rasa pelik. Entahlah kenapa. Dia tak habis at first tapi habis jugak at last sebab air tu tumpah hahahaa!!
 
Selesai makan, dapat bill. RM60 something. Memang mahal!!!


gambar pinjam gugel

7 comments:

cHeRyNa PiReS said...

hmmm...sha sekarang kalau nak makan restoran mmg slalunya google dulu.

bukan nak jadi bodoh sombong,
tp sekarang byk sangat kedai yg macam kak neeza pergi nieh.

cuma kadang2 nasib mmg tak baik...bila dlm perjalanan nak singgah tu la masalahnya. dah rezeki diorg walau kita tak puas hati.

zarifnuhin said...

iffa berani cakap, kak neeza masak lagi sedap. :D

Neeza Shahril said...

Salam Sha,

kami ni selalunya main redah aje. Sebab selalunya time nak makan tu memang dah lapar sesangat. Tapi takpe Sha, bila dah tahu tu, boleh lah jadi pengajaran in the future kan.. :D

-----------------------------------

Salam Iffa,

haaaa?? biar betul Iffa.. statement tak boleh blah tu. Rasanya Iffa masak 1000x lagi sedap ;)

maza said...

maza kalau teringin sangat nak makan byrani kat sini, maza akan tuju ke JM Byrani..

memang agak mahal.. tapi itulah pilihannya byrani dari Johor.. huhuhu

kalau kat kedai mamak tu, ada mcm2 perisa.. rasa mcm nasi minyak pun ada.. ahaks.. hehehe

Neeza Shahril said...

Salam Maza,

hehehee.. nasi minyak ye? memang beryani mamak lain macam sikit rasa. Tapi kan, beryani kat arab lagi sedap tau.. hehehee..

KakNi (CikNi Ahni) said...

ni yang malas ni, kalau bayar mahal tapi sedap memang rasa berbaloi, kalau mahal tapi tak sedap, tu yang mula jiwa kacau

Neeza Shahril said...

Salam Kak Ni,

tak sedap tu tak lah.. tapi rasa dia biasa je... hehee..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin