Rajin-rajin lah click ya :)

Wednesday, November 5, 2014

Homestay Sumeyyah Al Jubail di Indera Mahkota Kuantan

Kami mempunyai sebuah homestay di Indera Mahkota 15 yang sangat sesuai untuk dijadikan penginapan ketika bercuti, majlis kahwin ataupun perkumpulan keluarga. Sila lihat details dibawah ya...
  • Rumah Semi D single storey corner lot sesuai untuk 6-18 ahli keluarga bercuti
  • Berdekatan dengan:
    • Tunas Manja - 1 minit
    • Kolej Kemahiran Tinggi MARA (KKTM) - 1 minit
    • Universiti Islam Antarabangsa (UIA) - 5 minit
    • Kolej Universiti Shahputra - 5 minit
    • Kolej Komuniti - 5 minit
    • Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah - 10 minit
    • Bukit Gambang Waterpark Resort - 15-20 minit
    • Universiti Malaysia Pahang (UMP) - 15-20 minit
    • Kolej Poly Tech MARA - 10 minit
    • Kolej Islam Pahang - 10 minit 
    • Kolej IKIP - 15 minit
    • Pejabat Kerajaan - 2-3 minit
    • Bandar Kuantan - 5 minit
  • Terdapat banyak kedai makan segera dan restoran di sekitar
  • Berhadapan dengan susur keluar ke Lebuh Raya Pantai Timur (Kuantan Exit)
  • Terdapat 3 bilik tidur: 2 berhawa dingin, 1 berkipas dan 2 bilik air
  • Pemanas air elektrik ada di dalam bilik air utama
  • Bilik tidur dilengkapi dengan 2 katil queen size, almari pakaian yang luas, 1 baby cot, rak tuala, sejadah, tilam lantai (toto) dan seterika.
  • Ruang tamu disediakan dengan 2 set sofa yang selesa
  • Meja makan set 6 kerusi dan set 4 kerusi juga disediakan
  • Disediakan sebuah mesin basuh automatic yang besar beserta sabun
  • Ruang dapur disediakan dapur untuk memasak, peti ais, microwave, toaster oven, rice cooker, cerek elektrik dan pinggan mangkuk
  • Halaman yang luas untuk parking kereta, motor, kanak-kanak bermain ataupun aktiviti BBQ 

Sewaan sehari - RM200
Sewaan 2 hari - RM380
Sewaan 3 hari ke atas - RM180 sehari
Sewaan seminggu ke atas - RM170 sehari
Sewaan sebulan ke atas - atas rundingan

Kami memerlukan deposit sebagai jaminan untuk mengesahkan tarikh. Jumlah deposit minimum ialah RM100. Ia juga bergantung kepada jumlah hari penginapan mengikut budi bicara kami.

Untuk booking dan pertanyaan, sila email ke neeza_ramli@yahoo.com atau telefon / whatsapp / telegram 013 3490433 atau lawati FB fanpage kami di Indera Mahkota Kuantan Homestay Sumeyyah Al Jubail



Ruang Tamu dan ruang makan



Ruang Dapur






Bilik Tidur Utama



Bilik Tidur Kedua dan Ketiga



Luar



Dapur yang lengkap



Bilik Tidur Utama beserta bilik air dengan water heater



Bilik Tidur Kedua 



Bilik Tidur Kedua



Halaman yang luas


12 comments:

Supirtendan Midus said...

terima kasih kepada pengurusan Homestay Sumeyyah atas perkhidmatan yg amat cemerlang.kemudahan yang amat lengkap dan ruang rumah yg sgt selesa.kedudukan rumah yang berada dalam kawasan yg selamat dan akses ke tempat2 menarik di sekitar kuantan amat sesuai untuk mereka yang bertandang ke kuantan..5 star rated...fully recommended....tahniah...

Firdaus Muhamad said...

rumah besar dan selesa.kelengkapan penuh di dapur dan juga bilik tidur.ruang parking dan kawasan luar yang luas.sesuai untuk famili.harga yang berpatutan.kedudukan juga tidak jauh dari pekan kuantan dan dekat dengan tol kuantan.terima kasih kepada tuan rumah.

Wanpetunjuk said...

Assalamualaikum AkaK...

Tak jauh dah dengan rumah sy di Bukit Sekilau...lalu ikut Jln. Bukit Ubi tuh terus sampai IM....hehehe

NAnti sy recommend kat kawan2 sy yg slalu turun Kuantan @ pun kat Alumni UMP yg selalu ada activity kat Kuantan.....

m.u.l.a.n said...

waaahh bagus ni..

Neeza Shahril said...

Salam Ikhwan,

Terima kasih banyak kerana sudi menginap di homestay kami. Kami gembira Ikhwan sekeluarga berpuas hati dengan kemudahan yang ada. Jangan segan-segan contact akak lagi kalau ingin menginap lagi ya..

-------------------------------------

Salam Firdaus,

Alhamdulillah.. Firdaus dan kawan selesa duduk situ. Nanti kalau nak duduk lagi, call aje atau pun email akak ya..

-------------------------------------

Salam Dayat,

Memang dekat dengan Bukit Sekilau pun.. ;). Kalau tak silap akak, Firdaus yang kat atas tu hari tu pergi Convo UMP jugak. Thanks ya Dayat sudi nak recommend homestay akak. Kalau Dayat nak kawin pun boleh letak sedara mara kat situ hehee..

-------------------------------------

Salam Mulan,

kami revise harga sikit sesuai dengan market rate ;).

maza said...

wah! nanti mau jenjalan cuti2 sekolah boleh ler singgah kat situ.. ahaks. hehehe

nurazzah8 said...

Salam Neeza, Insyaallah bila nak jenjalan ke Kuantan akak akan ctc Neeza...InsyaAllah ...

muhammad fakhar muhammad nur said...


As Salam, i am currently conducting a survey about mosque for my master thesis. it would be a big help if u could help me to answer the survey. Thanks in advance.
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGhMa19JeDlpZ04xajZTVnROYVl2cWc6MQ#gid=0

Neeza Shahril said...

Salam Maza,

boleh boleh.. bagi tahu awal-awal tau. Takut ada orang book pulak ;)

-------------------------------------

Salam Kak Azzah,

oraittt!! Akak inform awal tau...

-------------------------------------

Esy said...

Assalamualaikum,

Sy banyak google blog Malaysian di Saudi, tapi tak jumpa plk yg menetap di Khobar, ramai yg diJubail, Yanbu.... boleh share blog sapa2 yg kat Khobar...

Neeza Shahril said...

Boleh check dekat blog listing dalam blog ni ya Puan

Zamzul Rohman said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin