Rajin-rajin lah click ya :)

Friday, February 15, 2013

February muncul kembali...

Rasa macam tajuk lagu. Ye ke? Entahlah. Kalau bukan pun biar je lah. Takde sape nak marah. Sebenarnya nak update blog tapi tak tahu nak tulis pasal apa. Bukan sebab takde idea tapi sebab banyak sangat idea. Sebulan lebih blog ni ditinggalkan, macam macam cerita ada.

Entry yang lepas berkenaan our vacation plan. Ya.... Kami pergi universal studio tu. Anak anak lah yang paling enjoy. Diorang suka rides. Kakak and Coan yang paling enjoy sebab almost every ride diorang get to try. Shahmey dan Sumeyyah banyak menunggu sebab mereka tak cukup heights. Ummi pulak walaupun cukup height, penakut. Naik rides yang laju sikit pun dah gayat. Jangan kan roller coaster yang tunggang terbalik tu. Rasa macam nak tercabut urat perut. Penakut betul.

Kami spent 2 hari di USS. Walaupun ianya tak sebesar universal studio hollywood, letih lah jugak berjalan. Memang puas.... Puas berjalan kaki hehehee... Sumeyyah pulak asyik nak berdukung aje. Bergilir gilir lah antara Ummi dan Abah. Tempat macam ni memang kena bawak duit banyak. Macam macam yang bebudak ni nak beli. Botol air macam macam shape tu jadi kegemaran diorang. Bukannya murah. 1 Botol more than 15 SD!!! Semuanya nak. Itu pun tak cukup lagi. Macam-macam souvenir lain yang diorang mintak. Tapi we had to put a stop on them. Kalau tidak, every kind of souvenir diorang nak beli. Sangat-sangat membazir.

Makan kat dalam USS okay lah. Reasonable price. Of course lah mahal sikit dari luar. Nama pun theme park. So,in conclusion, kena spare duit lebih sikit kalau nak betul-betul enjoy dalam tu. Ramai orang bergambar dengan cartoon characters kat dalam tu. Kami pilih pilih aje. Cari yang tak ramai orang beratur. My kids tak kisah sangat sebab takde favorite character diorang pun. Kalau ada, harus diorang nak tunggu agaknya...

Oh ya, one more thing.. cable car. Quite interesting to view Sentosa and Faber Island from the sky. Six of us costs us SD100 over. Kami nampak ada satu rumah lama dalam hutan. It's a white bungalow, Tingkap semua terbuka. Nampak ada asap keluar dari situ macam orang masak. No access road. Ada tangga je kat luar untuk masuk situ. We called it rumah hantu... sebab macam takde orang duduk situ. hahahaa!!! suka hati mak nenek kami je panggil rumah hantu.


We are family!!

pumpkin, angel, jewel and pearl (suka hati ummi jeee....)


Okay lah that's about it pasal USS. Kalau ada soalan, boleh call 012 344 4299. Tolong jangan call nombor tu sebab tak tahu lah nombor sape tu... :P


Breakdance show..





Pizza gergasi... memang tak habis. Membazir!

6 comments:

maza said...

perkhh.. 18 tahun sekali baru update.. hehehe

ingatkan dah terbengkalai dah blog ni. ahaks

Neeza Shahril said...

Salam Maza,

hahahahaha!!!! tahu2 je dah nak dapat cucu ya.. baru update blog :P.
InsyaaAllah blog ni masih ada. Tuan blog je kurang masa nak update ;)

Angah Mimi said...

sama la kita.. cite byk, masa je yg kurang.. baru taip sebaris, byk lak 'iklan' dtg kacau.. hilang terus benda yg nk di cite... huhuhu

m.u.l.a.n said...

best nya... tak sampai lagi...

nurie said...

rindu kat blog akak ni...lama tul tak jengah!

Neeza Shahril said...

Salam Angah Mimi,

akak kembali untuk reply comment hehehee... masa ada tapi tak tahu lah habis kemana.. sabor je la kan.. :D

-------------------------------------

Salam Mulan,

tapi dah selalu pergi jauh dari tu kaaaannn... ;)

-----------------------------------

Salam Nurie,

akak pun lama tak update heheheee...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin