Rajin-rajin lah click ya :)

Monday, October 1, 2012

Ujian menambah iman InsyaAllah..

Semalam masa tengah lunch, Neeza dapat call dari someone. Dia tanya homestay kami tu masih available tak untuk 8-14 October ni? Sebelum menjawab soalan dia, Neeza terfikir.. alahai, ruginya lah. Kalau lah booking yang 12 October tu takde, mesti dengan senang hati Neeza boleh terima booking seminggu tu.
 
Tapi lepas tu, satu suara lain pulak berkata-kata, 'Neeza, janji mesti ditepati. Mungkir janji itu dosa besar. Ini mungkin ujian dari Allah untuk tengok goyah tak iman Neeza bila diuji macam tu. Alhamdulillah. Allah sayangkan Neeza. Dia ingatkan Neeza supaya tak tamak sampai lupa semua perjanjian yang dah dibuat.
 
Rezeki ada di mana-mana. Lagipun Allah yang bagi rezeki tu. Tapi iman tak mungkin dapat di jual beli... 

4 comments:

cHeRyNa PiReS said...

Akan ada rezeki lain nanti Kak Neeza. Ntah2 lagi banyak.

Good reminder for me too:)

KakNi (CikNi Ahni) said...

ok, sabo sabo lah neeza ye...

maza said...

betul tu..

rasanya itulah kata hati kecil yg positif.. ahaks

Neeza Shahril said...

Salam Sha,

InsyaAllah Sha... Allah nak ingatkan supaya jangan tamak kan...

-----------------------------------

Salam Kak Ni,

InsyaAllah... rezeki milik Allah kan..

-----------------------------------

Salam Maza,

betul lah kan.. Alhamdulillah.. ada jugak yang positif ;)

psstt.. masih takleh nak comment la blog maza... :(

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin