Rajin-rajin lah click ya :)

Tuesday, September 18, 2012

Sirih Pulang ke Gagang..

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Berbulan (bertahun??) sudah blog ini kesepian. Takde update dan tiada balasan comment tuan tanah. Sudah tutup kah? Mungkin itu soalan yang keluar dari minda kawan-kawan. Tidak.... Saya tak berniat nak menutup blog ni walaupun saya sangat jarang update. Saya masih suka menulis and of course tulisan yang bukan mengikut skema ;).

Alhamdulillah. Sudah 2 bulan lebih Neeza dan keluarga kembali ke tanah air. Tiada lagi kisah bumi anbiya. Tiada lagi cerita ribut pasir. Tiada lagi coretan tentang susahnya Neeza nak bergerak kerana perempuan di Saudi tidak dibenarkan memandu. *smile*

Perasaan meninggalkan bumi Jubail? Mixed feelings.. ada suka dan ada juga duka. Walau bagaimanapun hidup mesti diteruskan. Dimana saja kita berada, kita perlu menyesuaikan diri dengan tempat itu. Never and never expect tempat itu mesti sesuai dengan kita. Neeza tak nafikan, bukan senang nak adjust keadaan disini setelah hampir 5 tahun di luar negara. Tapi Alhamdulillah, kami dapat menyesuaikan diri. Yang kesian ialah anak-anak Neeza yang bersekolah. Di Saudi, mereka sekolah international. Cikgu guna American / British accent. Disini, walaupun sekolah mereka menggunakan english medium, cikgu campur bahasa melayu juga. Coan selalu confuse dan tak faham. Tapi Neeza percaya, sekejap je tu. InsyaAllah, tak lama lagi dia akan selesa dan mungkin akan lebih selesa dari dulu :).

13 comments:

nurazzah8 said...

Salam Neeza,

WELCOME BACK to the blogging world! Rindu nak baca tulisan Neeza....
nanti dah masuk line kat rumah boleh lah online selalu ya...dan mesti update blog...(akak tak suka sangat kat fb sebenarnya ...)

Kak Azzah8

p/s: belum berkesempatan utk update blog berkenaan cerita Neeza datang beraya tempohari ...IA..suatu hari nanti

pB said...

finally ...
berupdate jugak blog nie

maza said...

welcome back! welcome back to your truly motherland.. hehehe

ingatkan semak samun dan kayu balak dah tumbuh kat blog ni tak mau dibersihkan lagi.. hehehehe

cHeRyNa PiReS said...

Welcome back kak!
Rindu sangat dgn Kak Neeza & tak sabar nak baca cerita di Malaysia pulak:)

Tulis lagi k!

zarifnuhin said...

at last, kak neeza update jugak ye..welcome back...^_^

zino said...

selamat kembali berkarya.... kat sini pun banyak nak di ceritakan nanti hehe..

Neeza Shahril said...

Salam Kak Azzah,

Alhamdulillah.. line dah ada. Kena curi2 masa untuk menulis sebab kerja rumah nak kena settle dulu hehee... Pasal cerita Neeza pergi rumah akak tu, tak yah masuk takpe kak.. biar dia duduk kat fb je ;)

-----------------------------------

Salam Kak Da,

baru nak start smula ;)

-----------------------------------

Salam Maza,

thank you.. thank you.. hehe.. kalau kayu balak tumbuh bagus tu.. kayo den! :D

-----------------------------------

Salam Cheryna,

akak pun rindu nak baca tulisan Cheryna.. tak sempat nak blog walk lagi ni. nanti akak visit 'rumah' Cheryna ya... InsyaAllah..

-----------------------------------

Salam Iffa,

at last ada wifi. Baru best menulis. Guna handphone takde feel hehee..

-----------------------------------

Salam Zino,

kat blog boleh tulis merapu2 sikit sebab orang dah jarang baca blog heheee...

cikgu_math said...

welcome back..
Selamat kembali kebumi Malaysia..
Selamat kembali ke dunia blog..
CM pun dah berbulan-bulan tinggalkan blog, baru ada masa nak kembali semula...

Neeza Shahril said...

Salam Cikgu Math,

Neeza baru nak active semula ni. Tapi tak boleh spend masa lebih2 sangat. Nanti ada kerja rumah tak siap hehee...

Kujie said...

ooo dah balik

mesti seronok....nanti kembali menulis ye

Neeza Shahril said...

Salam Kak Jie,

dah lebih 2 bulan kak... Alhamdulillah.. InsyaAllah akan kembali menulis :)

KakNi (CikNi Ahni) said...

Assalamualaikum. Neeza, harap2 lepas ni rajin lah update cerita kat malaysia pulak ye.

Neeza Shahril said...

Salam KakNi,

InsyaAllah.. ada cerita dan ada waktu neeza update.. ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin